En Uygun Uludağ Otelleri
Genel Bilgi
Bof Hotel Uludağ Ski & Convention Resort
Uludağ İkinci Bölge / Uludag / BursaAğaoğlu My Mountain
Uludağ İkinci Bölge / Uludag / BursaGrand Yazici Uludag Otel
Uludağ Birinci Bölge / Uludag / BursaKarinna Hotel Convention Center & Spa
Uludağ İkinci Bölge / Uludag / BursaTrend Life Hotels Uludağ
Uludağ Birinci Bölge / Uludag / BursaOksijen Zone Hotels Uludag
Uludağ Birinci Bölge / Uludag / BursaBu Bölgedeki Diğer Oteller
Uludağ Çevresindeki Popüler Destinasyonlar
Uludağ Hakkında
/placeimages/turkey/bursa/uludag_uludag-merkezi-7f151c.jpg)
Doğal güzellikleriyle konuklarını büyüleyen ve kayak merkezleriyle bilinen Uludağ, sıkça tercih edilen tatil merkezleri arasında yer almaktadır. Uludağ ve çevresinde bulunan otel çeşitliliği sayesinde, her zevke ve bütçeye uygun konaklama imkanları sağlanmaktadır. Yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin ilgi odağı olan Uludağ’da kış aylarında beyaza, yaz aylarında ise yeşile doyabileceğiniz çeşitli aktiviteler içeren tatil planları yapabilirsiniz.
Uludağ'a Nasıl Gidilir?
Tercihinize göre hava, kara, deniz yoluyla Bursa'ya ulaştıktan sonra Uludağ'a gitmek için farklı rotalar belirleyebilirsiniz. Merkeze 40 km uzaklıkta bulunan Uludağ'a giderken şahsi aracınızla ulaşımı tercih ederseniz yolculuk süreniz yaklaşık 50 dakikadır. Kış aylarında yolculuk yapacaksanız aracınızın bakımı, kar lastiği ve kar zinciri olması önem arz etmektedir. Eğer bu ekipmanlara sahip değilseniz yol üzerinde bu hizmetleri alabileceğiniz lokasyonlar mevcuttur. Otobüsle yolculuk yapmayı planlıyorsanız çeşitli firmalardan Bursa seferlerine ulaşıp kolaylıkla bilet bulabilirsiniz. Bursa'dan Uludağ'a dolmuşlarla veya manzaranın tadını çıkartarak teleferikle ulaşım sağlayabilirsiniz. Tercihiniz teleferikten yana olursa otellere ulaşmak için dolmuş kullanmanız gerekmektedir.
Erken Rezervasyon
Kış turizmi denildiğinde ilk akla gelen yer olan Uludağ; yerli, yabancı birçok ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Kış aylarında, özellikle sömestr döneminde çocuklarıyla birlikte keyifli bir tatil geçirmek isteyen ailelerin birçoğu tercihlerini Uludağ'dan yana kullanmakta. Bu sebeptendir ki keyifli bir tatil planı için erken rezervasyon yaptırmak faydanıza olacaktır. Kalabalıktan hoşlanmayan ziyaretçiler ise sömestr harici bir zaman diliminde tatil planı yapmalıdırlar.
Uludağ'da Hangi Mevsim Ne Yapılır?
Doğal güzellikleri ve temiz havasıyla ziyaretçilerine keyifli bir tatil imkanı sunan Uludağ'a, her mevsim gidilebilir. Uludağ yüksekliği sebebiyle kış aylarında karın yerde kalma süresi uzun olduğu için , kış sezonunda büyük rağbet gören dünyaca ünlü kayak merkezlerini bünyesinde bulundurmaktadır. Özellikle aralık-şubat ayları ziyaretçi akımına uğramaktadır. Kış aylarında sezonun açılmasıyla kış sporları, eğlenceli zamanlar geçirmenizi sağlayacaktır. Eğlence arayışındaysanız, biraz da adrenalin seviyorsanız kayak sporu,snowboard, ATV araçlarıyla doğa gezintisi tam size göre demektir.
