Sizi baştan uyaralım! Rize’nin cennet tasvirlerini anımsatan, o yemyeşil doğasına bizzat tanık olduktan sonra, dönüp şehir hayatına kaldığınız yerden devam etmek, sizi epey zorlayabilir. El değmemiş yaylaları, suyundan tereddütsüz içebileceğiniz dereleri, ciğerlerinizi kuşatan oksijeni ve nevi şahsına münhasır insanlarıyla Rize; gezi turlarında çıtayı bambaşka bir seviyeye çıkartıyor. Rize gibi bir şehirden sonra, insanı tam manasıyla boğan, tüketen, nefes alacak bir alan bırakmayan, zevksiz ve estetikten yoksun beton yığınlarına geri dönmek sahiden de hiç de kolay olmasa gerek… Emin olun, Rize’ye henüz adım attığınız ilk andan itibaren, sanki bu dünyanın çok dışında, bambaşka bir masal diyarına geldiğinizi düşüneceksiniz. Her mevsimi bir başka güzel olan bu enfes Karadeniz şehri, size ve sevdiklerinize her açıdan fazlasıyla iyi gelecek, emin olabilirsiniz. Haydi, şimdi, kendinizi şımartmanın tam zamanı…  Daha fazla vakit kaybetmeyin ve birbirinden güzel Rize otelleri arasından, sizin için en ideal olanına hemen karar verin.

Gezilecek Yerler

Rize Kalesi: Rize Kalesi’ni yerinde görmek için öyle uzun mesafeler katetmenize gerek yok, çünkü bu görkemli kale hemen şehir merkezinden sizi selamlayacaktır. Deniz seviyesinden yaklaşık olarak 150 metre yükseklikte bulunan Rize Kalesi, kendi içinde dört ayrı bölüme ayrılıyor. Bu bölümleri; İç Kale, Aşağı Kale, Dış Kale Kalıntıları ve Surlar Bölgesi şeklinde sıralamak mümkün. Horasan harcı ile yontma tipi taşlar burada yapı malzemesi olarak kullanılmış. Kale en son olarak 1989 senesinde ciddi bir onarımdan geçirilmiş. Buna rağmen güney kısımda ve dış kalede hala bazı hasarlar söz konusu. Rize Kalesi’nde surların yüksekliği birbirinden farklı olmakla birlikte, ortalama 2 metre civarında. Kale Cenevizliler tarafından inşa edilmesine karşın Bizans döneminde çok daha aktif bir şekilde kullanılmış. Kaleye çıkıp manzaranın keyfini sürdükten sonra hemen yan tarafındaki çay bahçelerinde soluklanabilirsiniz. Rize otelleri ile yakınlığından ötürü ziyaret edeceğiniz ilk durak muhtemelen Rize Kalesi olacaktır.

Fırtına Deresi: Rize’nin en çok ilgi gören doğal güzelliklerinden birisi olan Fırtına Deresi, aynı zamanda Doğu Karadeniz’de bulunan yüzlerce akarsudan birisi olma özelliğini taşıyor. Kaçkar Dağları’nın kuzey bölümündeki irili ufaklı birçok derenin birleşmesiyle oluşan Fırtına Deresi, toplamda 57 km’lik bir uzunluğa sahip. Fırtına Deresi, Ardeşen’in sadece 2 km uzağında bulunuyor. Karadeniz’e dökülen Fırtına Deresi genelde macera ve adrenalin tutkunlarının uğrak yerlerinden biri oluyor.  Bölge, su sporlarına meraklı çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Parkur Çamlıhemşin’den hemen sonra başlıyor. Doğal bir sit alanı olarak kabul gören Fırtına Deresi’nde rafting yaparken epey eğleneceksiniz; ancak Rize’nin klasik yağmurlu günlerinden birine yakalanmamak şartıyla…

