Hopa Otelleri
En uygun Hopa otel fiyatlarını bulun.
- Ana sayfa
- Hopa Otelleri
Terzioğlu Otel
Hopa Heyamo Hotel
Falez Cafe & Restaurant & Pansiyon
Cihan Otel
Paluri Otel
Nana Hotel
Sarp Otel
Pagen Bungalow
Neyla Suit
Sarp Bungalov
Hopa
Hopa Gezi Rehberi
Karadeniz’de şirin bir sahil ilçesi olan Hopa sessiz bir tatil isteyen gezginler için tam bir cennet. Yeşil ve mavinin buluştuğu noktada bulunan Hopa huzurun adresi. Her mevsim yağışın bol olduğu Hopa’ya giderken yanınızda şemsiye yağmurluk gibi eşyaların olmasını tavsiye ediyoruz. Kısa bir bilgilendiremeden sonra hemen gezi rehberimize başlıyoruz.
Hopa’ya Nasıl Gidilir?
Hopa’ya ulaşmak için farklı ulaşım rotaları bulunmaktadır. Gürcistan sınırına oldukça yakın olan Hopa’ya ulaşım için havayolunu kullanmayı düşünüyorsanız Batum havalimanı üzerinden servis ile rahatça Hopa’ya ulaşabilirsiniz. Eğer Gürcistan’a gitme konusunda bir tereddüt yaşıyorsanız diğer en yakın havalimanı Trabzon’da bulunmakta. Yaklaşık 2 saat süren yolculuk sonrasında Trabzon havalimanından Hopa’ya ulaşabilirsiniz.
Türkiye’de şehirlerarası yolculuklarda en çok kullanılan otobüs seferleri ile Hopa’ya ülkenin neredeyse her noktasında rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Mavi ile yeşili birleştiren Karadeniz rotasında yolculuk keyifli olabildiği gibi birazda uzun sürmekte bu konuya da dikkat etmenizi tavsiye ederiz.
İstediğiniz rotada ve kendi belirleyeceğiniz dinlenme noktaları sayesinde yolcuğun keyfini çıkarabileceğiniz şahsi aracınız ile önce Artvin sonrasında da Hopa’ya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek şey günümüzde her akıllı telefonda bulunan navigasyon programıdır.
Hopa’da Görülmesi Gereken Yerler
Hopa’da bulunan Çamburnu Tabiat Koruma Alanı ziyaretçileri için çeşitli etkinlikleri gerçekleştirebilmeleri sayesinde oldukça değerli bir gezi noktası. Türkiye’de sadece 2 noktada bulunan Sarıçam ağacı Çamburnu Tabiat Koruma Alanında ziyaretçilerini karşılıyor. Kuzeyden gelen göçmen kuşların ülkemizde ki ilk duraklarından biri olan park özellikle kuş gözlemcileri ve bu doğa harikasını fotoğraflamak isteyen fotoğraf severlerin oldukça ilgisini çekiyor.
Hopa’nın ziyaretçilerine sunduğu en güzel özelliklerinden biri de yöreye özgü mimarisi ile seyrine doyum olmayan eski evleridir. Ziyaretçileri için farklı ambiyanslar sunan eski evler bölge mimarisi hakkında da ziyaretçilerine bilgilerde veriyor.
Yaz aylarında Hopa’ya gelenlerin deniz keyfi yapabilmesi için birçok seçenek bulunuyor. Bu seçenekler arasında en çok tercih edilen Kopmuş Plajı aynı zamanda bölgede bulunan tek halk plajı. Gürcistan yolu üzerinde bulunan plaj Türk ziyaretçilerinin yanında yurtdışından da ziyaretçi çekiyor. Belediye tarafından verilen hizmet sayesinde temiz denizin ve kumsalın tadına varabilirsiniz.
Kopmuş plajı gibi bilindik bir diğer plajda Kemalpaşa plajı. Bölgenin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Kemalpaşa bir balıkçı beldesidir. Son zamanlarda artan nüfusu sayesinde popülaritesi de artmakta ve oldukça ziyaretçi çekmektedir. Balık yasağının olmadığı dönemde burada bulunursanız özellikle birbirinden leziz taze balıkları tatmadan dönmeyin.
Yaz aylarında Karadeniz tam bir festival dönemine giriyor. Gelirini balıkçılıktan sağlayan ailelerin av yasağı ile yaylalara çıkmaları burada yapılan festivalleri arttırdığı gibi şehirde her yıl tekrarlanan Kültür, Sanat ve Deniz Festivali çok sayıda ziyaretçinin bölgeye gelmesini sağlıyor. Festival zamanlarını takip edip ziyaretinize ayrı bir renk katmak isterseniz genel olarak bu festivallerin temmuz ayının ortalarında yapıldığını bilmenizi isteriz.
