Finike Otelleri
En uygun Finike otel fiyatlarını bulun.
- Ana sayfa
- Finike Otelleri
Presa di Finica Hotel & Suites
Rizom Beach Hotel
Hurmalık Apart Evleri
Otel Carpe Diem Gold
Engin Otel
Fortunella Suites & Villas
Finike Marina Hotel
Finike Sever Otel
Deniz Hotel
Heredots House
Baykal Pansiyon
Hotel Şimşek
Finike
Köklü tarihin doğal güzelliklerle buluştuğu bir Antalya ilçesidir Finike.Gezip görebileceğiniz birçok yerin dışında denizin de keyfini çıkarıp rahat içinde konaklayacağınız Finike Otelleri rezervasyonunuz için sizi otelz.com'a bekleriz.
Finike'de gezilecek yerlerin başında gelen Bey Dağları'nın arkasında bulunan Arykanda Antik Kenti eşsiz bir ören yeridir. Ayrıca meşhur Lymira taşını ve Likya uygarlığından günümüze ulaşan kalıntıları da Lymira Antik Kenti'ni gezerken görebilirsiniz. Asya kıtasının en derin mağarası olan Suluin Mağarası'nın film setlerini aratmayacak görüntüsünü oluşturan sarkıt ve dikitleri arasında dolaşmak ise büyük keyif gerçekten.
Denizci bir ilçe olmasıyla bilinen Finike'de balıkçılık oldukça gelişmiştir. Marina ve çevresinde taptaze balıklarla çok çeşitli deniz ürünleri yiyeceğiniz pek çok balık restoranı Finike'nin yeme içme mekanlarını oluşturur. Fenike'de yemeden dönmemeniz gereken diğer lezzetler ise arap aşı, tahinli piyaz ve hibeştir.Yöreye özgü bu yemeklerin tadına otelz.com'dan rezervasyon yaptırdığınız Finike Otelleri'nin zengin mutfaklarında da bakma fırsatı bulabilirsiniz. Ayrıca Finike'de eğlencenin merkezi de olan Finike Marina'da düzenlenen yat turlarına katılabilir, yine burada uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Finike'nin su kayağı, dalış ve jet ski gibi çeşitli su sporlarını yapmaya imkan veren denizi ise tatilciler için başka bir avantaj.
Antalya’nın ilçelerinden biri olan Finike, merkeze 111 km uzaklıktadır. Daha çok portakal ağaçları ile bilinen bu güzel şehrin tarihi dokusu ile doğal güzellikleri ahenk içindedir. Torosların eteğinde bulunan bu şirin yere eğer portakalların olduğu zamanda giderseniz buram buram gelen portakal kokusu sizi mest edecektir.
Yaz tatili için birçok kişinin tercih ettiği Finike’nin güzelliklerini keşfetmek isterseniz erken rezervasyon fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Otelde ödeme seçeneğinin de yer aldığı Türkiye’nin otel rezervasyon sitesi Otelz.com’da Finike’de bulunan otellere bakıp size uygun olana karar verebilirsiniz.
Antalya ilinin yaz tatilerinde boş kalmayan güzide yeri Finike'de tatil planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde Finike Otelleri'nde konaklayabilirsiniz.
Finike’ye Nasıl Gidilir?
Finike’ye Hava Yolu İle Ulaşım
Finike’ye en yakın olan havaalanı Antalya Havaalanı’dır. İsterseniz havaalanının içinde bulunan araç kiralama yerlerinden araç kiralayıp direkt Finike’ye ulaşabilirsiniz, isterseniz de HAVAŞ ile şehir merkezine geçip oradan Finike’ye giden otobüslere binebilirsiniz.
Finike’ye Karayolu İle Ulaşım
Türkiye’nin birçok ilinden kolaylıkla Antalya otogarına ulaşabilirsiniz. Otogardan Finike’ye yarım saatte bir otobüs seferleri düzenlenmektedir. Bu yolculuk 1,5 saatlik bir sürede tamamlanır. Bir diğer alternatif ise Finike Otogarı’na direkt giden belediye otobüslerdir.
Finike’de Gezilecek Yerler
Finike Arykanda Antik Kenti
Antik kente ne zaman yerleşimin olduğu tam bilinmese de yapılan kazılar sonucunda burada M.Ö. 5.yy’da yaşayan kişilerin olduğu kanıtlandı. Arkeolojik çalışmaların hala devam ettiği bu antik kent, bir dağ yamacında kurulmuştur.
Büyük bir alana yayılmış olan bu antik kentte, mozaik evler, agora, meclis olarak kullanılmış odeon, amfi tiyatro, yaklaşık 117 metre olan stadyum, eski bina sütunları bulunmaktadır.
Giriş ücretsiz olup yukarılara doğru çıkıldığında mükemmel bir manzara sizi bekliyor. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız gün batımında kesinlikle uğramalısınız.
Finike Rhodiapolis Antik Kenti
İlçe merkezine yaklaşık 19 km uzaklıkta bulunan bu antik kentteki yapıları Rodoslular inşa etmiştir. Bu kentte en çok ilgi çeken eser günümüze kadar kalmış olan antik tiyatrodur. Aynı zamanda stadyum ve agora yapıları da bulunmaktadır. 2000 yılında çıkan yangın sonucu birçok eser harap olmuş ve bazı eserlere restorasyon yapılmıştır. Bu antik kente giriş ücretsizdir.
