Atakum Otelleri
En uygun Atakum otel fiyatlarını bulun.
Grand Atakum Hotel
Sima Apart Otel
Nish Atakum Otel
Pereira Samsun
Medi Otel
Deluxe Beach Residence
Kadhirga Hotel
Elite World Comfy Samsun Atakum
Atakum Palas Otel
Blue Ay Boutique Hotel
Ecehan Butik Otel
Can Group Butik Hotel Atakum
B&C Hotel
North Beach Boutique Otel
Elina Managed by Dedeman
Venn Boutique Hotel
Cağaloğlu Plus
New Hotel Samsun
B&C Luxury Residence
Atakum
Samsun'un kalbinin en hızlı attığı ilçe olan Atakum, renkli, eğlenceli ve keyifli bir tatil geçirmek isteyenler için birbirinden modern ve lüks otellere ev sahipliği yapıyor. Günlük hayatın monotonluğundan uzaklaşmak, Samsun'u gezmek, her türlü ihtiyacınızın karşılanacağı tam donanımlı Atakum otellerinde konaklamak için otelz.com üzerinden rezervasyonlarınızı yaptırabilirsiniz.
Bisiklet ve yürüyüş yolları, özel plajlar, plaj voleybolu alanları, amfi tiyatro, özel spor alanları ve kamp yerlerinin bulunduğu upuzun Atakum Sahili'nde gezmek ve vakit geçirmek başlı başına keyifli bir aktivite. Kafe ve restoranların çeşitliliği ise sahil manzarasıyla birleştiğinde Atakum'da yeme içme zevkinin maksimum düzeyde yaşandığı anlamına geliyor. Atakum'da eğlence ve gece hayatı ise dillere destan. Atakum Sahili'nin yakınlarındaki barlar ve gece kulüpleri sabaha kadar yanan renkli ışıkları, dans geceleri ve canlı müzik programlarıyla ziyaretçilerinin fazlasıyla eğlenceli zamanlar geçirmesini sağlıyor. Atakum otelleri, pansiyonları ve günlük kiralık evleri de yine daha çok sahil bölgesinde yer alıyor. Dört mevsim harika bir güzelliğe sahip Çakırlar Korusu ise Atakum Belediyesi tarafından düzenlenen, mutlaka gezmeniz gereken yemyeşil bir alan.
Kıpır kıpır, modern, eğlenceli, Samsun'un en dinamik ilçesi olan Atakum otellerinde konaklamak Karadeniz Bölgesi Otelleri arasında farklı bir alternatif olarak size enerji ve yaşama sevinci depolayacak!
Karadeniz Bölgesi’nin en büyük şehri olarak nitelenen Samsun’un sahiliyle dikkat çeken ilçesi Atakum. Samsun’un modern yüzünü resmeden sahilleri, şehrin ortasında deniz- kum- güneş keyfini sizlere sunuyor.
Samsun ilinin nefis güzelliklerinden biri olan Atakum'da tatil planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde Atakum Otelleri'nde konaklayabilirsiniz.
Atakum’a Nasıl Gidilir?
Atakum’a Uçak İle Ulaşım
Atakum’a en hızlı ve güvenli gitmek isteyenlerin tercihi uçak yolculuğu oluyor. Uçak yolculuğunu seçenler önce Samsun Çarşamba Havalimanı'na iniş yapacak ve buradan servis ya da şehir içi ulaşımı kullanarak Atakum’a gidebilirler. Havalimanından servis yapan Havaş otobüsleri, 60 dakikada yolcuları Atakum ilçe merkezine ulaştırabilmektedir.
Atakum’a Şehirlerarası Otobüs Seferleri İle Ulaşım
Samsun’a Türkiye’nin büyük şehirlerinden farklı firmalar tarafından seferler düzenlenmektedir. Verilen hizmet, firma ve uzaklık koşullarına göre bilet ücretleri değişiklik gösterebilir. Şehirlerarası otobüsle Atakum’a varmak isteyenler önce, Atakum’a 5 kilometre uzaklıkta olan Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali’ne varacak.