Batum’a olan yakınlığı Hopa’ya gelen ziyaretçiler için de alternatif bir gezi rotasının da ortaya çıkmasını sağlıyor. Hopa Gürcistan ile sınır kapımız olan Sarp sınır kapısına sadece 20 km uzaklıkta. Gürcistan bildiğiniz gibi Türk vatandaşlarına 90 gün vizesiz kalma hakkını tanıyor. Bu sayede Hopa’ya gelmişken Batum’a giden otobüslere binerek gezinize farklı bir rota da katabilirsiniz. Bu geziniz için dikkat etmeniz gereken en önemli detaylardan biri Türk lirasını bozduracak bir yer bulmanız zor olacağı için yanınızda bir miktar döviz bulundurmanız faydalı olacaktır. Batum çok pahalı olmayan bir şehir olduğu için yanınızda çok fazla para götürmenize gerek yok tabi bu kalacağınız süre ile de alakalı olduğunu göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Şarapları övülen şehirde ayrıca farklı damak tatlarına hitap eden lezzetler ve Türkiye’de çok sık rastlanmayan armut gazozunu içmenizi tavsiye ederiz.
Hopa’da ziyaret edebileceğiniz Hopa Kültür Evi ve Müzesi Hopa’nın kültür ve tarihi mirasını yansıtan 2000’den fazla eseri barındırıyor. Yöresel mimariye yansıtan 20.yüzyıldan kalma binasında hizmet veren müze bu bölgede kullanılan eski eşyaları da kronolojik sıraya göre ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor.
Karadeniz’in en doğusunda bulunan Hopa doğal yapısı, kültürel özellikleri ve sınırda bulunmasının avantajlarını ziyaretçilerine bir fırsat olarak sunuyor. Deniz keyfini yaşarken doğal güzelliklerinden de faydalanabileceğiniz Hopa’da aynı zamanda festivaller döneminde birçok konser, etkinlik ve özel gösteriyi izleyebilirsiniz. Hemen kapı komşumuz Gürcistan’a geçerek yurtdışı deneyiminize yeni bir rotayı da ekleyebilirsiniz. Sevdikleriniz ile güzel bir tatil geçireceğinize inandığımız Hopa gezisinde yemek konusunda hassas olanlarda birbirinden güzel yöresel lezzet ile Karadeniz yemeklerinin tadına varabilirsiniz.
Kelime anlamı ile de “güzel” kelimesine karşılık gelen Hopa Artvin’in en güzel ilçelerinden biridir. Gürcistan ve Türkiye arasında sınır olan bu ilçede yeşile doyacağınız harika bir gezi sizi beklemektedir. Denizinin güzelliği ve ormanlarının alabildiğine yeşilliği ile tertemiz bir havaya sahip Hopa’da ciğerleriniz de bayram edecektir.
Doğal güzelliklerinin ön plana çıktığı, yaylalarında gezip konaklamanın çok büyük keyif verdiği Hopa aynı zamanda en önemli limanlardan birine de sahiptir. Sarp Sınır Kapısına yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta olması sebebi ile de bir sınır görevi de görmektedir. Doğa harikası görsel bir şölenin yanı sıra tarihi dokusu ile de harika bir tatil planlamak isterseniz Otelz.com’u ziyaret edebilirsiniz.
Artvin ilinin göz bebeği olan Hopa'da tatil planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde Hopa Otelleri'nde konaklayabilirsiniz.
Hopa’ya Nasıl Gidilir?
Karadeniz Bölgesi’nin en doğusunda yer alan Artvin’in bir ilçesi olan Hopa yoğun nüfuslu yerlere uzak kalmaktadır. Uzaklığı sebebi ulaşılmasını zorlaştırmamaktadır. Hemen hemen her yerden otobüs seferleri yapılmakta ve havayolu ile de ulaşım sağlanabilmektedir.
Hopa’ya Kara Yolu İle Ulaşım
Kendi aracınızla veya otobüs seferleri ile Artvin üzerinden ulaşmak mümkün olacaktır. Kentin her noktasından Hopa’ya ulaşım imkânları son derece rahattır. Hopa ilçe merkezinden Artvin’in dört bir yanına toplu taşıma ağlarını veya kendi aracınızı kullanarak ulaşabilirsiniz.
Hopa’ya Hava Yolu İle Ulaşım
Havayolu ile ulaşım tercih edeceğiniz zaman Gürcistan sınırlarında yer alan Hopa Havalimanı’nı tercih edebilirsiniz. Batum Havalimanı içerisinde ayrı bir alan olarak yer alan bu havalimanına genel olarak seyahat planınız doğrultusunda uçuş seferi bulabilirsiniz. Ücretsiz havaş servisleri ile Hopa ilçe merkezine ulaşmanız mümkün olacaktır.
