Amasya Otelleri
En uygun Amasya otel fiyatlarını bulun.
- Ana sayfa
- Amasya Otelleri
Grand Merpond Otel
Korkmaz Otel
Afilli Köşk Butik Otel
Salih Bey Konağı Amasya
Vanna Deluxe Termal Hotel
Kahra Otel
Elit Otelhan
Payidar Otel Restaurant
Hatunca Otel & Restaurant
İlk Konak Butik Otel
Amaseia Pansiyon & Butik Otel
Amasya Bungalov
Altayhan Otel
Ruby Otel
Aydınlı Hotel
Arda Aksoy Otel
Villa Amesia
Semay Otel
Amasya
Şehzadeler Diyarı olarak da bilinen Amasya, Yeşilırmak sayesinde denizi aratmayacak manzaralar eşliğinde sizi karşılar. Pek çok tarihi yere de imza atan bu minik ama değerli şehir, çok fazla medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu yüzden şehirde pek çok kültürel yapı ile doğal oluşumları bir arada ziyaret edebilirsiniz.
Coğrafya olarak Karadeniz’de olsa da bir bölümü ile İç Anadolu Bölgesi’ne de katılan Amasya, tarihi yerleriyle oldukça ünlü bir yerdir. Yeşilırmak Nehri, Amasya’nın içinden geçer. Amasya’daki merkez oteller, uygun fiyatları ve son dakika fırsatlarıyla otelz.com’da sizi bekler.
Amasya’ya Nasıl Gidilir?
Hava Yoluyla Ulaşım
Merzifon ilçesinde bulunan Amasya Merzifon Havalimanı, merkeze 45 km uzaklıktadır. Dönem dönem seferlerin değişiklik gösterdiği bu ulaşım çeşidi tercih edilen yöntemlerden başında gelir. Düzenli uçuş seferleri sayesinde Amasya-İstanbul arası 1 saat 15 dakika sürer. Diğer seçenek ise 150 km uzaklıkta olan Samsun Çarşamba Havalimanıdır. Bu havalimanında ise daha çok uçuş seferi bulunur.
İç ve dış hatlara sahip olan Merzifon Havalimanı’ndan şehir merkezine ulaşım taksi, havalimanı servisleri ya da araç kiralama ile mümkün olur.
Deniz Yoluyla Ulaşım
En yakın deniz yolu ulaşımı 130 km uzaklıkta olan Samsun ilinden gerçekleşir.
Kara Yoluyla Ulaşım
En rahat ulaşım seçeneklerinden biri karayolu ulaşımıdır. Türkiye’nin her yerinden otobüs seferleri bulunur. Samsun gibi yakın olan illerden ise her saat Amasya’ya otobüs bulmak mümkündür.
Araçla seyahat edenlere ise oldukça konforlu bir seçenek sunan Amasya kara yolu, Ankara’nın çıkışındadır. Ankara – Amasya arası 335 kmdir. Yaklaşık 5 saat süren yolculukla Ankara’dan Amasya’ya kolayca ulaşabilirsiniz.
İstanbul – Amasya arası ise 676 km, Amasya - Samsun arası ise 131 km’dir.
Demir Yoluyla Ulaşım
Amasya, Sivas-Samsun demir yolu üzerindedir. Bu yüzden tren seferleri ile ulaşım Amasya’dan Sivas ve Samsun üzerinden gerçekleşir.
Amasya’nın Popüler İlçeleri
Merzifon
Karadeniz’in sahil şeridinden İç Anadolu’ya ulaşan yollar arasında bağlantı noktasıdır. Havalimanının da bulunduğu ilçe, Kaltolitik Dönem ve Eski Tunç Çağı kalıntılarına ev sahipliği yapar.
Merzifon’da yer alan en güzel tesisleri incelemek için Merzifon Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Taşova
Arkeolojik buluntuları ile ünlenmiş bir ilçedir.
