En Uygun Manisa Otelleri
Genel Bilgi
Spilos Hotel
Merkez / ManisaBüyük Saruhan Hotel
Merkez / ManisaHotel Arma
Merkez / ManisaOğuzhan Residence
Muradiye / Merkez / ManisaLooks Hotel
Merkez / ManisaRamada By Wyndham Soma
Soma / ManisaBu Bölgedeki Diğer Oteller
Manisa Çevresindeki Popüler Destinasyonlar
Manisa Hakkında
/placeimages/turkey/ege/manisa_manisa-sehir-merkezi-782856.jpg)
Mitolojik hikayeleri, bereketli topraklarıyla pek çok uygarlığa ev sahipliği yapan Manisa, doğal güzellikleri, tarihi dokusu, coğrafi konumu ile Türkiye'nin gözde şehirlerinden biridir. Eski adı Magnesia olan şehir, Gediz ovasının bereketli toprakları sayesinde tarımsal üretim sıralamasında ilk üç sırada yer almaktadır. Hem tarımsal sanayide hem de organize sanayide dünya ülkelerine ihraç ettiği ürünlerle ekonomisini her geçen gün geliştirmekte olan Manisa, Ege bölgesi'nin ikinci büyük şehridir.
Osmanlı döneminde şehzadelerin padişah olması için Manisa'ya eğitim amaçlı gönderilmesiyle Şehzadeler Şehri olarak da bilinmektedir. Şehirde yaşayan birçok şehzadenin etkisini tarihi yapılarında hissetmek mümkün. Tarihi, kültürü, huzuru ve şifayı bulabileceğiniz güzide şehirlerden biri olan Manisa, mütevazı misafirperverliğiyle ziyaretçilerini ağırlamakta.
Manisa'ya Nasıl Gidilir?
Ege Bölgesi'nde yer alan Manisa'ya hava yolu, demir yolu, kara yolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. En yakın havalimanı 39 kilometre uzaklıktaki İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda iniş yapıp otobüsle veya araçla Manisa'ya ulaşabilirsiniz. Demir yolunu tercih ederseniz Bandırma , Balıkesir, İzmir, Uşak, Aydın ve Denizli şehirlerinden demir yolu ağı bulunmaktadır. Özellikle İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir gibi büyük şehirlerden de her gün düzenlenen otobüs seferleri arasından satın alabileceğiniz biletinizle ulaşım sağlayabilirsiniz. Şahsi aracınızla ise İstanbul-Manisa arası 442 kilometre ve yaklaşık 6 saat, Ankara-Manisa arası 563 kilometre ve yaklaşık 7 saat, Antalya-Manisa arası 430 kilometre ve yaklaşık 6 saat yolculuktan sonra Manisa'dasınız.
Kurşunlu Kaplıcaları
Manisa'nın Salihli ilçesi sınırları içinde bulunan Kurşunlu Kaplıcaları, kaynayan suların oluşturduğu buharlı bir derenin ve küçük şelalelerin manzarasıyla, ağaçlar arasında misafirlerini ağırlamakta. Muhteşem güzellikteki doğası ve şehir ortamından uzak sakin ortamıyla, en önemlisi ise şifalı sularıyla turistlerin gözde kaplıca merkezlerinden biri. Romatizma, solunum yolu hastalıkları, sinirsel rahatsızlıklar, kireçlenmeler, cilt ve kadın hastalıkları gibi birçok hastalıklara iyi geldiği bilinen şifalı suları 43-91 derece arasında değişen sıcaklığa sahip. Kurşunlu Kaplıcaları'nın bulunduğu çevrede yürüyüş yapabilir, dere kenarında fotoğraflar çekilebilir, şifalı sularından faydalanabilir, minik tezgahlarından takı, süs eşya satın alabilir, aynı zamanda mesire alanı olması sebebiyle piknik yapabilir, civardaki kafelerden birinde oturup bu huzur verici ortamda kahvenizi yudumlayabilirsiniz.
Manisa Kalesi
Sandık Kalesi olarak da bilinen Manisa Kalesi, Spil Dağı'nın eteklerinde konuşlanmış olup manzarasıyla ziyaretçilerini büyülemekte. İç kale ve dış kale olmak üzere iki bölümden oluşmakta ve kalıntılarında yedi kapısından sadece ikisi görülmektedir. Kimler tarafından ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmeyen Manisa Kalesi beşgen bir plana sahiptir.