Uludağ, sezon dışındaki aylarda da ziyaretçilerine bol oksijenli doğa manzarası sunmakta. Zirveye doğru tırmandıkça iklim ve bitki örtüsü sizlere yeşilin farklı tonlarını sunabilmekte. Ayrıca zirveye ulaştığınızda kışın kardan dolayı net göremediğiniz göllerin muhteşem manzarası, tüm şeffaflığı ile ortaya çıkmaktadır. Fotoğraf çekmeyi ve çekilmeyi sevenler için güzel kareler kaçınılmaz olacaktır. Uludağ, kış aylarında karın tadını çıkarma zevki sunduğu gibi yaz aylarında da kampçıların gözdesi olma özelliği taşımaktadır. Özellikle temmuz, ağustos aylarında kalabalık kamp alanlarına rastlayabilirsiniz. Kamp dışında yapabileceğiniz pek çok şey var elbette. Çayırlarda piknik ve mangal keyfi, dağ tırmanışı, dağ bisiklet turu, doğa gezintisi, manzaranın tadına doymak adına kuş bakışı bir zenginliğe sahip olan teleferik keyfi gibi hoş vakitler geçirebileceğiniz aktiviteler bulunmakta.
Uludağ çevresinde doğa yürüyüşü ve kamp için Uludağ Milli Parkı, piknik için Saitabat Şelalesi, manzara keyfi için Bakacak Tepesi, fotoğraf karelerinize mavi şöleni yaşatmak için ise Sirk Gölleri'ni ziyaret edebilirsiniz.
Uludağ'da Yeme İçme
Uludağ kış turizminin gözdesi haline geldiği için bölgede her imkan olduğu gibi yeme içme hizmeti de oldukça fazla bulunmaktadır. Uludağ'da bulunan oteller konukları haricinde dışarıdan gelen müşterilerine de yeme içme hizmeti sunabilmektedir. Beyaz örtünün iştah açan görüntüsü eşliğinde köy kahvaltısı yapabilir, öğle saatlerinde Uludağ'ın olmazsa olmazı mangalda sucuk ekmek yiyebilir, akşam yemeği olarak yine Bursa'ya özgü İskender Kebap veya İnegöl Köfte ile lezzet şölenine katılabilirsiniz.
Uludağ'da Alışveriş
Kış sporları yapabileceğiniz Uludağ Kayak Merkezi, alışveriş konusunda sizlere gerekli imkanları sağlamakta. Oteller bölgesinde kayak, snowboard ve kar kıyafetleri kiralayabilme veya satın alma imkanına sahipsiniz. Bunun dışında sevdiklerinize hediyelik eşyalar, hatıra için satın alabileceğiniz magnetler bulabilirsiniz. Uludağ'a kadar gelmişken şehir merkezinde Bursa'ya özgü alışveriş mekanlarına uğramadan olmaz. Bursa'ya özgü kestane ve şeftali satın alabileceğiniz birçok iş yeri bulunmakta. Tarihi bir geçmişi olan Kapalıçarşı ise gezilmeye değer.
Bursa Turu
Uludağ tatilinize kısa bir mola verip Bursa'nın eşsiz doğal güzellikleri ve kültürel mirası sizlere unutamayacağınız bir gün yaşatacaktır. Dizilere ev sahipliği yapan Ulubat Gölü kıyısındaki Gölyazı, minik bir balıkçı kasabasıdır. Kasabada kadınlar ve erkekler balıkçılıkla uğraşmaktadır. Sokaklarda ağ ören teyze ve amcalarla hoş sohbet edebilirsiniz. Yeşilin ve mavinin tadını çıkarabileceğiniz bir başka yer olarak da Mudanya karşımıza çıkıyor. Bursa halkının yaz sıcaklarında denize girmek için sıkça tercih ettiği Mudanya, tarihi güzellikleri, sakin yapısı ve zeytin kokusuyla misafirlerini karşılıyor.
Bursa gezintinizi tarihi köy evleriyle taçlandırmak isterseniz Cumalıkızık Köyü uğrayabileceğiniz güzel yerlerin başında geliyor. 700 yıllık bir tarihi geçmişi bulunan bu renkli köy, UNESCO Kültürel Miras Listesi'nde yer alıyor. Köye girdiğinizde yerli halkın rengarenk ve küçük tezgahlarını görüyorsunuz. Bu tezgahlarda el emeği süs eşyalar, magnetler vb. bulabilirsiniz. Bu ürünlerden satın almayı düşünürseniz büyük bir kararsızlıkla karşı karşıya kalma ihtimaliniz oldukça yüksek. Köyde tarihi bir gezintiye çıktığınızda bol bol fotoğraf çekebileceğiniz çeşit çeşit renkleriyle köy evleri ve sokaklar sizleri bekliyor olacak.
