Assos Otelleri
Assos otelleri için rezervasyonunuzu şimdi yapın, otelde ödeyin!
- Ana sayfa
- Assos Otelleri
Assos Troy Beach Hotel
Assos Dove Hotel Resort & Spa
Assos Troy Port Hotel
Şamata Kamp
Assos Eden Beach Hotel
Assos Eden Gardens Hotel
Assos Barbarossa Hotel Special Class
Assos Kadırga Otel Bayramın Yeri
Assos Nazan
Assos Hestia Otel
Gargaron Beach Hotel
Assos Altın Otel
Assos Gökyuzü Otel
Karadut Taş Otel
Pedasos Altınel Otel
Assos Ayan Motel
Assos Hunters Hotel Adult Only +7
Ekin Assos
Assos Longevity Hotel (+12 Adult Only)
Hotel Vita Naturalis
Assos
Taştan inşa edilmiş butik ve şirin otelleri, Assos doğasına güzellik katmaktadır. Assos, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinin yaklaşık olarak 17 km güneyindeki Behramkale Köyü’nde yer alan bir antik kenttir. Babakale’den Küçükkuyu’ya kadar uzanan geniş bir alanı kaplamaktadır.
Dünyada gezilip görülmesi gereken ve hafızalarda güzelliklerle bilinen Assos tatil beldelerine, kısa ya da uzun süreli seyahatleriniz için en uygun fiyatlarla Assos Otelleri misafirlerini bekliyor.
Otelz.com'da Assos ve diğer tüm ilçelerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp ödemenizi otelde yapma imkânına kavuşabilirsiniz ya da dilediğiniz lokasyonda Saatlik Oda tutarak saatlik konaklayabilirsiniz.
Assos’a Nasıl Gidilir?
Hava Yoluyla Assos’a Ulaşım
Balıkesir Koca Seyit Havalimanı, Assos merkezine 60 km uzaklığındadır. Havalimanından direkt olarak Assos şehir merkezine ulaşım bulunmamakla bulunmaz. Ayvalık, Burhaniye ya da Edremit üzerinden aktarmalı bir şekilde Assos’a ulaşım sağlanmaktadır.
Çanakkale havalimanı Assos’a 90 km mesafededir. Çanakkale Havalimanından otogara daha sonrasında Ayvacık dolmuşlarıyla aktarmalı olarak Assos’a ulaşım bulunmaktadır.
Ancak bu iki havalimanındaki uçuş yoğunluğu pek fazla olmaması nedeniyle daha çok İzmir Adnan Menderes Havalimanı tercih edilmektedir. Assos-İzmir Adnan Menderes Havalimanı mesafesi 290 km’dir. Gaziemir’de bulunan havalimanından otogara geçip Çanakkale yönüne giden otobüslerle Ayvacık’ta inip burada dolmuşları kullanabilirsiniz.
Kara Yolu ile Assos’a Ulaşım
Türkiye’nin büyük şehirlerinden Assos’a direkt olarak ulaşım bulunmamaktadır. Ayvacık, Küçükkuyu, Altınoluk ya da Çanakkale il merkezinden Assos’a dolmuşlar kalkmaktadır.
İstanbul’dan Assos’a araba ile gelmek için Çanakkale Boğazı’nı geçmek gerekmektedir. Farklı noktalardan feribota binerek Assos’a ulaşabilirsiniz.
İstanbul’dan araba ile Assos, 6-7 saat sürmektedir. İzmir-Assos arası 3-4 saat arası uzaklıkta bulunmaktadır. Ankara-Assos arası mesafe 7 saat 50 dakika sürmektedir.
Deniz Yolu ile Assos’a Ulaşım
Gestaş'ın Çanakkale Boğazı’nda düzenlediği seferler bulunmaktadır. Ezine-Ayvacığa geldiğinizde Assos’a 1 saat içerisinde ulaşabilirsiniz. İstanbul-Bandırma arasında düzenlenen hızlı feribotlar ile daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Assos’un Popüler Plajları
Kaz Dağlarının eteklerindeki güzelliği ile mavi tonlarındaki denizin güzelliğinin birleşimi ile göz zevkinizi üst seviyelere çıkarmaya yardımcı olmaktadır. Mavinin her tonunu barındıran Assos, keyifli bir yüzme ve dinlenme deneyimini sizlere sunmaktadır.
Mavi bayrak ödüllü plajları ve üst seviyedeki temizliği bütünleşmiştir. Dalış ve uygun spor faaliyetlerinin yürütülmesi ile aktivitelere uygun bir alan oluşturmaktadır.
Assos Liman Plajı
Tesislerin önündeki tahta iskelelerden denize girmek mümkündür. Balık restoranları, iskeleler ve taştan dekore edilmiş butik otelleri ile büyüleyici gözükmektedir.
Assos Yeşil Liman
Turistik açıdan canlı bir plaj bölgesi değildir. Kendi halinde sakinliği ile bilinen bir koydur. Yazlık evlerin çoğunlukla bulunduğu lokasyondur. Temiz ve berrak deniz görünümünün yanı sıra huzurlu ve gözlerden uzak olması tercih sebebidir. Assos’tan Babakale yönüne giderken soldaki ilk sapak sizi Yeşil Liman’a götürmektedir.