Hopa’da Gezilecek Yerler
Hopa Çamburnu Tabiat Koruma Alanı
Doğal güzelliği ile adeta bir cenneti andıran Çamburnu Tabiat Koruma Alanı yeşile doyacağınız bir noktadır. Özellikle doğa yürüyüşü yapmak istiyorsanız daha iyi bir seçenek bulunmamaktadır. Trabzon- Hopa yolu üzerinde bulunan bu doğa harikası alanı mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Hopa Sahili
Yeşilin ve mavinin en güzel birbiriyle harmanlandığı bu sahilde huzur dolu bir tatil geçirebilirsiniz. Günlük yürüyüşlerinizi gerçekleştirip gün doğumu veya batımı izlemenin yanında kamp alanlarında çadırlarınızı da atıp kamp kurabilirsiniz.
Hopa-Kemalpaşa
Eskiden Hopa’ya bağlı olan Kemalpaşa, ilçe çevresindeki en iyi balık restoranlarını barındırması yönünden oldukça popülerdir. Balık severlerin uğrak noktası olan Kemalpaşa aynı zamanda pazarı ile de oldukça meşhurdur. Yöresel ve sanatsal pek çok ürünün sergilendiği Pazar her Salı ve Cuma günleri misafirlere açıktır.
Orta Hopa Camii
19.yüzyıldan günümüze ulaşan bu cami oldukça ilginç bir mimari yapıya sahiptir. Kim tarafından yaptırıldığı hala bilinmese de tarihi bir yapı olması sebebi ile oldukça ilgi görmektedir. Adeta bir ev şeklinde yapılmış olan bu cami günümüzde de hala ibadet için kullanıma açıktır.
Hopa Mençuna Şelalesi
Türkiye’nin en yüksekten dökülen bu şelalesi ile olağanüstü bir manzaraya tanıklık etmek isterseniz gezi rotanıza Mençuna Şelalesini mutlaka koymalısınız. Nisan başından eriyen karlar ile yüksekliği artan şelale, benzersiz bir görünüm sunmaktadır. Şenlik zamanı olan mayısın ilk haftaları en yoğun zamanıdır.
Mençuna Şelalesi'de yer alan tesislerden yerinizi ayırtmak için Mençuna Şelalesi Otelleri sayfamızdan rezervasyon yapabilirsiniz.
Hopa Kamilet Vadisi
Türkiye’de bulunan en zengin bitki örtülerine sahip olan vadi birbirinden çeşitli bitkilerin arasında oldukça keyifli vakit geçirebilmeniz için harika bir seçenektir. Ailece yapacağınız planlarınızın arasında bu endemik vadiyi dolaşmak oldukça ilgi çekici olacaktır.
Hopa Atabarı Kayak Merkezi
Doğal güzellikler, oldukça yeşil yaylalar ve gezinti alanları arasında kış aylarında da çok güzel bir tatil geçirmek için Atabarı Kayak Merkezine ziyarette bulunabilirsiniz. Ana pist uzunluğunun 800 metre olduğu bu kayak merkezi her geçen yıl daha da gelişmektedir. Hopa ilçe merkezine yaklaşık 80 kilometre olan merkeze günübirlik bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.
Hopa Porta Manastırı
Hopa’ya yaklaşık 94 kilometre uzaklıkta yer alsa da oldukça eski tarihi ve ormanın içerisinde bulunan ihtişamlı görünümü ile tarihi yapılara ilginiz varsa mutlaka gidip görmeniz gereken kalıntılardan biridir.
Hopa ve Civarında Yapılacaklar
Hopa'da Batum’a Gezinti
Batum ve Hopa arası mesafe oldukça kısadır. Sarp Sınır Kapısına yalnızca 20 kilometre uzaklıkta bulunan Hopa pasaportunuzu göstermeniz halinde Batum’a ulaşmanızı oldukça kolaylaştıracaktır. Günübirlik bir Batum ziyaretinde bulunmak, doğa harikası manzaraları görmek, güzel plajlarında denizin tadını çıkarmak isterseniz planınıza eklemelisiniz.
Hopa Festivalleri
Hopa her yıl iki farklı festivale ev sahipliği yapar. Sanatsal içeriğiyle dikkat çeken festival temmuzun ilk haftalarında organize edilen Kültür ve Sanat Festivali’dir.
Bir diğer festival ise Kafkas Film Günleri’dir. Liman Tesisleri ve plajlarda düzenlenen festivalde Türkiye’nin yanı sıra komşu ülkelerden filmler sunulur. Açık havada film izlemek ve keyifli zaman geçirmek isterseniz katılmanızı öneririz.
