İzmir; iklimi, doğal güzellikleri, eğlenceli şehir hayatı ve tarihi dokusuyla ziyaretçilerini büyüleyen şehirlerden biri. Ege denince akla ilk gelen kent İzmir'e gittiğinizde metropol hayatının tarih ile buluşmasını gözlemlerken, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış şehirdeki kültürel mirasa da tanık olabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra, bir tarafında deniz, diğer tarafında ise yemyeşil bir doğa ile çevrili olan İzmir'de keşfedecek ve görülecek onlarca şey mevcut. İzmir seyahatinizi gerçekleştirmeden önce İzmir gezi rehberi ve önerilerini inceleyerek dolu dolu bir yolculuğun tadını çıkarabilirsiniz. İzmir'de tatil yapmak için geniş ve ayrıntılı bir rehber niteliğindeki İzmir gezi rehberi yazımızı okuyarak, beklentileriniz doğrultusunda bir gezi planlayabilirsiniz. Geziniz boyunca konaklama yapabileceğiniz birbirinden konforlu ve renkli otellerden yerinizi ayırmanızı öneririz.

⇒ İZMİR OTELLERİNİ İNCELE

İzmir'de Gezilecek Yerler

Kordon Boyu

İzmir Limanı'na kadar uzanan ve "Kordon Boyu" adı verilen sahil şeridi, İzmir'le özdeşleşmiş yerlerden biri olarak biliniyor. Günün her saatinde cıvıl cıvıl olan Kordon Boyunda yürüyüş yapabilir, çimlerde oturabilir veya bisiklete binebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında oldukça keyifli bir atmosfere bürünen Kordon Boyu, sunduğu İzmir Körfezi manzaraları ile de şehrin en popüler buluşma noktası.

Kemeraltı Çarşısı

Dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan Kemeraltı Çarşısı, İzmir'in tarihi dokusunu hissedebileceğiniz en özel noktalardan biri. İçinde kuyumcu, mağaza, esnaf lokantası ve daha birçok tarihi mekanın bulunduğu Kemeraltı Çarşısı'nda 16. yüzyıldan kalma cami ve mescitleri de görebilirsiniz.

Kültürpark

İzmir'in en yeşil alanlarından biri olan Kültürpark, eşsiz ağaçları, tarihi yapıları ve aktivite alanlarıyla metropol hayatı içinde doğanın tadını çıkarabileceğiniz bir ortam vadediyor. Kültürpark'ta farklı bitki türlerini keşfedebilir, düzenlenen çeşitli etkinliklere katılarak keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi

Alsancak'ta bulunan Kıbrıs Şehitleri Caddesi şehrin nabzının attığı noktalardan biri. Günün erken saatlerinden itibaren hareketlenen bu caddede alışveriş yapabilir ya da birbirinden farklı konseptteki kafelerde vakit geçirebilirsiniz. Özellikle gençlerin uğrak noktası olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi İzmir'in en popüler caddesi olarak biliniyor.

İzmir Doğal Yaşam Parkı

İzmir, tüm tarihi ve kültürel mirası dışında Avrupa'nın en büyük doğal yaşam parkına da sahip olmasıyla öne çıkıyor. İçindeki hayvanların rahat etmesi için tüm koşulların sağlandığı İzmir Doğal Yaşam Parkı'nda tam 128 türde 1048 hayvanı görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

İZMİR'DE GÖRÜLMESİ GEREKEN TARİHİ YAPILAR

  • Geçmiş medeniyetlerin izlerini taşıyan İzmir'de tarihi birçok yapı, şehrin kültür mirasına katkıda bulunuyor. Bu yapılardan ilki Agora. Antik Yunan-Roma pazarı ve şehir kalıntılarını görebileceğiniz Agora Antik Kenti, İzmir'in köklü tarihini keşfetmek için ideal bir seçim.  
  • İzmir'in en güzel manzaralarını görebileceğiniz Kadifekale Büyük İskender'in şehre armağanlarından biri. Pagos Dağı'nda kurulu olan kalede hem Orta Çağ hem Bizans döneminden kalma sarnıç, burç, kule ve depoları görebilirsiniz. Kadifekale fotoğraf tutkunları için eşsiz kareler sunmasıyla da göz dolduruyor.
  • İzmir'in kalbi olarak bilinen Konak Meydanı'nda yer alan Saat Kulesi İzmir'in simgesi durumunda. 1901'de Padişah II. Abdülhamid için yaptırılan ve saati Alman İmparatoru II.Wilhelm tarafından hediye edilen bu tarihi yapı, hatıra fotoğrafı çektirebileceğiniz popüler noktalardan biri.
  • İzmir denince akla gelen bir diğer yapı ise Tarihi Asansör oluyor. 1907 yılında yapılan ve iki cadde arasında ulaşımı sağlamaya katkıda bulunan Tarihi Asansör'den gün batımını izlemek İzmir seyahatinin olmazsa olmazlarından biri kabul ediliyor. Asansörün bulunduğu Dario Moreno sokağını da gezerek, eski tip cumbalı İzmir evlerini görebilirsiniz.
  • İzmir'de görülmesi gereken tarihi yapılardan biri ise Atatürk Müzesi. Mustafa Kemal Atatürk'ün eşyalarının ve başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz fotoğraflarının sergilendiği bu müzeyi ücretsiz gezebilirsiniz.
  • Tarih tutkunlarının İzmir'de uğramadan geçmediği yerlerden biri de Arkeoloji Müzesi. İzmir'in 8500 yıllık geçmişine ışık tutan müzede, Lidyalılar'dan Romalılar'a kadar birçok uygarlığın izlerini taşıyan eserleri görebilirsiniz.
  • İzmir'in en eski kilisesi olan St. Polycarp da tüm ihtişamı ve görkemiyle İzmir'de görülmeyi hak eden yapılardan oluyor. Yapımı 1625 yılına dayanan kiliseyi herhangi bir ücret ödemeden gezebilirsiniz.