Assos Koruoba Sahili
Assos’tan Babakale yönüne ilerlerken Yeşil Liman tabelasından sonra denize doğru giden ikinci sapak sizi Koruoba’ya götürür. Koruoba yolu sizleri muhteşem güzellikteki manzarası ile sahil yoluna yönlendirir.
Assos Sivrice
Dar ve taşlık bir plaja sahiptir. Bu nedenle denizi oldukça temizdir ve berraktır. Deniz yüzeyinin tamamı gözle görülmektedir. Deniz üzerinde tahtadan iskeleler yapılmıştır. Assos’tan yola çıkarak Bektaş Köyü’ne geçmeniz gerekir. Bektaş Köyü’nün içerisinden geçerek 3 km deniz yönünde ilerleyip Sivrice Feneri’nin olduğu koya ulaşabilirsiniz.
Assos Sokakağzı
Sivrice’ye nazaran daha geniş ve büyük bir plaja sahiptir. Kumluk alandaki plajı ile bilinmektedir. Assos’tan Babakale’ye doğru ilerlerken 11 km sonunda Balabanlı Köyü’ne girmeden sola doğru ilerlediğiniz zaman 3,5 km sonunda sokakağzına ulaşabilirsiniz.
Kadırga Koyu
Assos’un en değerli ve gözde koylarından biridir. Güzelliği tescillenmiştir ve mavi bayrak ödülüne sahiptir. Assos’a 2 km uzaklığındadır. Tertemiz berrak bir denizi ve uzun aynı zamanda geniş ve kumlu plajı bulunmaktadır.
Assos’a Ne Zaman Gidilir?
Assos’a atfedilen yaz aylarının denizi, kumu ve güneşi huzurun tadını doyasıya yaşamak isteyenlere özgüdür. Marmara Bölgesi’ndeki ılık ve bol oksijenli hava yaz aylarındaki uğrak beldelerden biri haline gelmektedir. Kış dönemlerinde ise taş mimariye sahip butik otellerde şömine karşısında keyfinizi üst doruklara çıkarabilirsiniz.
Özellikle yaz ayları için temmuz ve ağustos dönemi canlı ve güzel olmakla birlikte; kış ayları için ocak ve şubat ayları soğuk ve temiz havanın birleşimi ile kar tanelerinin keyfini sizlere sunar.
Assos’ta Gezilecek Yerler
Assos’un Tarihi Yapıları
Assos Antik Liman
Liman dalgaların kıyıya vurması ile şekillenmiştir. 2000 yılında bakanlık tarafından liman yenilenmiş ve dalgakıran eklenmiştir. Bu restorasyondan sonra balıkçılık sektörü canlanmıştır. İlgi çekici ve mutlaka gezip görülmesi gereken bir liman haline gelmiştir. Çevresindeki restoran ve oteller ile kendini yenilemektedir.
Limana inen yol dik ve virajlı olduğundan tehlikeli olduğu söylenebilir. Bu nedenle yol yaz aylarında kullanıma kapatılmaktadır.
Behramkale Köprüsü
Tuzla çayı üzerindeki tarihi korunaklı yapısı ile günümüze gelmiştir. Köprü kesme taşlardan inşa edilmiştir. Mimari açıdan bakıldığında tam olarak bilinmemekle birlikte Osmanlı dönemine ait motifler görülmektedir.
Behramkale ve çevresi otelleri için Behramkale Köprüsü Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Assos Antik Kent
Antik Kent tamamen deniz manzarasına sahiptir. Şehir sönen bir volkanik tepe üzerine kurulmuştur. Andezit kayalıkları arasına konumlanır. Antik kentteki ilk kazı Amerikalı arkeoloji uzmanlarınca yapılmış ve bulunan ilk yer nekropol olmuştur. nekropolün köşesinde tek kubbeli cami yer almaktadır.
Assos Antik Kent’ giriş ücreti 25 TL civarıdır.
Antik Tiyatro
Antik tiyatroda Roma Dönemi mimarisinin yansımaları gözlemlenmektedir. Midilli Adası’nın karşısına konumlandırılmıştır. 2500 kişilik kapasitesinin var olduğu bilinmektedir. Doğal bir kayanın oluğu üzerine yapılmıştır. Zaman içerisinde hasar görmüş duvarlar onarılarak örülmüştür.
Şu an ki durumu ile festival ve konserlerde 1500 kişiyi ağırladığı bilinmektedir.
Athena Tapınağı
Şehrin en yüksek bölgesinde yer alır. Anadolu toprakları üzerine inşa edilmiş tek olan dor düzenindeki bu yapı etkileyici bir güzelliğe sahiptir. Sütunların üzerine işlenmiş kabartmaların bir bölümü Boston Müzesi, Louvre Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesinde muhafaza edilmektedir.
