Golden Rose Deluxe Hotel
DoubleTree by Hilton Manisa
Looks Hotel
Spilos Hotel
The 45 Business Hotel & Spa
Rey Manes Hotel
Oruçoğlu Oreko Otel
My Rezidans Hotel
Otel Tütün
Ramada Soma
Kaynesia Hotel
Büyük Saruhan Hotel
Elit Lara Otel
Villa Estet Bağ Oteli
Hotel La Bella Alaşehir
dovsOtel
Fayton Hotel
Berrak Otel
Anemon Grand Manisa Otel
Tuana Tatil Köyü
Manisa
Mitolojik hikayeleri, bereketli topraklarıyla pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan Manisa, doğal güzellikleri, tarihi dokusu, coğrafi konumu ile Türkiye'nin gözde şehirlerinden biridir. Eski adı Magnesia olan şehir, Gediz ovasının bereketli toprakları sayesinde tarımsal üretim sıralamasında ilk üç sırada yer almaktadır. Hem tarımsal sanayide hem de organize sanayide dünya ülkelerine ihraç ettiği ürünlerle ekonomisini her geçen gün geliştirmekte olan Manisa, Ege bölgesi'nin ikinci büyük şehridir.
Osmanlı döneminde şehzadelerin padişah olması için Manisa'ya eğitim amaçlı gönderilmesiyle Şehzadeler Şehri olarak da bilinmektedir. Şehirde yaşayan birçok şehzadenin etkisini tarihi yapılarında hissetmek mümkün. Tarihi, kültürü, huzuru ve şifayı bulabileceğiniz güzide şehirlerden biri olan Manisa, mütevazı misafirperverliğiyle ziyaretçilerini ağırlamakta.
Manisa'ya yapacağınız ziyaretlerde en uygun fiyatlarda konaklamsk için Otelz.com'da bulunan Manisa Otelleri'nden rezervasyon yapabilirsiniz.
Manisa'ya Nasıl Gidilir?
Ege Bölgesi'nde yer alan Manisa'ya hava yolu, demir yolu, kara yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. En yakın havalimanı 39 kilometre uzaklıktaki İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda iniş yapıp otobüsle veya araçla Manisa'ya ulaşabilirsiniz. Demir yolunu tercih ederseniz Bandırma , Balıkesir, İzmir, Uşak, Aydın ve Denizli şehirlerinden demir yolu ağı bulunmaktadır. Özellikle İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir gibi büyük şehirlerden de her gün düzenlenen otobüs seferleri arasından satın alabileceğiniz biletinizle ulaşım sağlayabilirsiniz. Şahsi aracınızla ise İstanbul-Manisa arası 442 kilometre ve yaklaşık 6 saat, Ankara-Manisa arası 563 kilometre ve yaklaşık 7 saat, Antalya-Manisa arası 430 kilometre ve yaklaşık 6 saat yolculuktan sonra Manisa'dasınız.
Manisa’nın Popüler İlçeleri
Akhisar
Manisa’nın en büyük ve en tanınmış ilçesidir. Akhisar, zeytin üretimi ile tanınır. Zeytin ve zeytinyağı ilçe halkının önemli geçim kaynaklarıdır. Türkiye’nin dört bir yanında tüketilen zeytinlerin çoğu Akhisar ilçesinde üretilir.
Akhisar'da bulunan tesisler için Akhisar Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Salihli
Kurşunlu Kaplıcaları, Salihli’de yer alır. Adala Beldesi’nde bulunan kanyonda sene içerisinde farklı festivaller düzenlenir. Eğlenceli vakitler geçirmek için tatilinizi bu tarihlere göre ayarlayabilir ve festivallere katılabilirsiniz.
Salihli'de konaklamak için Sahilli Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.
Soma
Termik santralleri ve linyit kömürü dendiğinde akla ilk gelen ilçe Soma’dır. Soma’da üretilen kömürler Türkiye’nin dört bir yanına dağıtılır.
Soma'da yer alan tesislerde en uygun fiyatlar için Soma Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Kırkağaç
Yaz aylarının vazgeçilmezi olan kavun ile adını duyurmuş olan Manisa ilçesidir. Kendine has bir kokusu olan Kırkağaç kavunu Türkiye’nin birçok yerinde satılır.
Kırkağaç tesislerinden rezervasyon yapmak için Kırağaç Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Manisa’da Gezilebilecek Yerler
Manisa Kalesi
Kalıntıları şehrin güneyindeki Spil Dağı’nın kuzey yamaçlarında, Sandık Tepe üzerinde görülebilir. Yapının kim ve kimler tarafından yapıldığı bilinmez. Kale maalesef ki bütün bir halde değildir.
