Çorum Otelleri
En uygun Çorum otel fiyatlarını bulun.
- Ana sayfa
- Çorum Otelleri
Anitta Hotel
Armina Otel
Çorum Büyük Otel
Real Residence Hotel
Bilge Suite Otel
Umay Otel
Osmancık Otel
Hattuşirin Otel
Başkent Demiralan Hotel
Şirin Otel
Hotel Aşıkoğlu
Dalgıçlar Otel
Şirin Apart Çorum
Grand Dost Hotel
Beyazhan Otel
Feyzan Hotel
Çorum Pithana Otel
Hotel Kolağası
Çorum
Anadolu’nun en eski başkenti olması özelliğiyle bilinen Çorum’da ziyaret edebileceğiniz birçok tarihi bölge bulunur. Medeniyetin kurulduğu ilk yerlerden biri olan Alacahöyük'de Çorum’da yer alır. Leblebisini mutlaka tatmanız gereken şehirde çok keyifli bir tatil geçirebilir, tarihi uygarlıkları daha yakından tanıyabilirsiniz.
Çorum seyahatlerinizde, iş veya hafta sonu konaklamalarınız için en uygun Çorum otelleri fiyatları Türkiye’nin otel rezervasyon sitesi Otelz.com’da!
Otelz.com'da Çorum ve diğer tüm illerde otel, daire & villa, pansiyon, motel, bungalov ve daha birçok tesis tipinde en uygun fiyatlarda konaklayabilir, erken rezervasyon veya son dakika fırsatlarını bulabilir, dilerseniz ön ödemesiz otel rezervasyonu yapıp, ödemenizi otelde yapma imkânına kavuşabilirsiniz ayrıca Saatlik Oda ve OtelOfis gibi konaklama fırsatları sizleri bekliyor.Çorum’a Nasıl Giderim?
Hava Yoluyla Çorum’a Ulaşım
Çorum’un merkezine yakın mesafede olan Amasya Merzifon Havalimanı'ndan şehre ulaşım ortalama bir saat sürer. Uçakla Merzifon’a indikten sonra yolun geri kalanına kiralık araç ya da otobüsle devam edebilirsiniz.
Kara Yolu ile Çorum’a Ulaşım
İstanbul’a 628, Ankara’ya 242, İzmir’e 832 kilometre uzaklıkta bulunan Çorum’a birçok otobüs firması sefer düzenler. Özel aracınızla ya da otobüsle kara yolu kullanarak Çorum’a rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.
Demir Yolu ile Çorum’a Ulaşım
Çorum’a demir yolu ile ulaşım mümkün değildir.
Denizyolu ile Çorum’a Ulaşım
Yakınlarında deniz bulunmadığı için Çorum’a denizyolu ile ulaşım sağlanamaz.
Çorum’un Popüler İlçeleri
Osmancık
Çorum merkeze 59 kilometre uzaklıkta bulunan Osmancık ilçesi, tarihi İpek Yolu üzerinde bulunduğu için birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapar. Koyunbaba Köprüsü, Koca Mehmet Paşa Camii, Baltacı Mehmet Paşa Çeşmesi ve Osmancık Kalesi gibi yapılarilçede bulunan, ziyaret edilmesi gereken yerlerden bazılarıdır.
İskilip
Hititlere ev sahipliği yapan İskilip, araştırmacılar tarafından Müze Kent olarak adlandırılır. Doğa sporlarına oldukça elverişli bir ilçe olmasının yanı sıra İskilip Dolması adında ünlü bir yemeğin çıkış noktası olan ilçedir.
Sungurlu
Merkezle arası 72 kilometre olan Sungurlu ilçesi, Taş Köprü, Eski Hamam, Saat Kulesi, Eski Karakol ve Sungurlu Konakları gibi önemli yapılara ev sahipliği yapar. Mutlaka ziyaret etmeniz gereken yerler arasında bulunan yapıların tarihi oldukça eskidir. Mimarisi ve tarihi ile sizleri büyüleyecek olan Sungurlu ilçesine ulaşım oldukça kolaydır.