Otobüs terminalinden sonra ise toplu ulaşım araçları ile ortalama 5 - 6 TL maliyet ile Atakum merkeze ulaşabilirler ya da taksi kullanarak 25 – 30 TL civarında bir ödeme ile de Atakum’a varabilir. Otogardan Atakum’a direkt tramvay hattı mevcut değildir.
Atakum’a Özel Araç İle Ulaşım
Kendi aracı ile Atakum’a gelmek isteyen ziyaretçilerin yola çıktıkları şehre bağlı olarak kullanabilecekleri üç ana yol bulunmaktadır; Sinop-Samsun, Çorum-Samsun veya Ordu-Samsun hattını takip edilebilir.
İstanbul, Zonguldak, Sinop şehrinden gelen konuklar Karadeniz Sahil Otoyolu’nu kullanarak Sinop-Samsun hattını takip etmeleri önerilir.
Ankara, Tokat, Kayseri gibi Atakum’un güneyinden gelen konuklar ise Çorum-Samsun hattını takip ederek, Samsun Otogarı’na ulaşabilmektedir.
Atakum’da Gezilecek Yerler
Atakum’da gezebileceğiniz, şelaleden köprüye, tepelerden kanyonlara birçok doğal ve yapay güzellik sizleri bekliyor. Sizlerle tanıştıracağımız bu güzelliklerin başında Atakum Sahili’ni ele almak güzel bir başlangıç olacak.
Atakum Sahili
Atakum kendi başına bir tatil köyünü andırıyor. Kilometrelerce uzanan sahilleriyle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan İlçede 10 adet mavi bayraklı plaj bulunuyor.
Günün her saati hareketli olan Atakum Sahilleri keyifli zaman geçirmek ve denizin tadını doyasıya çıkarmak isteyenlerle doluyor. Atakum Sahilde birçok eğlence ve yeme-içme mekânları, bisiklet yolu, sahil yolu boyunca alışveriş merkezi, sinema, dinlenme alanları, parklar ve iskeleler bulunuyor.
Ayrıca plajlarda her kilometrede bir soyunma kabinleri ve tuvaletler ücretsiz olarak hizmet veriliyor.
Sahil şeridi boyunca yelken, sörf, jet ski gibi su sporlarını yapmaya olanak sağlayan küçük işletmeler de bulunmaktadır. Ayrıca dalış tutkunları için Atakum’da özel bir alan da oluşturulmuştur.
Atakum Sahili'nde yer alan otellerde konaklamak için Atakum Sahili Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Atakum Amisos Tepesi
Samsun’un tarih içinde medeniyetlere beşik olduğunu Amisos Tepesi’ni gezerken fark edeceksiniz. Amisos Tepesi, Atakum sahiline kendi aracınızla sadece 10 – 15 dakika uzaklıkta Baruthane mevkiindedir. Baruthane mevkiinden ulaşacaklar ise Batı Park istasyonundan teleferikle harika manzarayı kuş bakışı izleyerek Tepeye ulaşabilir.
Tepeye vardığınızda Helenistik dönemden ( MÖ 330–30 ) kalma mezar yapıları ve blok taş duvarları göreceksiniz. Yerleşiminin bu kadar eskiye dayandığı ilçede, kuzey tepenin altında 3 odalı, güney tepenin altında 2 odalı ve boyalı bir mezar ortaya çıkarılmıştır. Tepede yapılan çevre düzenlemeleri sonucunda belediyece işletilen park ve kafeler açılmıştır. Böylece ziyaretçiler Karadeniz’in nefis manzara karşısında dinlenme fırsatı bulacak.
Atakum Sahili’nin kalabalığından, eğlencesinden bir dinlenme limanı arayanlar için Samsun’un neredeyse önünüze serildiği manzara ilgi çekiyor.