Athena Tapınağı çevresinde bulunan oteller için Athena Tapınağı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Hüdavendigar Cami
Behramkale Köyü’nün üst kısmındaki köye bakan kayalık yamaç üzerinde bulunur. I. Murat Hüdavendigar tarafından 14. yüzyılda inşa edilmiş ve adını padişahın isminden almıştır. Caminin görsel özelliği tek kubbeli ve kare şeklinde olmasıdır.
Antik kentin içerisinde inşa edilmiş Hüdavendigar Cami'nin en önemli özelliği içerisinde pek sık rastlanmayan kadırga resimlerinin bulunmasıdır.
Apollon Smitheus
M.Ö 150 yılında inşa edilen tapınağın en önemli özelliği Homeros’un İlya da destanında anlatılan Troya Savaşı’nda anlatan kabartmalarıdır. Kabartmalarda destanın bölümleri sırasıyla ilerlemektedir.
Troas’ın en önemli kutsal mabedidir. Tapınak üç odaya sahiptir. Giriş ücretli ve 10 TL’dir.
Zeus Atları
Dede Tepe üzerindeki kayanın işlenmesi üzerine meydana gelmiştir. Kaya üzerine oyulmuş olan merdivenler yardımı ile çıkılmaktadır. İçerisinde oturma yerleri bulunmaktadır ve su sarnıcı vardır. Bu su sarnıcının ismi Zeus Mağarasıdır. Destanda yer alan bilgiye göre Zeus Truva Savaşı’nı buradan izleyip yönetmiştir.
Bu yapının bitişiğinde Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Erdem Dede’nin yatırı bulunmaktadır.
Zeus Atları çevresinde bulunan oteller için Zeus Atları sayfamızı inceleyebilirsiniz
Assos Müze
Adatepe Zeytinyağı Müzesi
Müze zeytin ve zeytinyağı hakkında bilgi vermek amacıyla kurulmuştur. Zeytinyağı severleri için hem eğitici hem de öğretici bilgiler içermektedir. Türkiye’nin ilk zeytinyağı müzesidir. Müze içerisinde zeytin ve zeytinyağına dair birçok tamamlayıcı ürün bulunmaktadır.
Bunun yanı sıra zeytinyağının nasıl işlendiğini ve üretime geçtiğine dair aşamaların gösterildiği bir müzedir.
Assos Yakınındaki Tatil Beldeleri
Behramkale Köyü
Antik şehir içerisinde yer almış ve günümüze gelen kalıntılar içerisinde yaşayan köydür. Otuz seneye yakın bir zamandır koruma altına alınmıştır ve yerleşke içerisinde bina yapılması yasaklanmıştır. Yalnızca restorasyon çalışmalarına destek verilmektedir.
Dar ve patika sokaklarından geçerek eşsiz taş ev tasarımları eşliğinde yürüyüşünüzü keyifli hale getirebilirsiniz. Köy içerisinde yoğun olarak restoran, pansiyon ve oteller yer almaktadır.
Adatepe Köyü
Kaz Dağı’nın etekleri üzerinde kurulmuştur. Antik limandan 4 km yukarıya doğru çıkılmasıyla erişilebilir. Tüm körfezin manzarası köy ayaklarının altında bulunmaktadır. Buradaki taş evler koruma altına alınmıştır.
Babakale
Asya kıtasının en batı ucunda bulunur. Küçük bir balıkçı köyüdür. Osmanlı döneminden kalma en son yapıdır ve sağlam bir şekilde koruma altına alınmıştır. Eski zamanlarda pek çok dükkan yer alıyorken şimdilerde birkaç dükkan bulunmaktadır.
Yeşilyurt Köyü
Butik otelleri ile popüler hale gelmiştir. Köyün etrafı zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrilidir. Doğal güzellikleri ile ünlü olan bir köydür.
Ayvacık
Assos kalıntılarıyla meşhurdur. Assos ile Ayvacık arası 17 km olup 20-25 dakikalık bir karayolu ile ulaşımı mümkündür. Yeşilin her tonu bu burada sizlere eşlik eder.
Ayvacık Otelleri'nde konaklamayı planlıyorsanız sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Assos’ta Gece Hayatı
Gece hayatıyla ünlü olarak bilinen kentlere nazaran daha çok huzur ve dinginlik arayışında olan kesme hitap etmektedir.
Antik limandaki balıkçı restoranları ve otel barlarının otantik bir havası vardır. Buralarda akşam yemeğinizi canlı müzik eşliğinde yiyebilirsiniz.
Yapmadan Dönmemeniz Gereken Etkinlikler
- Zeytin ağaçları boyunca yürüyüşler yapmak
- Doğal güzellikler içerisindeki koy ve plajların keyfini çıkarmak
- Tarihi kentleri yakından görüp tanıyarak tarih kokusunu içinize çekmek
- Behramkale Köyü sıcaklığının atmosferini doyasıya yaşamak
- Liman çevresindeki yerlerde taze balık deneyimini yaşamak
- Sakızlı kahvenin lezzetine doyasıya varmak için Assos’u mutlaka tatil rotanıza eklemenizi tavsiye ederiz.