Finike Limyra Antik Kenti
Ortalama iki bin yıllık geçmişe sahip olan bu kent, yüksek bir tepeye inşa edilmiştir. Bu antik kent, sütunlu binalar, 3700 kişi kapasiteli amfi tiyatro, antik kalıntılar yer alır. Ayrıca antik kente 2 km uzaklıkta olan kaya mezarlıkları da dikkat çekicidir.
Antik kente giriş ücreti 6 TL’dir.
Finike Myra Antik Kenti
Finike’ye yaklaşık 28 km uzaklıkta bulunan bu antik kent, kıyı kesiminde yer almaktadır. Bu antik kent ismini “Ana Tanrıça’nın Yeri” anlamında olan Myra’dan alır. Noel Baba ismiyle tanınan Aziz Nikolas bu alanda başpiskoposluk yaptığı için Hristiyanlık için önemli bir yerdir.
Antik kente giriş ücreti 30 TL’dir.
Myra Antik Kenti'nde yer alan otellerde konaklamak için Myra Antik Kenti Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Finike Suluin Mağarası
Avrupa’nın en derin mağarası olan Suluin Mağarası, ilçe merkezine yaklaşık 1 km uzaklıktadır. Profesyonel dalgıçlar tarafından mağaraya giriş yapılmaktadır. Adrenalin ve su dalışlarından hoşlanıyorsanız bu imkânı değerlendirebilirsiniz
Finike Gökbük Kanyonu
Bu kanyon yaklaşık 4 km uzunluğunda olup kalabalıktan ve gürültüden kaçmak isteyenler kişilerin son yıllarda uğrak yeri olmuştur.
Burada doğa yürüyüşleri, kamp, ve piknik yapabilirsiniz. Ayrıca bünyesinde yer alan tesislerde kişisel ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Kano, balık tutma gibi aktiviteler yapabileceğiniz bu kanyona giriş ücretsizdir.
Finike Gökliman Koyu
Likyalılar zamanında liman olarak kullanılan bu koyda birçok tarihi kalıntı bulunmaktadır. İlçe merkezine uzaklığı yaklaşık 6 km’dir. Deniz suyu çok berrak ve temiz olduğu için birçok kişinin ziyaret ettiği bir yerdir. Koyun kıyısı tamamen kumdan oluşur, denizi de oldukça sığdır. Bu sebeple ailenizle birlikte burada denize girebilirsiniz. Koyda şezlong ve şemsiye kiralama imkânı bulabilirsiniz.
Finike Andrea Doria Koyu
İsmini Cenevizli bir amiralden alan bu koy, ilçeye 3 km uzaklıktadır. Falezli kıyısından dolayı bu koyda yüzmek sakıncalıdır. Bu koyun en büyük özelliği, koyda nesli tükenmekte olan Akdeniz fokları ve caretta carettaların görülmesidir.
Koyun etrafında herhangi bir binanın bulunmaması doğal güzelliğini gözler önüne seriyor. Bu koya giriş ücretsizdir.
Finike Uluslararası Portakal Festivali
7 gün boyunca süren bu festivale birçok sanatçı gelmektedir. Getirilen ve yapılan birçok aktivite sayesinde ziyaretçiler güzel vakit geçirmektedir. Eğlenceli bir vakit geçirmek isterseniz bu festival her yıl haziran ayının sonu, temmuz ayının ilk günlerinde yapılmaktadır. Festivalin amacı, Türkiye’de yetiştirilmiş en güzel portakalları dünyaya duyurmaktır.
Finike’de Ailenizle Birlikte Yapabileceğiniz Aktiviteler
Su sporlarına elverişli coğrafyası sayesinde Finike’de jet ski, dalış ve su kayağı yapabilirsiniz.
Limanda gün batımı ve gün doğumuna karşı yürüyüşler yapmak da siz ve aileniz için keyifli bir deneyim olabilir. Tarihe meraklıysanız birçok antik kenti ziyaret edebilirsiniz.
Finike’de Gece Hayatı
Finike birçok tatil beldesine nazaran oldukça sakindir. Ancak deniz kenarında canlı müzik yapan alkollü mekânları bulmanız mümkündür. İlçe özellikle temmuz ve ağustos aylarında oldukça kalabalık ve hareketlidir.
Almadan Gelme
- Şehrin simgesi portakaldan yapılmış ev yapımı reçeller
- Kurutulmuş portakal
- Marmelat
- Ev eriştesi
- Küçük hediyelikler
Yemeden Dönme
- Akdeniz’den çıkan balıklar
- Mercan
- Beyaz Lagos
- Portakal
- Çökelteli Biber Dolması
- Finike Usulü Muz Tatlısı
- Portakal sosunda zencefilli fava
Finike’ye Ne Zaman Gidilir?
Finike dört mevsim seyahat etmeye elverişli iklim yapısıyla dikkatleri çeker. Ancak seyahatinizi bahar ve yaz aylarına göre programlarsanız Finike’de denize girebilir, su sporları yapabilir ve festivale katılabilirsiniz.