Çat Vadisi: Fırtına Deresi üzerinde bulunan Çat Vadisi adını buradaki köyden alıyor. Esasen Çat Vadisi, Rize’nin az bilinen güzellikleri arasında. Bunun da temel nedeni bölgeye giden yolların oldukça engebeli olması. Çat Vadisi, yaylalara ulaşmak adına kritik bir konumda bulunuyor. Burayı görür görmez yaptığınız zahmetli yolculuğa değeceğini düşüneceksiniz. Bölge halkının adeta gözü gibi baktığı Çat Vadisi’nde yoğun bir arıcılık faaliyeti söz konusu. Arılara dair özel bir hassasiyeti olanlara, “aman dikkat” diyelim. Bölgede yer alan ahşap yapıdaki konaklar bugün pansiyon olarak konaklama hizmeti veriyor. Buraya eğer yaz aylarında gelecekseniz sizi harika böğürtlenler bekliyor olacak. Yayla yolu üzerinde çok sayıda ahududu ve böğürtlen ağacıyla karşılaşabilirsiniz. Öte yandan Taş Kemer Köprüsü ve Zilkale’nin buraya yakın olması, Çat Vadisi’ni cazip kılan bir diğer önemli unsur diyebiliriz.

Kaçkar Dağları Milli Parkı: Çamlıhemşin’de yer alan Kaçkar Dağları, toplamda 51 bin hektarlık devasa bir alana sahip. 30’dan fazla yaylayı içinde barındıran bölgede aynı zamanda birbirinden renkli 9 adet de köy bulunuyor. Hemşin Deresi ve Fırtına Deresi’ni de içine alan Kaçkar Dağları Milli Parkı’nda 750 civarında bitki çeşidiyle karşılaşacaksınız. Öte yandan 350’nin üzerinde omurgalı ve omurgasız hayvan da bölgeyi kendine yaşam alanı yapmış durumda. Sirklerin, buzul vadilerin bulunduğu milli park, hayranlık duygusu uyandıran bir ekosisteme sahip. Giriş ücretlerinin oldukça makul olduğu bu turistik bölgede rafting, yürüyüş veya dağcılık aktiviteleri, ilginizi çekecektir.

Ayder Yaylası: Rize’de yer alan yaylaları tek tek saymaya kalksak bir ansiklopedilik yere ihtiyacımız olurdu. Rize’de yayla denildiği zaman akla gelen ilk yer kuşkusuz Ayder Yaylası oluyor. Burası aynı zamanda şehrin birçok şenlik, festival ya da konser etkinliğine de ev sahipliği yapan bir yer. Rize’nin 68 km uzağında yer alan Ayder Yaylası, Çamlıhemşin’e oldukça yakın sayılır. Birçok otoriteye göre Ayder Yaylası, yüksek turizm potansiyeliyle ülkemizde yer alan tüm yaylaların önünde yer alıyor. Ziyaret rekorlarını elinde bulunduran yayla, bu popülerliğini, büyüleyici atmosferi kadar şifalı kaplıcalarına da borçlu diyebiliriz. Gerek fotoğraf gezisi gerekse de rafting ve doğa yürüyüşü için bulunmaz bir nimet desek, sanıyoruz ki abartmış olmayız.  

Zilkale: Rize Kalesi ile beraber şehrin en önemli iki kalesinden biri olan Zilkale, Çamlıhemşin’in 14 km güney yamacında bulunuyor. Büyük bir kayanın üzerine konuşlanan kalenin denizden yüksekliği tam olarak 750 metre. Tarihte özellikle kervan yolunun güvenliğini sağlayabilmek maksadıyla inşa edilen kalenin, 14. yüzyıldan bugüne sağlam bir şekilde ulaştığını söylemek mümkün. Zilkale; orta sur, iç ve dış kale olmak üzere toplamda üç bölümden oluşuyor. Müzekart’ın geçerli olmadığı Zikale’nin giriş ücreti ise sadece 3 TL.

Ağaran Şelalesi: Burası Rize’de yıldızı son dönemde parlayan doğal güzellikler arasında gösterilebilir. Çayeli’nde yer alan Ağaran Şelalesi’nin üst bölümü yüzmek için oldukça ideal. Buradaki minik göletler yapı itibariyle adeta bir jakuzinin içindeymiş gibi hissettirecek. Suyun kayaları aşındırması zaman içinde bu doğal göletleri oluşturmuş. Uçurumun tam kenarında olmasına rağmen güvenliğin üst düzeyde olduğu bu ufak göletlerde manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Ağaran Şelalesi’ni geç de olsa keşfeden turistler, buradan büyük bir keyif alarak ayrılıyor.  

