Şanlıurfa Otelleri
En uygun Şanlıurfa otel fiyatlarını bulun.
- Ana sayfa
- Şanlıurfa Otelleri
Lariva Konaklari
Şahanoğlu Müzepotamia Konuk Evi & Butik Otel
Hilton Garden Inn Şanlıurfa
Dedeman Şanlıurfa
Vizyon Park Otel
El-Ruha Otel
Karaali Kaplıca ve Otel Tesisleri
Narlı Ev Butik Otel
Abraham Otel
İpek Palas Otel Şanlıurfa
Palmyra Boutique Hotel
Otel Gül Palas
Hanehan Butik Otel
Cihangir Konağı Butik Otel
Sarmaşık Otel
Çiftehan Otel
Grand Urhay Otel
Hanımağa Butik Otel
Siverek Otel
Urfa Kilim Otel
Şanlıurfa
Mutfağı ve doğal güzellikleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin gözde şehirlerinden biri olan Şanlıurfa’yı ziyaret etmek sizler için unutulmaz bir deneyim olabilir. Peygamberler diyarı olarak da bilinen şehir aynı zamanda efsanelerin şehri olmasıyla ün kazanmıştır
Şanlıurfa seyahatlerinizde konaklayabileceğiniz en uygun Şanlıurfa otellerini otelde ödeme seçenekleri ile Otelz.com’da bulabilirsiniz.
Otelz.com'da Şanlıurfa ve diğer tüm illerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp, ödemenizi otelde yapma imkânına kavuşabilirsiniz ayrıca Saatlik Oda ve OtelOfis gibi konaklama fırsatları sizleri bekliyor.Şanlıurfa’ya Nasıl Gidilir?
Hava Yoluyla Şanlıurfa’ya Ulaşım
Şanlıurfa GAP Havaalanı’na Türkiye’nin birçok şehrinden direkt ve aktarmalı uçuşlar mevcuttur. GAP Havaalanı sayesinde Şanlıurfa’ya havayoluyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca Gaziantep Havaalanı’nı da şehre ulaşım için kullanabilirsiniz. Gaziantep ve Şanlıurfa arasındaki 158 kilometrelik mesafe için kiralık araç ve otobüs seferlerinden faydalanabilirsiniz.
Kara Yoluyla Şanlıurfa’ya Ulaşım
Türkiye içi otobüs seferleri ve özel aracınız ile kara yollarını kullanarak Şanlıurfa’ya ulaşım sağlayabilirsiniz.
Deniz Yoluyla Şanlıurfa’ya Ulaşım
Denize kıyısı olmaması sebebiyle Şanlıurfa’ya deniz yoluyla ulaşım sağlamanız mümkün değildir.
Demir yoluyla Şanlıurfa’ya Ulaşım
Tren kullanarak Şanlıurfa’ya keyifli bir seyahat düzenleyebilirsiniz. Özellikle kışın kar manzaralı eşliğinde seyahat rotanızı belirleyebilirsiniz.
Şanlıurfa’nın Popüler İlçeleri
Şanlıurfa’nın tüm ilçeleri birbirinden güzeldir. İlçeler kendine has özellikler barındırır.
Halfeti
Yıl boyunca dünya üzerinden pek çok ziyaretçiyi ağırlayan Halfeti ilçesi, şehir merkezine 120 kilometrelik uzaklıkta yer alır. 35 kilometre uzunluğundaki sahil yoluna sahip olan ilçe bu yol sayesinde Birecik’e bağlanır.
Halfeti'de ki birbirinden güzel, taş konseptli tesislerde konaklamak için Halfeti Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Harran
Dünyanın ilk ilim merkezleri arasında yer alan ilçe, tarihin ilk üniversitesine de ev sahipliği yapar. İlçe sınırlarında yer alan Harran Ovası, bereketli topraklara sahip olması sebebiyle tarih boyunca önemli konumda yer almıştır.
Harran'da tatil planınız varsa Harran Otelleri sayramızı ziyaret ederek rezervasyon yapabilirsiniz
Viranşehir
Yerleşim ilk olarak Mezopotamya Uygarlıkları ile başlamıştır. Bu sebepten dolayı şehirde Sümer Medeniyeti’ne ait izler görmek olasıdır.
Viranşehir'de bulunan tesisler için Viranşehir Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz
Siverek
Festivallere ev sahipliği yapan Siverek, Şanlıurfa’nın en büyük ilçesidir.
Siverek'de bulunan tesislerde en uygun fiyatla konaklamak için Siverek Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Şanlıurfa’nın Doğal Güzellikleri
Balıklı Göl
Eyyubiye ilçesi içerisinde yer alan Balıklı Göl’de yakılan ateşin suya, odunların ise balıklara dönüştüğü rivayet edilir.
