İğneada Resort Hotel & Spa
Longosphere Glamping
İnemare Hotel
Longoz Hotel
Butterfly Butik Hotel
İğneada Parlak Resort Hotel
Meltem Hotel
İğneada Hotel Rezve
İğneada
İğneada için büyükşehirlerin gürültüsünden, koşturmacasından, kirliliğinden, beton manzarasından kaçmak isteyenlerin sığındığı liman denilebilir.. Yeşiliyle, deniziyle, temiz havasıyla huzur veren İğneada’ya giden herkes hayran kalıyor. Yürüyüş tutkunlarının, doğa fotoğrafçılığı ile ilgilenenlerin, kamp yapmak isteyenlerin buluştuğu noktadır.
Kırklareli ilinin huzurlu ambiansını yansıtan İğneada'da tatil planınız varsa, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak, en uygun fiyatlar eşliğinde İğneada Otelleri'nde konaklayabilirsiniz.
İğneada’ya Nasıl Gidilir?
Kırklareli’nin Demirköy İlçesi’ne bağlı bir sahil beldesi olan İğneada, İstanbul’a 250 km, Kırklareli’ne 97 km, Edirne’ye ise 165 km uzaklıktadır. Daha uzak şehirlerden gelmek isteyenler bulundukları konuma göre yine bu üç il üzerinden beldeye ulaşım sağlayabilir. İİster size ait bir araçla isterseniz de şehirler arası yolculuk yapan otobüslerle İğneada’ya varabilirsiniz.
İğneada'ya Şehirlerarası Otobüs Seferleri İle Ulaşım
Belde, İstanbul’a yakın olduğu için yaz aylarında birçok tatilcinin akınına uğrar. Hafta sonu kamp seyahatleri ya da uzun süreli doğa ile iç içe tatil arayanlar için ideal bir yerdir.
İğneada seyahatinizde İstanbul’dan birçok kişinin kaçıp buraya sığındığına şahit olacaksınız. Bu sebeple İstanbul’dan özellikle yaz aylarında neredeyse her saat otobüs seferi düzenlenir. İstanbul otogarlarından kalkan otobüsler, İğneada’ya 5 saatte ulaşır.
Özel aracınızla İğneada’ya gitmek isterseniz, sahil şeridini kullanarak keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. Çatalca’ya bağlı küçük köyleri geçerek, sahil şeridinde yer alan Yalıköy - Çilingoz - Kıyıköy güzergâhında ilerleyebilir, dilerseniz köylerden organik ürünler satın alabilirsiniz. Ayrıca yol boyu manzaralı ve ferah birçok dinlenme noktası bulunmaktadır.
İğneada’da Gezilecek Yerler
Karadeniz’in batısında yer alan İğneada, bozulmamış doğası ve doğal yaşamın korunduğu ormanlarıyla gezip görenleri kendine hayran bırakıyor. Sadece Karadeniz’i kucaklayan sahilinde bir iki saat dinlenmek bile yenilenmeye yardımcı oluyor.
Büyüleyici bir atmosfere sahip olan İğneada’da, longoz (subasar) ormanları, tatlı ve tuzlu su gölleri, kıyı kumulları, tatlı ve hafif tuzlu bataklıklar bir arada bulunuyor.
Ayrıca gölleri, sazlık ve sulak alanları ile göçmen kuşlar için yaşamsal bir konaklama alanı oluşturuyor. Yeşili sevenlere, doğal güzellikleri dolaşarak gözlemlemek isteyenlere, doğa fotoğrafçılığı tutkunlarına unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. Ayrıca dalgalı bir denize sahip olan plajı ile de dikkatleri çekiyor.
İğneada Plajı
İğneada Plajı’nın çevresi kumluk olduğu için konfor sevenler için oldukça elverişlidir. Ayrıca deniz aniden derinleşmez. Ancak dönem dönem biraz dalgalı olabilir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz yerler mevcuttur.
İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı
Milli Park olarak tescillenen ve koruma altında olan İğneada Ormanları, ilkbahar ve kış mevsiminde tabanı sularla kaplanan bir alandır. İki parçadan oluşan Milli Park sahasının güney bölümü; Saka Gölü, Deniz Gölü, Hamam Gölü, Pedina Gölü, Mert Gölü ve bu göllerin etrafındaki sazlık alanlar, longoz ormanları ve yaprak döken ormanlarından oluşur.
Milli Parkın kuzey bölümünde ise Erikli Gölü ve çevresindeki sazlık alanlarla birlikte yine longoz ormanlarını görmeniz mümkündür.