Pokut Yaylası: Deniz seviyesinden 2 bin metre yukarıda yer alan Pokut Yaylası, ismi kadar ilgi çekici bir yer. Fakat ne yazık ki ulaşımı için aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Çamlıhemşin’e yakın olmasına rağmen yolların engebeli olması, buraya ulaşım süresini 2 saate kadar çıkarıyor.   Ermenicede “Rüzgarlı Vadi” anlamına gelen Pokut Yaylası’nda 200 yıldır süregelen bir yerleşim söz konusu. Bu ufak yaylada 90 civarında ev olsa da bunların bir kısmı boş. Kimileri de pansiyon olarak değerlendiriliyor. Kaçkar Dağları’nın en tepe noktalarından birinde olmasından ötürü adeta bir teras işlevi gören Pokut Yaylası’na sadece manzarası için bile gelmeye değer.    

Rize Müzesi: Rize otelleri ve yaylaları kadar zengin tarihiyle de önemli bir potansiyel oluşturuyor. Buraya geldiğinizde büyük ölçüde doğadan kopamayacaksınız farkındayız; ancak küçük bir tarih ve kültür molası vermek isterseniz ilk durağınız mutlaka Rize Müzesi olmalı.   Rize Müzesi, halk arasında “Sarı Ev” olarak da biliniyor. Bu 2 katlı şirin binanın içine, koca Rize tarihini sığdırmayı bir şekilde başarmışlar. Yaklaşık 20 senedir ziyarete açık olan müzenin binası 19. yüzyıldan kalma. Kiremit kırma çatısı ve ahşap yapısıyla dikkat çeken müze binasının ilk katında etnografik eserler bulunuyor. 80’e yakın arkeolojik eser, 1000’in üzerinde etnografik eserin yer aldığı Rize Müzesi, şehrin merkezinde yer aldığı için ulaşımınızı da kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Rize Atatürk Evi: Rize Müzesi’nden sonra şehrin en çok ziyaret edilen müzelerinden bir diğeri de Rize Atatürk Evi. Merkezde olmasından dolayı Rize merkez otelleri ile yürüme mesafesinde olan Atatürk Evi, 1984 yılından bu yana ziyarete açık. Müzenin hikayesi 1924 senesine dayanıyor. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 1924 senesinde şehre bir ziyarette bulunuyor. Eşiyle beraber geceyi Osman Mataracı’ya ait bu evde geçiren Atatürk, bu son derece orijinal eve hayranlığını dile getiriyor. Osman Mataracı büyük bir jest yaparak evi Rize İl Özel İdaresi’ne bağışlıyor. Müze olarak kullanılan bu evde, Atatürk’ü Rize gezisinde çekilmiş fotoğraflarına ve bu gezide kullandığı eşyalara rastlayabilirsiniz. Rize Atatürk Evi’nin bir bölümü kültür merkezi olarak değerlendiriliyor.    

Palovit Şelalesi: Diğer doğal güzellikler gibi Palovit Şelalesi de Çamlıhemşin’de yer alıyor.  Yüksek debisiyle dikkat çeken şelale, 15 metre yükseklikte bulunan, dik ve sert kayalıklardan dökülüyor. Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde yer alan Palovit Şelalesi’nden akan sular, az ileride Fırtına Deresi ile birleşiyor. Doğa tutkunları haricinde, bitki çeşitlerine meraklı olan kişiler; özellikle yaz aylarında Palovit Şelalesi’nde büyük kalabalıklar oluşturuyor. Aracınız varsa Zil Kalesi’nin bulunduğu yönden gelmenizi tavsiye ediyoruz.