Sart Antik Kenti
Antik dünyanın önde gelen şehirleri arasında sayılan Sart Antik Kenti, kent planlaması konusunda tüm yerleşim yerlerine örnek olarak gösterilmiştir. Küçük kiliseler, dükkanlar, Artemis Tapınağı, Sinagog ve altın arıtma evi gibi kalıntıları olan kenti gezerken bir tarih kitabının sayfalarını karıştırır gibi hissedeceksiniz. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Sart Antik Kenti, Mezopotamya dışındaki en büyük savunma duvarı ile çevrelenmiştir. Ayrıca tarihinin ünlü Kral Yolu başlangıcı olarak bilinmekte ve günümüzde halen altın ve Kuvars taşı çıkarımlarının devam ettiği bilinmektedir.
Spil Dağı Milli Parkı
Rengarenk bitki örtüsü, göletleri, yılkı atları ve çevresinde derin vadiler ve bunların içinde dere yatakları bulunan Spil Dağı 1968'den beri milli park sıfatı taşımaktadır. Birçok mağaraya da ev sahipliği yapan Spil Dağı Milli Parkı yılkı atının yanı sıra farklı yaban hayvanlarını, zengin bitki çeşitliliğinin yanında Manisa lalesi (Anemon lalesi) gibi endemik türleri de bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca doğal güzelliklerinin yanında Bereket Tanrıçası Kibele kabartması gibi tarihi kalıntıları ile de turistlerin ilgisini çekmektedir. Spil Dağı'nın eteklerinde bulunan ve efsanelere konu olan Ağlayan Kaya ise manzarasıyla ziyaretçilerini büyülemekte. Niobe Kayası olarak da bilinen kayanın doğal oluşum mu yoksa sanat eseri mi olduğu konusunda tartışmalar uzun yıllar sürmüştür. Kaya, ağlayan bir kadın görünümünü andırmakta ve görenleri hayrete düşürmekte.
Kula Evleri
Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyan Türk evi olarak tabir edilen ahşap evleri ve dar sokaklarıyla adeta bir açık hava müzesini andıran Kula, turistlerin büyük beğenisini kazanmakta. Genellikle iki katlı bu şirin mi şirin ahşap evlerin hepsinde birer avlu ve sokağa bakan pencere bulunmakta. Osmanlı kent yapısına sahip tarihi Kula evlerini gezerken fotoğraf makinenizi yanınızda bulundurmanızı öneririz.
Manisa Muradiye Camii
Osmanlı mimarisinin en gösterişli örneklerinden olan Manisa Muradiye Camii 3. Murat adına yaptırılmıştır. Caminin projesi Mimar Sinan'a ait olmakla birlikte Mimar Mehmet Ağa tarafından tamamlanmıştır. Külliyenin bir parçası olan caminin iki minaresi bulunmakta ve avlusundaki kütüphane, Mimar Sinan Kütüphanesi olarak günümüzde hizmet vermektedir. Medrese ve imarethane bölümleri ise günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Görkemiyle ve mimarisiyle ziyaretçilerini büyüleyen Manisa Muradiye Camii Manisa'ya gelenlerin en uğrak yerleri arasında.
Manisa Yeni Han
Manisa'nın merkezinde bulunan Yeni Han, günümüzde alışveriş ve kültür merkezi olarak kullanılmakta. Dikkat çeken mimari yapısının yanında deriden yapılmış ürünler, yöresel elbiseler, taş oymalar, antika eşyalar, Masmek kurslarında yapılan Manisa bezleri satın alabileceğiniz pek çok dükkan bulunmaktadır. Han, iki katlı yapıda ve orta avluya sahiptir. Yapım tarihi kesin olarak bilinmeyen hanın avlusunda oturabilir, tarihi atmosferi soluyabilirsiniz.
