Karaman Otelleri
En uygun Karaman otel fiyatlarını bulun.
- Ana sayfa
- Karaman Otelleri
Nas Hotel
Nadir Business Otel
New Karaman Otel
Grand Hotel Convention Center Karaman
Karaman Kent Otel
Demosan Otel Spa
Ermenek Selçuklu Otel
Konerkon Otel Plaza
Ermenek Turkuaz Konuk Evi
Ozsahin otel
Güven Otel
Karmi Life Konaklama
Güneyyurt Otel
Ayten Hanım Konağı Ermenek
Karaman
Zengin kültürü ile anılan Karaman, İç Anadolu Bölgesi’nde yer alır. Geçmişten günümüze farklı kültürlere ev sahipliği yapmıştır. Karaman yeraltı şehirleri, mağaralar ve inanç merkezleri gibi pek çok kültür mirasını taşımaktadır.
İlkbahar ve sonbahar seyahatleri için daha çok önerilen ilde yazları kurak kışları ise çok soğuk olduğu bilinir. Günümüze kadar ulaşan kültürel miraslara sahip olan Karaman’da keşif gezisi yapmak ya da iş seyahatleriniz için, en uygun Karaman Otel fiyatlları Otelz.com'da!
Otelz.com'da Karaman ve diğer tüm illerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp, ödemenizi otelde yapma imkânına kavuşabilirsiniz ayrıca Saatlik Oda ve OtelOfis gibi konaklama fırsatları sizleri bekliyor.Karaman’a Nasıl Gidilir?
Kara Yolu ile Karaman’a Ulaşım
Karaman transit geçiş yeri olduğundan Türkiye’nin her yerinden ulaşım mümkündür. Şehrin merkezinde Karaman Şehirlerarası Otobüs Terminali bulunmaktadır. Bu terminalin merkeze uzaklığı 3,5 km’dir.
Merkez ilçedeki terminal haricinde Ayrancı ilçesinde de otobüs terminali mevcuttur.
Özel araç ile seyahat edilecekse; İstanbul-Karaman arası 821 km, İzmir-Karaman arası 668 km, Ankara-Karaman arası 405 km’dir.
Hava Yolu ile Karaman’a Ulaşım
Karaman’da havalimanı yoktur. Hava yolu ile Karaman’a ulaşmak için Konya’da bulunan Konya Havalimanı’nı kullanmak gerekir. Konya Havalimanı ile Karaman arası mesafe 111 km’dir. Otobüs, servis veya taksi ile Konya’dan Karaman’a rahatlıkla ulaşılabilir. Bu seyahat ortalama 1 saat 30 dakika sürer.
Demir Yolu ile Karaman’a Ulaşım
Karaman’a demir yolu ile ulaşım için Konya’dan direkt tren seferleri mevcuttur. Karaman Tren Garı şehir merkezine 2 km uzaklıktadır. Bu istasyonda duran trenler Konya-Karaman Treni ve Toros Ekspresi’dir.
Karaman’ın Popüler İlçeleri
Ermenek
Ermenek ilçesi içerisinde pek çok tarihi ve kültürel miras barındırmaktadır. Turistik değeri çok fazla olan ilçede bulunan tarihi yerleri şu şekilde sıralayabiliriz:
- Firan Kalesi (Ermenek Kalesi): Oldukça dip de sarp olan bu kale tamamen tabi bir oluşumdur. Şehri yarım ay şeklinde saran dik kayalık üzerinde bulunmaktadır.
- Mennan Kalesi
- Ulu Camii: Karamanoğulları eseri olan bu camii kapısının kanadı ceviz ağaçları ile işlenmiştir.
- İkizin İni Tapınağı
- Ermenek Vadisi: Ermenek Çayı’nın Orta Torosları yarması ile oluşmuş vadidir. Bitki çeşitliliği ve endemik bitki açısından çok zengin bir vadi olan Ermenek Vadisi, kireçtaşı kayalıklardan ve mağaralardan oluşmaktadır.
Karaman’da Gezilecek Yerler
Doğal Güzellikler
Ermenek Vadisi
Karaman ve Mersin’in ortasında bulunan bir vadidir. Göksu Nehri’nin en büyük kolu olan Ermenek Çayı’nın oluşturduğu bir vadi olan Ermenek Vadisi, ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında gelir.
Sahip olduğu karışık coğrafi şekiller sebebi ile bitki çeşitliliği açısından ülkemizin en zengin yerlerinden birisidir. Bunun yanı sıra yaban hayatı geliştirme noktası olarak da sayılır.
İncesu Mağarası
Uzunluğu 1356 metre olan İncesu Deresi’nin doğu yamaçlarında yer almaktadır. Birbiri ile bitişik iki mağara şeklindedir.
Damlataş birikimi açısından oldukça zengin olan bu mağaranın içerisinde yürüyüş yolu bulunur. Taşkale Köyü’nde bulunna mağaranın toplam uzunluğu 1300 metre kadardır.
Meraspolis Mağarası
Meraspolis Mağarası, dünyanın en büyük yeraltı suyuna sahip mağarasıdır. Karaman’ın Ermenek İlçesi’nde yer alan bu mağara, birçok kat ve bölmeden oluşur. Mağaranın içinde sarkıtlar ve dikitler vardır.
Mağaranın tarihinin ilk çağlara kadar uzandığı söylenmektedir ve eski dönemlerde zindan görevi gördüğü düşünülmektedir.
Zeyve Pazarı
5 asırlık geçmişe sahip olan Zeyve Pazarı, Ermenek İlçesi’ne 26 km uzaklıktadır. Bir derenin etrafını çevreleyen bu alanda su değirmenleri, kaynak suları ve asırlık çınarlar yer alır.
Buz gibi akan derenin yanında yerli halk, sebze ve meyve satışı yapar. Aynı zamanda mesire alanı görevi de gören alana giriş ücretsizdir.
Karaman’da Ne Yenir?
Karaman köklü tarihi güzelliklerinin yanı sıra kendi içinde oldukça renkli yöresel yemekler barır. Genel anlamda tahıl ağırlıklı olması, tarımsal üretimin çok fazla olması ile bağdaştırılabilir.
Arabaşı Çorbası
Arabaşı çorbası, özellikle İç Anadolu’nun ve Türkiye’nin bildiği ve aşina olduğu bir çorbadır. Hangi şehirden doğduğu tam olarak bilinmese de Karaman ilinde de oldukça tüketilmektedir.
Muhallebi kıvamındaki bir hamur ile birlikte servis edilen sıcak çorba yapımı kolay, yemesi maharet isteyen bir yemektir.
Batırık
Karaman’ın Ermenek İlçesi’ne ait bir yemek olan batırık ya da batırma ince bulgur, baharat, domates ve tahin içermektedir.
Yapılan karışım köfte haline getirilerek sunulur.
Karaman Şehir İçi Ulaşım
Karaman’da şehir içi ulaşım halk otobüsleri, minibüsler ve taksiler aracılığı ile sağlanır. Şehir içi ulaşımda görevli toplam 10 farklı hat bulunur.