Taşova’da yer alan en güzel tesisleri incelemek için Taşova Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Suluova
Linyit yataklarına sahip bölgedir. Piknik ve yeşil alanlarıyla ziyaretçilerine doğal güzellikler sunar.
Suluova’da yer alan en güzel tesisleri incelemek için Suluova Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Gümüşhacıköy
Saat kulesi ile ziyaretçilerin ilgisini çeken çeken Roma İmparatorluk döneminden izler taşıyan yapılara sahiptir.
Gümüşhacıköy'de yer alan en güzel tesisleri incelemek için Gümüşhacıköy Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Diğer Popüler İlçeler
- Hamamözü
- Göynücek
Amasya’da Gezilecek Yerler
Gezilecek popüler yerlerin çoğu şehir merkezindedir. Bu yüzden şehir içinde yürüyüşleri ile kolayca her yere ulaşabilirsiniz. Merkezde olan oteller sayesinde Yeşilırmak’ın iki yanına da kolayca ulaşmak mümkündür.
Amasya’nın Popüler Müzeleri
Amasya tarihi bakımından pek çok medeniyete yer verdiği için çeşitli müzelere de ev sahipliği yapar.
Şehzadeler Müzesi
Şehzadelerin Balmumu heykellerinin sergilendiği müze, sanatseverler tarafından sıklıkla ziyaret edilir.
Şehzadeler Müzesi çevresinde yer olan otelleri incelemek için Şehzadeler Müzesi Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Amasya Arkeoloji Müzesi
Uygarlık kalıntılarının sergilendiği en zengin müzedir.
Minyatür Amasya Müzesi
Mimari yapıları ve mekânları daha iyi görmenizi sağlayan müze, simülasyon ve ışıklandırma imkânları sayesinde bütün Amasya’yı ayaklarınızın altına serer. İngilizce ve Türkçe sunumları bulunur.
Ferhat ile Şirin Âşıklar Müzesi
Ferhat ile Şirin’in hikayesinin ortaya çıktığı şehir, Ferhat ile Şirin müzesine de ev sahipliği yapar.
Amasya’da Popüler Sembolik Yerler
Yalıboyu Evleri
Amasya’nın simgesi olarak da bilinen Yalıboyu evleri, oldukça ünlüdür. Yeşilırmak kenarında yer edinen evler, denizi olmayıp da yalı olarak bilinen tek yerdir. Ahşaptan yapılan evler, İstanbul’daki yalıları çağrıştırır. Ancak, konak olarak bilinir. Yan yana olan bu konakların en ünlüsü ise Hazerenler Konağı’dır.
Kral Kaya Mezarları
Dağın eteklerinde yer alan Kaya Mezarları, merdivenle tırmanışın ardından enfes manzarasıyla sizi karşılar. Helenistik dönemin esintilerini görebilmek mümkündür. Bu mezarlar, Amasya Kalesi’nde bulunur.
Amasya Saat Kulesi
Amasya halkı için oldukça önemli bir yere sahip olan kule daha önce pek çok savaşa ve efsaneye yer bulmuştur.
Alçak Köprü
Bir kenarında tarihi kalıntıların diğer yanında ise şehrin olduğu Yeşilırmak sayesinde pek çok köprü bulunur. En ünlüsü Alçak Köprü’dür. Bir süre sonra ayakların tamamen suya gömülmesi ve sadece köprünün görünür olması sebebi ile adı alçak köprü olarak kalmıştır.
Diğer popüler yerler
- II. Beyazıd Camii ve Külliyesi
- Piri baba Türbesi
- Kapı Ağa Medresesi
- Amasya Kalesi
Amasya’nın Doğal Güzellikleri
Borabay Gölü
Şehrin dışında kalan bu yer Amasya’nın doğal güzelliği dendiğinde akla ilk gelendir. Bakanlar Kurulu kararı ile turizm merkezi olarak kayıt altına alınmıştır. Aynalı göl olarak da bilinen bu göl, yemyeşil manzarası ve doğal güzelliği ile eşsiz bir deneyim sunar.