Manisa Mutfağı
İç Anadolu ve Ege'nin lezzetleriyle harmanlanmış mutfak kültürüyle Manisa, misafirlerine birbirinden güzel lezzetler sunmakta. Genellikle et ve süt ürünlerinden oluşan Manisa mutfağının önde gelen lezzetlerinden biri olan Manisa Kebabı tadılması gereken lezzetlerin başında geliyor. Odun Köftesi, ekmek dolması, simit ekmeği, börülce tarator, yağlı tuzlu pide, nohutlu mantı, Kula pidesi, Kula güveci, höşmerim, Alaşehir kapaması ise yörenin önde gelen lezzetleri arasında. Manisa'nın sembolü haline gelin mesir macunu ise şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Sebebi ise Kanuni Sultan Süleyman'ın hasta annesi Hafsa Sultan için 41 çeşit maddeden oluşan, bitki ve baharatın harmanlanmasıyla ortaya çıkan macunun şifa olmasıdır.
Manisa Gece Hayatı
Genellikle sakin gece hayatıyla bilinen Manisa'da, bünyesinde kurulan Celal Bayar Üniversitesi'ndeki öğrencilerin genç nüfusu artırmasıyla yöre esnafları kafe-bar tarzı dükkanlar açmışlardır. Şehir merkezinde ve ilçelerde türkü barlar da bulunmakta ve büyük organizasyonlar otellerin ve alışveriş merkezinin salonlarında yapılmaktadır.
Manisa Mesir Festivali
Her yıl mart ayında düzenlenen festival, baharın gelişini, bolluk ve bereketi temsil etmektedir. Sultan Cami imarhanesinde mesir macunu karma töreni ile başlayan festival, nevruz ateşi yakma, örste demir dövme, çeşitli kültürel ve sportif faaliyetler gibi etkinlikleriyle büyük rağbet görmektedir. Festival sonunda ise camiden kalabalığa bolca mesir macunu saçılmaktadır.
Cirit Festivali
Yüzyıllar öncesine dayanan Türk ata sporu olan cirit her yıl eylül ayında düzenlenmektedir. Oyun sonu kazanana ödül verilmekte ve yöresel yemek ziyafeti ile sonlandırılmaktadır.
Alışveriş
Manisa denince ilk akla gelen, yılın her mevsimi çoğu dükkanda bulabileceğiniz mesir macunu satın alabileceğiniz ürünlerin başında gelmekte. Yörenin en tanınmış tarım ürünü olan üzüm, sofralık zeytin ve zeytinyağı, Salihli kirazının da tadına bakabilirsiniz. Bakır, gümüş, pirinç, tahta oyma, şile bezi, altın ve gümüş takılar, çeşitli oyalar bulunan pek çok dükkan bulunmakta. Bunların dışında Kula, Gördes, Demirci ve Yunt Dağı'nın ünlü halılarından da satın alabilirsiniz.
Manisa Hakkında Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Manisa ve çevresinde hangi popüler tatil bölgeleri yer alıyor?
Ahmetli Otelleri
Akhisar Otelleri
Alasehir Otelleri
Demirci Otelleri
Gölmarmara Otelleri
Gördes Otelleri
Kirkagaç Otelleri
Köprübasi Otelleri
Kula Otelleri
Salihli Otelleri
Manisa bölgesindeki en beğenilen oteller hangileri?
Spilos Hotel
Büyük Saruhan Hotel
Hotel Arma
Oguzhan Residence
Looks Hotel
Ramada Soma
Kaynesia Spa & Wellness Hotel
Oruçoglu Oreko Otel
Palm City Hotel Turgutlu
Palm City Hotel Akhisar
Manisa şehir merkezine yakın, en beğenilen oteller hangileri?
My Rezidans Hotel
Oruçoglu Oreko Otel
Asmali Han Hotel
Hotel Arma
Giritligil Otel
Looks Hotel
Büyük Saruhan Hotel
Erdogan Ege Pansiyon
dovsOtel
Rose Bay Hotel
Manisa'da en beğenilen tatil köyleri hangileri?
Tuana Tatil Köyü
Otellerin tamamı için: Manisa Tatil Koyleri
Manisa'da en beğenilen SPA otelleri hangileri?
Kaynesia Spa & Wellness Hotel
Oguzhan Residence
Otellerin tamamı için: Manisa Spa Otelleri
Manisa'da en beğenilen pansiyonlar hangileri?
Erdogan Ege Pansiyon
Otellerin tamamı için: Manisa Pansiyonlar
Manisa'da en ucuz oteller hangileri?
Oguzhan Residence
Looks Hotel
My Rezidans Hotel
Ramada Soma
Özçelik Otel
Spilos Hotel
Hotel Arma
Büyük Saruhan Hotel
Ardys Hotel Manisa
Pia Mya Hotel & Spa