Bazda Mağaraları
13. Yüzyılda taş ocağı olarak kullanılan Bazda Mağaraları, uzun yıllar boyunca çevredeki yapılara taş kaynağı olarak kullanılmıştır.
Yücelen Mağaraları
Roma Dönemi’nden beri ayakta kalan ve Viranşehir ilçesinde bulunan Yücelen Mağaraları insan gücüyle yapılmıştır.
Şanlıurfa’nın Tarihi Eserleri
Şanlıurfa Kalesi
Kutsal alan olarak kabul edilen Balıklı Göl’ün yakınlarındaki tepede yer alan Urfa Kalesi, Şanlıurfa’da ziyaret edilmesi gereken tarihi noktalardan birisidir.
Harran Ören Yeri
Hz. İbrahim’in yaşadığı yer olarak rivayet edilen Harran’da tarihi kalıntıları görmek ve ziyaret etmek için Harran Ören Yeri’ni seyahat programınıza ekleyebilirsiniz.
Göbeklitepe
Dünyadaki ilk tapınak yeri olma özelliğine sahip olan Göbeklitepe, Örencik Köyü’ne oldukça yakın bir mesafede bulunur. Gizemli yapıları ile insanlığın tarihe bıraktığı ilk izleri görmenize olanak sağlar.
Tarihi Harran Üniversitesi
Dünyadaki ilk üniversite olma sıfatını taşıyan Harran Üniversitesi, Moğol istilasında harap olmuştur.
Şanlıurfa’da Yapılabilecek Sporlar
Şanlıurfa’da çeşitli su sporlarını yapabilmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra güreş müsabakaları gibi etkinlikler de şehirde mevcuttur.
Şanlıurfa’da Ne Yenir?
Mutfağıyla adını tüm dünyaya duyuran şehirdeki tüm lezzetleri tatmanız günlerinizi hatta haftalarınızı alabilir. Aşağıdaki yemekler şehrin en ünlü lezzetleridir.
Ağzı Açık
Şehirde en sevilen unlu mamüllerden biridir. Elle açılan hamurun, kıyma ve baharatlarla buluşturulması ile elde edilir.
Etsiz Çiğ Köfte
Türkiye’nin her yerinde bulabiliyor olsanız da Şanlıurfa için ayrı bir özelliği olan etsiz çiğ köftede kendine has baharatlar kullanılır.
Üzlemeli Pilav
Farklı çeşitte pilavlar, her yörede bulunur. Ancak Şanlıurfa’daki üzlemeli pilav bir başkadır. Kuş üzümü, kuşbaşı et ve nohut ile hazırlanır. Birçok farklı lezzetin bir araya getirildiği yemek, oldukça özeldir.
Söğülme
Şanlıurfa’nın kendine has olan etli sebze yemeklerinden birisidir. Közlenen patlıcanların ince ince kıyılması ve kıymayla buluşması sonucu ortaya çıkar.
İçli Köfte
Türkiye’nin her yerinde yiyebileceğiniz içli köftenin anavatanı Şanlıurfa’dır. Urfa usulü servis edilen içli köfteleri özgün kılan özelliklerden biri de harcına şam fıstığı ekleniyor olmasıdır.
Urfa Kebabı
Adını daha önce mutlaka duyduğunuz ve sizlere yabancı gelmeyen bir diğer yemek ise Urfa kebabı. Muhteşem görüntüsü ve muhteşem tadı ile ağzınızı sulandıracak olan Urfa kebabını nerede yerseniz yiyin, Şanlıurfa’da yiyeceğiniz Urfa kebabını hiçbir zaman unutamayacaksınız.
Sini Taraklık
Yörede “sini daraklık” şeklinde de bilinen yemek, adını tepside bulunan ve pirzolaya eklenen sebzelerden alır. Sini, tepsi anlamına, taraklık da pirzola anlamına gelir. Uzun uzun pişirilen ve yapımı zaman alan yemeğin tadı dillere destandır.
Şıllık Tatlısı
Halk arasında “şilke” ya da “şillik” olarak da adlandırılan tatlı Adıyaman yöresinde de oldukça fazla tüketilir. Un ve süt kullanılarak elde edilir. Yoğun şeker tadıyla damağı yormamasına rağmen oldukça lezzetli ve keyifli bir tatlıdır.
Şanlıurfa’da Şehir İçi Ulaşım
Şehir içi gezileri minibüs, taksi ve otobüsler ile sağlanır. Ancak, şehirde bulunan turistik yerler birbirine çok yakındır. Bu sebeple, Şanlıurfa sokaklarını yürüyerek gezmek sizlere büyük bir keyif verebilir. Sıcak ve yorgunluk sonrasında ise şehir içi ulaşım araçlarını rahatlıkla kullanabilir ve şehirde her yere ulaşabilirsiniz.