Manisa Arkeoloji Müzesi
Manisa birçok şehzadeye ev sahipliği yapmıştır. Kadim tarihi olan şehirde eserlere ve eski uygarlıkların kalıntılarına sıklıkla rastlanır. Arkeoloji müzesinin çalışmaları 1934 yılında başlamıştır. Müze’de Anadolu Medeniyetleri ve Roma eserleri sergilenir. Müzekart ve makul ziyaretçi ücretleri ile ziyaret edilebilir.
Sardes Antik Kenti
Lidya’ya uzun süre başkentlik yapmış olan Sardes, Salihli ilçesi sınırlarında yer alır. Karun’un da doğup yaşadığı yer olan antik kent oldukça önemlidir. Tarihi yapıların ile sizleri içine çeker. Antik kent sayesinde kendinizi Lidya Krallığı’nda yaşıyormuş gibi hissedebilirsiniz.
Manisa Doğal Güzellikleri
Kula Peri Bacaları
İzmir Ankara yolunun 156. Kilometresinde bulunan Kula Peri Bacaları, Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından doğal sit alanı ilan edilmiştir. “Kuladokya” diye de tabir edilen bölge Kapadokya’ya rakip olarak gösterilir.
Kurşunlu Kaplıcaları
Şifalı suları ve termal kaynaklarıyla anılan Manisa’ya bu unvanı veren en önemli yerlerden biri olan Kurşunlu Kaplıcaları, Kurşunlu Çayı Vadisi içerisinde yer alır. Kas ve eklem ağrılarının tedavisi için ziyaret edilen Kurşunlu Kaplıcaları olumlu sonuçlar verdiği söylenir.
Adala Kanyonu
Salihli’de bulunan Adala Kanyonu’nda doğa sporları için uygun parkurlar bulunur. Sporseverleri ve doğaseverleri ortak paydada buluşturan kanyonu mutlaka ziyaret etmelisiniz. Beldenin düzenlediği festivallere ev sahipliği yapan kanyon, birçok turisti her sene ağırlar.
Manisa’da Çocuklarınızla Birlikte Yapabileceğiniz Aile Aktiviteleri
Manisa Akpınar Mesire Alanı
Ulaşımın kolay olduğu bir bölgede bulunan mesire alanı sayesinde aileniz ile güzel vakitler geçirebilir, doğa ile iç içe olabileceğiniz piknik etkinlikleri düzenleyebilirsiniz.
Spil Dağı Milli Parkı
Toplu taşıma, taksi ve özel aracınız ile ulaşım sağlanan milli park, zengin hayvan ve endemik bitki türlerine ev sahipliği yapar. Bölgede orman köşkleri de bulunur. Paraşütçülük için uygun noktalar da milli park içerisinde mevcuttur.
Manisa’da Yapılabilecek Sporlar
Salon sporlarının yanı sıra şehir sınırları içerisinde bulunan Spil Dağı Milli Parkı’nda paraşütle atlamak gibi sıradışı sporlar yapabilirsiniz.
Manisa’da Ne Yenir?
İç Anadolu ve Ege bölgeleri arasında bulunması sebebiyle her iki mutfaktan da etkilenmiş olan Manisa’da yemeye doyamayacağınız birçok farklı lezzet mevcuttur.
Manisa Kebabı
Kendine özgü tarifi ve tadı ile diğer tüm kebap çeşitlerinin tadını unutturabilir.
Manisa Odun Köftesi
Meşe odunuyla pişirilmesi sebebiyle bu ismi alır. Odun ateşinde ağır ağır pişen etleri ile köfte damak çatlatan lezzetler arasında yer alır.
Kula Güveci
Manisa topraklarında yetişmiş olan kuzuların, etlerinden üretilir. Kuzu eti sevenler için oldukça lezzetlidir. Uzun bir pişirme süresine sahip olan Kula Güveci unutamayacağınız tatlardan birisi olabilir.
Bohça Kebabı
Fırınlanmış kreplerin üzerindeki kuşbaşı etin yanındaki beşamel sosun bu özel lezzeti ortaya çıkardığı Bohça Kebabı yiyen herkes tarafından bilinir.
Sinkonta
Tatlılarda kullanılan balkabağının yemeğe dönüştüğü Sinkonta, Manisa’nın kendine has lezzetlerinden birisidir.
Manisa’da Şehir İçi Ulaşım
Otobüs ve taksilerin şehir içi ulaşımda sizlere yardımcı olacağı Manisa’yı gezerken hiç yorulmayacaksınız. Alışık olduğunuz şehir trafiğinden ve trafikte geçen uzun sürelerden sıkıldıysanız Manisa’da vakit geçirmek sizler için doğru bir karar olabilir. Şehrin her bölgesine toplu taşıma araçlarıyla ulaşmak mümkündür.