Merkeze 60 km uzaklıkta olan gölün yanına kamp kurma seçeneğiniz de bulunur.
Yedi Kuğular Kuş Cenneti
Ağaçların arasında doğal bir güzelliği olan bu park 35’e yakın kuş türünü barındırır. Merkeze yaklaşık 30 km uzaklıktadır. Kuşların göç zamanında kuşların gözlenmesi de mümkündür.
Aynalı Mağara
Farklı mitolojik hikâyelere ev sahipliği yapan mağaranın içinde farklı figürin ve mezarlıklar bulunur.
Amasya’da Gece Hayatı
Amasya küçük bir şehir olduğu için çok fazla gece hayatı bulunmaz. Daha çok kafeler ve sınırlı sayıdaki meyhaneleri ile ünlüdür.
Amasya’da Çocuklarınızla Beraber Yapabileceğiniz Aile Aktiviteleri
Piknik, kamp ve daha pek çok seçenekleriniz bulunur. Şehrin parklarını ailecek ziyaret edebilir ve doğal güzelliklerinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.
Amasya’da Yapılan Sporlar
Dağ ve Doğa yürüyüşleri
Karadeniz’de olması sebebiyle yeşilin her tonunu sunar. Amasya’nın özellikle parkları, yürüyüşler için oldukça elverişlidir.
Parkuru takip ederek tek başınıza yürüyüş yapabileceğiniz gibi çeşitli etkinliklere de katılım gösterip grup yürüyüşleri düzenleyebilirsiniz.
Bisiklet
Hem şehir içinde hem de şehir dışında bisiklet kiralayarak spor yapmak mümkündür.
Olta Balıkçılığı
Olta balıkçılığı için oldukça elverişli olan şehirde Yeşilırmak ve Borabay Gölü gibi yerlerde bu etkinliği organize etmeniz mümkündür.
Oltası olmayan kullanıcılar, oltaları merkezdeki dükkânlardan temin edebilir.
Kuş Gözlemciliği
Çeşitli ağaçlar sayesinde farklı kuşlara da ev sahipliği yapan bu şehir, kuş gözlemciliğine de imkân tanır.
Amasya’da Ne Yenir?
Amasya hem Karadeniz’den hem de İç Anadolu’dan izler taşır. Bu sayede her iki mutfaktan da ortak olan yemekler bulunabilir. Çorba, sebze, hamur işleri, et ya da tatlı gibi pek çok yemeği bulunan Amasya Mutfağı oldukça geniş seçeneklere sahiptir. En bilinen lezzetleri aşağıdakilerdir.
- Çatal Çorba
- Bakla Dolması
- Helle Çorbası
- Mumbar
- Amasya Usulü Keşkek
- Beyran Çorbası
- Fırında Kuru Fasulye
- Ev yapımı keçiboynuzu, pekmez
- Erişte
- Bat Yemeği
- Elma Tatlısı – Elma Lokumu – Elma Kurusu
- Amasya Çöreği
Misket elması olarak nam salan Amasya elması da şehrin popüler lezzetleri arasındadır. Kokusu oldukça hoş olan elmaların bir yanı kırmızı diğer yanı ise yeşildir. Mutlaka denemeniz gereken tatlardan olan Amasya Elması, hediyelik olarak da satın alınabilir.
Amasya’da Şehir içi Ulaşım
Amasya şehri oldukça küçük olduğundan yaygın bir toplu taşıma ağı yoktur. Özel halk otobüsü, minibüs, taksi gibi seçenekler bulunur. Her yer yakın olduğundan şehrin dört bir yanı yürüyerek gezilebilir. Amasya’nın merkezindeki yerleri gezmek isteyenler, merkezdeki otelleri kullanabilir.