Atakum Çakırlar Korusu
Yeşile hasret kalanların, her fırsatta doğaya kaçanların limanı Çakırlar Korusu. Özellikle büyük şehirlerin yorucu hayatından kısa sürede olsa kaçanların aradığı yeşil huzuru bulabileceğiniz bir alan.
Atakum merkeze yaklaşık 19 km (batı) mesafede yer alan Çakırlar Korusu, Samsun'un bilinen en eski piknik ve doğa yürüyüşü alanlarından biridir. Yapılan sosyal tesislerle özellikle doğayla buluşmak isteyen ziyaretçiler için ideal bir hedef konumundadır.
Hem Samsunluların hem şehir dışından gelenlerin zevkle gittiği Çakırlar Korusu 100 metrekarelik bir alanda hem kuş sesleriyle baş başa kalabileceğiniz hem de tenis kortu piknik alanı, yürüyüş parkuru gibi tesisleriyle diğer ziyaretçilerle sosyalleşebileceğiniz bir alan.
Atakum Çobanlı Halk İskelesi
Balık tutmaya meraklıların buluşma adresi Çobanlı Halk İskelesi. Karadeniz insanının en büyük hobilerinden birisi olan balıkçılık yapma imkânını sunan iskele, 400 metre uzunluğuna ve 10 metre genişliğine sahiptir. Ben balığı satın almam kendim tutarım diyorsanız, sıralanmış balıkçıların arasında yerinizi almak, oltanızı Karadenizle buluşturmak için tam sizlik bir yer.
Haftanın her günü ve her saati açık olan iskele, amatör kıyı balıkçılarının ilgisini çekmektedir. Sahilde Lüfer, Kefal, Çapari ve İstavrit gibi balıklar ağırlıklı olarak avlanmaktadır. İskeleyi görmek isterim ama balıkçılık benlik değil diyorsanız da üzülmeyin size de yer ayrılmış durumda. Manzara eşliğinde kahvaltı yapmak veya sevdikleri ile güzel kareler yakalamak isteyenler de bu iskelede yerini alıyor.
Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan Çobanlı Halk İskelesi, Atakum’un her yerinden sadece yürüme mesafesi uzaklığındadır
Atakum’da Bulunan Müzeler
Atakum Bandırma Müzesi
Mustafa Kemal’in 1919’da İstanbul’dan Samsun’a gelişiyle başlayan milli mücadelenin tanığı Bandırma Vapuru, müzesiyle ziyaretçilerini bekliyor.
Bandırma vapurunun aslına uygun olarak inşa edilen müze içerisinde gemi görevlilerine kadar her şey gerçekçi bir üslupla canlandırılmıştır.
Atakum Atatürk Evi
Atakum’a yaklaşık 80 km uzakta olan Atatürk Evi, Atatürk’ün şahsi eşyalarının sergilendiği bir müze olarak ziyaretçilere kapısını açmıştır.
Atakum’da Çocuklarınızla Yapabileceğiniz Aktiviteler
Bandırma seyahatiniz sırasında çocuklarınızla birlik Atatürk Evi ve Bandırma Vapuru’nu mutlaka görmelisiniz. Ayrıca buraya kadar gelmişken bir tarafınızda deniz bir tarafınızda ormanlık görüntü sağlayan sahilde bisiklet sürebilirsiniz.
Atakum’da Ne Yenir?
Atakum’da orta karadeniz mutfağına ait olan tüm lezzetlerin yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanında yer alan leziz yemekleri bulabilirsiniz.
Atakum’a Hangi Mevsimde Gidilir?
Atakum dört mevsim ziyarete uygun yerlerden birisidir. Yazları rüzgârlı ve ferah bir havası vardır. Ancak yaz aylarında yağmur yağışı görülmektedir. Buna göre ziyaretlerde hazırlıklı olmakta fayda bulunur.