Longoz Ormanları Milli Parkı'nde yer alan otellerde konaklamak için Longoz Ormanları Milli Parkı Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
İğneada Dupnisa Mağarası
İçinde sürekli akan bir yer altı nehri ve bu nehrin oluşturduğu, derinliği yer yer 2 metreyi aşan göller bulunan Dupnisa Mağarası, Trakya’nın turizme açılan ilk ve tek mağarasıdır.
Trakya’nın en uzun ikinci mağarası olan Dupnisa Mağaraları; 2003 yılında turizme açılmıştır. Birbirine bağlı iki kat ve üç mağaradan oluşan Dupnisa’nın üst katını Kuru ve Kız Mağaraları oluşturur. Bu mağaralardan 50-60 metre aşağıda Sulu Mağarası yer alır.
Birbirine merdivenle bağlanan mağaralardan, Kuru Mağara’nın 250, Sulu Mağara’nın da 200 metrelik bölümü turizme açılmıştır. 450 metrelik bu kısımda yürüyüş iskelesi ve aydınlatma mevcuttur.
Dupnisa Mert Gölü
Rehber eşliğinde ya da kendi başınıza kano turu yapabileceğiniz bir göl Mert Gölü. Kano ile 1,5 kilometrelik alanda kürek çekerken, Mert Gölü’nde yaşayan canlılar ile karşılaşabilir, ilkbahar döneminde ormanın derinliklerinde kuş sesleri eşliğinde keyifle kürek çekebilirsiniz.
İğneada’nın Çevresinde Gezilecek Yerler
İğneada’dan biraz uzaklaşıp, Kırklareli’nin doğasından ayrılmak istemeyenler için birçok görülmeye değer doğa ve tarihi güzellikler mevcuttur.
İğneada Vize Küçük Ayasofya (Gazi Süleyman Paşa) Cami
Kırklareli’nin Vize ilçesinde yer alan cami, 6. yüzyıldan 5.yüzyıla kadar kilise olarak kullanılmış, daha sonra ise camiye çevrilmiştir.
Üç apsisi bulunan kubbesi on altı köşeli tanbur üzerine oturtulan caminin Minberi bulunmamaktadır.
İğneada Aya Nikola Manastırı
Kıyıköy Kasabası Papuçdere Yolu üzerinde güney yamaçta kayalara oyularak meydana getirilmiş kademe halinde hücrelerden oluşur manastır. Bizans Dönemi kaya manastırlarının en iyi örneklerinden olan kilisenin zemin katından daha aşağıda ayazma, üst bölümde ise keşişlere mahsus bölümler bulunmaktadır.
İğneada Sislioba Kalesi
Doğal unsurların arasında kaybolmuş bir kale Sislioba Kalesi, Kırklareli’nin Demirköy İlçesi’ne bağlıdır. Kale ile aynı adı taşıyan Sislioba Köyü’nde bulunan kalenin Bizans döneminden kaldığı söylenmektedir.
İğneada’nın Çevresinde Görmeniz Gereken Diğer Yerler
İğneada seyahatinizde eğer vaktiniz varsa aşağıdaki yerleri de seyahat programınıza dahil etmelisiniz.
- Erik gölü
- Mahya Dağı
- Cehennem Şelaleleri
- Hamam Gölü
- Saka Gölü
- Hızırbey Camii
İğneada’da Aileniz İle Birlikte Yapabileceğiniz Aktiviteler
Dişbudak, kayın, saplı meşe, sapsız meşe, ova akçaağacı, çınar yapraklı akçaağaç, üvez, ıhlamur, kızılağaç, mürver, kızılcık, karaağaç ve gürgen gibi ağaçlar arasında yürüyüş yapabilir, 41 tür memeli hayvan arasında yaban hayatı gözlemleyebilirsiniz.
Kuşların göç yolu olduğu için kuş gözlemciliği yapabilir, yarışmalara yakışır doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Ayrıca doğal güzelliklerin arasında kamp kurabilir veya piknik yapabilirsiniz.
İğneada’ya Ne Zaman Gidilir?
İğneada’da dört mevsim konaklayabileceğiniz yerler mevcuttur. Ancak deniz tatili için adaya yaz aylarında gelinmelidir.
İğneada’da Ne Yenir?
İğneada’da deniz ürünleri ön plana çıkar. Ada çevresinden tutulmuş balıkları tadabileceğiniz restoranların yanı sıra burada ahtapot ve midye gibi yiyecekleri de gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.