Tarihi gezinti demişken Evliya Çelebi'nin, Bursa'nın Ayasofyası olarak adlandırdığı Ulu Cami mutlaka uğranması gereken yerlerden biri. Bursa deyince akla gelen bir diğer lokasyon ise Hanlar Bölgesi’dir. Bu bölgede çok sayıda tarihi yapı bulunmakla birlikte alışveriş yapabileceğiniz dükkanlar oldukça fazladır. Özellikle Koza Han, üst katında yer alan ipek ürünleriyle görülmeye değer. Koza Han'da gezintinize kısa bir mola verecek olursanız ev yapımı limonatanın gidenler tarafından beğeni aldığı da aklınızın bir köşesinde bulunsun. Eğer Bursa'nın geçmişten günümüze tarihi, toplumsal,kültürel, ekonomik yapısı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız uğramanız gereken yerlerden biri ise Bursa Kent Müzesi'dir. Üç katlı müzenin içinde sergi salonu, etkinlik salonu, eğitim salonu, cafe ve hediyelik eşya mağazası bulunmaktadır. Bodrum katında El Sanatları Galerisi, zemin katta Uygarlık Kenti Bursa Galerisi ve Çağdaş Bursa Galerisi, birinci katta Yaşam ve Kültürüyle Bursa Galerisi bulunmaktadır.
Uludağ Otelleri
Doğal güzellikleriyle konuklarını büyüleyen Uludağ , her zevke ve bütçeye uygun otel bulundurması sebebiyle konaklama seçenekleri ziyaretçilerini küçük çaplı bir kararsızlığa düşürebilir. Pistlere uzaklıkları, tam/yarım pansiyon seçenekleri mevcut olmakla birlikte verilen hizmetler farklılık gösterebilmekte ve konuklarının konforu önemsenmekte.
1.Bölge Uludağ Otelleri
Uludağ'ın birçok köklü oteli bu bölgede yer almaktadır. Genellikle eğlence mekanları ve cafeler birinci bölgede bulunmaktadır. Bu otellerin çoğundan skipass hizmeti almanız mümkün.
2.Bölge Uludağ Otelleri
Uludağ'ın 2.Bölge Otelleri daha sonra oluştuğu için 1.Bölge Otellerine kıyasla daha yeni yapıdadır. 2.Bölge Uludağ Otelleri daha sakin bir atmosfere sahiptir. Bölgeler arası mesafenin kısa olması sebebiyle ziyaretçiler eğlence mekanları için 1.Bölge’ ye geçebilirler.
Uludağ Pistleri
Uludağ bünyesinde birçok pistin bulunması sayesinde ziyaretçilerin kendine uygun pisti bulması kolaylaşmaktadır. Pistler farklı uzunluklarının yanında kolay, orta, zor olarak üçe ayrılmaktadır.Yeni başlayanlar için kolay ve orta seviye pistler uygun olacaktır. Ziyaretçiler dilerse kayak pistlerinde eğitim alabilmektedir. Bu eğlenceli etkinliğe katılabilmeniz için skipess ve gerekli ekipmanlara sahip olmanız gerekir. O halde Uludağ pistlerine göz atalım:
- Maden Telesiyej
- Beden Terbiyesi Teleski
- Kırkgözler Teleski
- Monte Baia Teleski
- Karinna Teleski
- Kartanesi Teleski
- Mandra Teleski
- Kuşaklıkaya Telesiyej
- Tutyeli Telesiyej
- Cennetkaya Teleski
- İtalyan Teleski
- Gondola
- Belvü Teleski
- Alkoçlar Teleski
- Karkay Teleseyej
- Fatintepe Telesiyej
- Cennetkaya Telesiyej
- Yazıcı Teleski 1
- Yazıcı Teleski 2
- Beceren Teleski 1
- Beceren Teleski 2
- Kervansaray Telesiyej
- Fahri Telesiyej
- TSK Telesiyej
Gece Hayatı
Kış aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Uludağ’ın gece hayatının canlılığı da fazlasıyla rağbet görmektedir. Büyük otellerin eğlence mekanları, ayrı konuşlanmış gece kulüpleri ve diskolar özellikle gençlerin ilgi odağı haline gelmekte. Karların üzerinde geceleri Dj performansları eşliğinde kamp ateşleri yanmakta,ziyaretçi akınına uğrayan Winterfest başta olmak üzere festivaller düzenlenmekte, profesyonel kayakçılar, meşalelerle gösteriler yapmakta, aydınlatılan parkurlarda yarışlar düzenlenmekte, müzik eşliğinde unutulmaz bir kış tatili yaşanmaktadır.