Kargı
Şehir merkezine 106 kilometre uzaklıkta olan Kargı, Kargı Yaylaları ile ün kazanmıştır. Yaylalarda her türlü altyapı bulunmaktadır. Doğa ile iç içe bir tatil geçirmek istiyorsanız Kargı ilçesini kesinlikle ziyaret etmeli ve Kargı Yaylaları’nda bulunmalısınız. Bölgede birçok park ve mesire alanı bulunur.
Alaca
Çorum merkeze komşu olan Alaca ilçesine ulaşım oldukça kolay ve rahattır. Alacahöyük Ören Yeri ve Müzesi, Gerdekkaya Mezarı, Eski Cami, Pazarlı Höyük, Yeni Cami, Evci Köyü Cami ve Alaca Saat Kulesi gibi çok önemli ve tarihi yapılara ev sahipliği yapan bölgeyi kesinlikle ziyaret etmelisiniz.
Mecitözü
Merkez ile arası 37 km olan Mecitözü ilçesi’nde tekke ve türbe ile birlikte Elvan Çelebi Cami bulunur. Beke Kaplıcaları’na da ev sahipliği yapan ilçede bulunan kaplıcalardaki termal su şifalı su olarak da adlandırılır. Sağlık turizmi olarak da ziyaret edilebilecek yerlerden birisidir.
Çorum Doğal Güzellikleri
Abdullah Yaylası
Kargı ilçesinde bulunan Abdullah Yaylası, 2050 metre yükseklikteki Köse Dağı üzerinde yer alır. Çorum’a 114 km uzaklıkta olan yayla, ilçeye 26 km uzaklıktadır.
Bahabey Çamlığı
Mesire yeri olarak adlandırılan Bahabey Çamlığı özel olarak ağaçlandırılmıştır. Bölgede piknik yerleri ve yürüyüş parkurları bulunur.
Çatak Tabiat Parkı
İl merkezine 22 km uzaklıkta bulunduğu için ulaşımın oldukça kolay olduğu Çatak Tabiat Parkı ev sahipliği yaptığı ağaç ve hayvan çeşitleri ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir.
İncesu Kanyonu
İncesu Köyü’nde bulunan kanyon 12 km uzunluktadır. Rafting ve trekking sporları için uygun olan kanyon, sporseverler tarafından tercih edilen yerler arasında ilk sıralardadır.
Çorum’da Yapılabilecek Sporlar
Çorum’da kapalı salon sporlarının yanı sıra doğa sporları yapmak oldukça keyif verici ve mümkündür. Yaylalarda ve dağlarda trekking yaparken, İncesu Kanyonu’nda rafting heyecanını yaşayabilirsiniz.
Çorum’da Ne Yenir?
Leblebi
Leblebisi ile ünlü olan bu şehirden leblebi yemeden ayrılmamalısınız.
Çorum Mantısı
Kendine has tadı ve tarifi ile Çorum mantısını mutlaka yemelisiniz. Hamur ve et birleştirildikten sonra fırınlanır ve eritilmiş organik tereyağı ile servis edilir.
Sırık Kebabı
Sırık kebabı alışılagelen kebap lezzetinde yeni bir çığır açar. Kuzu eti sırığa geçirilerek pişirilir.
Kargı Peyniri
Kargı tulum peyniri olarak satılan peynir, uzun uğraşlar sonucu elde edilir. En büyük özelliği sıcak sütle hazırlanmasıdır. Yağlı bir peynir olduğu için alternatiflerinden çok daha farklı bir lezzet sunar.
Söbelek Dolması
Bir mantar yemeği olan söbelek dolması, Çorum’un en sevilen lezzetlerindendir. Özelliği ise Çorum civarında yetişen ve kuzugöbeği ya da morel mantarı olarak adlandırılan mantarlardan yapılmasıdır.
İskilip Dolması
Ca dolması olarak da bilinen İskilip dolması, Çorum’da oldukça meşhur olan bir yemektir.
Çorum’da Şehir İçi Ulaşım
Halk otobüsleri, belediye otobüsleri ve taksi kullanarak Çorum’da şehir içi ulaşım sağlayabilirsiniz. Çorum’da şehir içi oldukça rahattır, trafikte saatlerinizi harcamazsınız. İlçeler arası geçiş için toplu taşıma kullanabilirsiniz. Farklı ilçelere seyahat eden birçok otobüs Çorum ilinde bulunur. Şehir içinde birçok yer ise yürüyerek gezilebilir.