İzmir'e Ulaşım

İzmir'e hava yoluyla gelmek için şehir merkezine 15 km uzaklıktaki Adnan Menderes Havalimanı'nı kullanabilirsiniz. Uçaktan indikten sonra ise toplu taşıma veya özel servis araçlarıyla şehir merkezine rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İzmir'e, Türkiye'nin birçok şehrinden otobüs seferleri de bulunuyor.

İzmir'de şehir içi ulaşım da oldukça kolay bir şekilde sağlanıyor. İzmir seyahatiniz sırasında metroyu, vapuru veya IZBAN hızlı tren sistemini kullanarak gitmek istediğiniz noktalara kolayca ulaşabilirsiniz. Seyahatiniz sırasında "İzmirim Kart" edinmek de toplu taşıma kullanımınızı oldukça pratik ve hızlı bir hale getiriyor. Bisiklet ise İzmir'deki ulaşımınızı keyifli hale getirecek araçlardan biri.

İzmir'de Konaklama

İzmir her bütçe ve beklentiye uygun otel seçenekleriyle ziyaretçilerine geniş bir konaklama yelpazesi sunuyor. İzmir seyahatinizde ister 5 yıldızlı bir otelde konaklayabilir, isterseniz butik otellerden birinde kalmayı tercih edebilirsiniz. Deniz veya dağ manzaralı oteller de İzmir'deki seyahatiniz için otel alternatifleriniz arasında.

Şehir merkezine yakın olmak istiyorsanız, Konak ve Alsancak bölgesindeki otelleri inceleyebilirsiniz. Karşıyaka ise hem tarih hem modern şehir yaşamıyla dikkat çeken bir başka bölge oluyor.

İzmir'de uygun fiyatlı konaklama seçenekleri arıyorsanız Kemeraltı bölgesindeki otellerden birinde rezervasyon yapabilirsiniz. Kemeraltı otelleri özellikle öğrenciler tarafından sıkça tercih ediliyor.

⇒ İZMİR OTELLERİNİ İNCELE

İzmir'de Yeme-İçme

Ege'nin incisi İzmir, yemek tutkunlarını mutlu edecek bir mutfağa sahip. Otlardan deniz ürünlerine kadar farklı birçok lezzetin bir araya geldiği İzmir'de, kahvaltıdan akşam yemeğine, tüm öğünlerde değişik yemekler tadabilirsiniz. Sokak lezzetlerinin de oldukça gözde olduğu İzmir'de dikkat çeken ilk yiyecek boyoz. Genellikle yumurtayla birlikte yenilen boyozu ister kahvaltıda, ister akşam saatlerinde tüketebilirsiniz.

Bir diğer ünlü lezzet ise kumru. Peynir, sosis, sucuk, domates ve daha birçok malzemenin, kumruya benzer bir sandviç ekmeğinin içine konulmasıyla hazırlanan bu özel yiyecek İzmir seyahatinizde tatmanız gerekenlerin başında geliyor.

Deniz kıyısında olmanın avantajını mutfağına da yansıtan İzmir, deniz ürünlerinin en tazesini yiyebileceğiniz şehirlerden biri. Özellikle Kordon Boyundaki restoranlar hem menüleri hem de konumlarıyla deniz ürünleri yemek için ideal mekanlar durumunda.

İzmir mutfağında tatlılar da özel bir yer kaplıyor. Seyahatiniz sırasında yeme fırsatı yakalayabileceğiniz tatlılardan ilki "bomba" adı verilen çikolatalı kurabiye. İçinde akışkan bir çikolata dolgusu bulunduran bombanın dışında, şerbetli tatlıların da sıkça tüketildiği İzmir, gurme turu yapmak için en ideal şehirlerden biri.

İzmir'de Neler Yapılır?

Tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken İzmir, hareketli şehir yaşamıyla da övgü topluyor. İzmir'de günün her saati için farklı bir aktivite planlayabilir, metropol hayatını yaşarken şehrin sunduğu imkanlardan da yararlanabilirsiniz. Alışveriş yapmayı seviyorsanız, İzmir'in tarihi yerlerinden Kemeraltı Çarşısı'nı ziyaret edebilirsiniz. Burada kilim, seramik ve daha birçok el yapımı ürün bulabilir, hediyelik eşya da alabilirsiniz. Takı ve mücevher ilginizi çekiyorsa Kızlarağası Han'a da uğrayabilirsiniz.

Bu şehir, gece hayatı sevenler için de sayısız alternatif mekan sunuyor. Gece dışarı çıkmak istiyorsanız Barlar Sokağı'ndaki mekanlara uğrayabilir, eğlenceli bir akşam geçirebilirsiniz. İzmir'e seyahat etmenin en güzel yanlarından biri ise kısa bir yolculuk sonrası ulaşabileceğiniz birçok plaja ev sahipliği yapması. Özellikle yaz aylarında İzmir'de denize girmek isterseniz, Foça, Çeşme ve Urla gibi yakın ilçelere giderek mavi bayraklı plajların tadını çıkarabilirsiniz. İzmir seyahatiniz için beklentinize uygun otel seçeneklerini ‌Otelz.‌com ile inceleyebilir ve ön ödemesiz rezervasyon yapabilirsiniz.