Hopa Yöresel Lezzetler
- Hamsili Pilav: Balık ürünlerinin genel olarak sıklıkla kullanıldığı bir mutfak olan Karadeniz Mutfağında herhangi bir ilin en başta gelen yöresel yemeği Hamsili Pilav’dır.
- Laz Böreği: Karadeniz Bölgesi’nin genelinde oldukça meşhur olan Laz Böreği isminden dolayı genelde misafirleri yanılgıya düşürmektedir. Her ne kadar ismi börek olsa da aslında oldukça meşhur bir tatlıdır.
Kvane,Fasulye, yöreye ait tereyağ ve cevizin içiyle hazırlanan Kvane, üzerine nar ekşisi eklenerek servis edilmektedir.Kelime anlamı ile de “güzel” kelimesine karşılık gelen Hopa Artvin’in en güzel ilçelerinden biridir. Gürcistan ve Türkiye arasında sınır olan bu ilçede yeşile doyacağınız harika bir gezi sizi beklemektedir. Denizinin güzelliği ve ormanlarının alabildiğine yeşilliği ile tertemiz bir havaya sahip Hopa’da ciğerleriniz de bayram edecektir.
Doğal güzelliklerinin ön plana çıktığı, yaylalarında gezip konaklamanın çok büyük keyif verdiği Hopa aynı zamanda en önemli limanlardan birine de sahiptir. Sarp Sınır Kapısına yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta olması sebebi ile de bir sınır görevi de görmektedir. Doğa harikası görsel bir şölenin yanı sıra tarihi dokusu ile de harika bir tatil planlamak isterseniz Otelz.com’u ziyaret edebilirsiniz.
Hopa’da Ne Yenir Ne İçilir?
Karadeniz denilince Hamsi ile yapılan lezzetleri tatmanız gerekir. Hopa’da en çok tercih edileni ise Hamsili Pilav. Çoğu zaman instagramda denk geldiğimiz tane tane sıralanmış hamsilerin altında bulunan pilavı gizleyen duruşu ilk başta bu yemeğin ne olduğunu anlamanızı zorlaştırıyor. Bilinen pilavların aksine odun fırınında yapılan bu yemeği tadanlar hayran kalıyor.
Bir başka hamsili lezzet ise Hamsikoli yani Hamsi ekmeği. Hamsi’nin yanında içinde pazı, maydanoz, dereotu, pırasa gibi otlar mısır unu ve diğer malzemelerle karıştırılarak pişirilip lezzetine doyum olmayan bir ekmek haline getirilir. Daha önce tatmadıysanız mutlaka denemenizi öneririz.
Muhlama, Mıhlama, Kuymak gibi peynir ile yapılan lezzetleri daha önce duymuş olabilirsiniz Hopa’da bunlara bir yenisi ekleniyor Peynir Tavalama. Yöresel bir peynir türü olan Civil peyniri, süzme yoğurt ve lor peyniri ile kızmış tereyağının içine atılır ve bu bölgeye has lezzet ortaya çıkar. Ayrı ayrı yenildiğinde bile oldukça lezzetli olan malzemelerin birleşimi tam bir lezzet patlaması.
Karadeniz’de yıl boyunca bulabileceğiniz karalahana sarması Hopa içinde vazgeçilmez bir lezzet. Daha önce herhangi bir yerde bu lezzeti denemediyseniz şimdi tam zamanı. Asma yaprağından sonra aklınızda soru işaretleri olabilir ancak ağzınızda dağılmaya başlayınca neden bunu daha önce yemedim diyeceksiniz.
Farklı bir lezzet arayanlar için Kvaneyi isminden bir şeyler çağrıştırmasa da Karadeniz bölgesine has lezzetlerden biri. Fasulye, ceviz ve tereyağı ile yapılan bu yemek yapıldığı gibi hemen servis ediliyor.
Pide bu bölgenin temel yemeklerinden biri. Artvin Pidesi özellikle kavurmalı ve kaşarlı olanına bayıldığımız pidelerden tatmanızı tavsiye ederiz.
Hopa’da Alışveriş
Yöresel ürünlerin yanında halkın geçim kaynağı olan çay, fındık gibi ürünler Hopa’da en çok tercih edilen ürünlerden biri. El yapımı nostaljik ev maketleri ve bölgenin geçim kaynaklarından biri olan balıkçı kayığı maketleri oldukça hoş ve tercih edilen hediyelik eşyalardan. Semt pazarına denk gelirseniz tarhana ve çeşitli reçeller gibi ev yapımı ürünlerden alabilirsiniz.