Hemşin Evleri: Hemşin evleri çoğunlukla konak biçiminde inşa edilmiş. Taş malzemenin kullanıldığı bu evler, çoğunlukla 3 katlı oluyor. Genelde üst katlarda dolma taş adı verilen teknik tercih ediliyor. Maran adlı ambarlar ve geniş avlular dışında konukların ağırlandığı “baş oda”  oldukça ilgi çekici. Bu özel odalarda harika bir şömine görürseniz şaşırmayın. Yetenekli ellerde işlenmiş, muazzam detaylarıyla adeta bir sanat eserini andıran Hemşin evleri, Rize’nin en kıymetli kültürel öğelerinden biri durumunda.  

☎️ FİYATLARI İNCELE

Yapılacak Aktiviteler

Hiç Rize gibi bir şehirde gezilecek yerler, yapılacak aktiviteler biter mi? Burada ne kadar kalırsanız kalın yetişemediğiniz, eksik bıraktığınız aktiviteler, ister istemez sizde bir burukluk duygusu yaratacaktır. Böyle durumlarda önümüzdeki sene Rize’ye yeniden gelip eksik bıraktığınız aktiviteleri tamamlamanın motivasyonuyla teselli bulabilirsiniz. Neyse, sizi daha çok sabırsızlandırmadan, Rize’deki misafirliğinize ne tarz aktiviteler sığdırabileceğinize bir an önce geçelim.

Rize bilindiği üzere; yaylalar, milli parklar, göller ve dağların şehri. İçinizde önlenemez bir doğa sevgisi ve coşkusu varsa Rize zaten sizin için doğru adres...  Rize’nin hemen hemen her bölgesi doğa yürüyüşleri için çok uygun. Sevdiklerinizle beraber şelale ve derelerin gölgesinde bulunan uzun yürüyüş parkurlarını değerlendirin. Yayla evlerinde kalmanın nasıl bir duygu olduğunu tatmak için Ayder Yaylası’na gidin. Aynı zamanda Rize yaylalarının meşhur şenliklerine ve festivallerine katılın. Kardan Adam Şenliği, Horon şenliği, Dağ Horozu Şenliği, Kayak Şenliği, Çay ve Turizm Festivali bunlar arasında en popüler olanları. Hangi mevsime giderseniz gidin, atın kendinizi o coşku dolu horonun ortasına; aman kendinizi korkak alıştırmayın!

Rize rafting tutkunları için de çok uygun bir bölge. Buraya geldiğinizde Fırtına Deresi’nde rafting yapmaktan geri durmayın. İkizdere’de kuş gözlemciliği yaptıktan sonra, soluğu Rize’nin meşhur çay fabrikalarında almayı sakın ihmal etmeyin. Sevdikleriniz size “Rize’de ne yedin” diye sorduğunda vereceğiniz uzun ve tatmin edici bir cevabınız olmalı. Rize’nin zengin mutfağına ve yöresel lezzetlerine dokunmadan, sakın ola ki şehirden ayrılmayın. Rize otelleri çalışanları da şehirde yapacağınız çeşitli aktivitelere dair sizi muhakkak bilgilendirecektir. Bol enerji isteyen bir Rize gezisi için kendinizi şimdiden hazırlayın diyelim.

☎️ FİYATLARI İNCELE

Yeme İçme

Güzel haberi en başta verelim, yemek konusunda son derece bereketli bir coğrafyaya geliyorsunuz. Yöresel lezzetlerin bu denli baskın olduğu başka bir şehir bulmak oldukça zor. Bölge halkı Rize mutfağı konusunda oldukça tutucu ve koruyucu. Bu da geleneksel tatların Rize’de yeni nesillere kolayca aktarılmasını sağlıyor.

Rize mutfağında balığın başrolde olduğunu tahmin etmek çok zor olamayacaktır. Balık, şehir ekonomisi için de çok önemli bir yerde duruyor ve bu durum doğrudan sofralara da yansımış durumda. Burada sadece hamsiyle başlayan birçok yemekle karşılaşabilirsiniz. Hamsili pilav, hamsi çığırtası, hamsi çorbası ve hamsikoli bunlardan sadece birkaçı. Şehirde hamsi kadar popüler başka bir şey varsa o da kesinlikle kara lahanadır. Kara lahana çorbası, kara lahana dolması veya kara lahana kavurması tatmanız gereken lezzetler arasında ilk sırada gösterilebilir. Öte yandan Rize simidini ve Rize pidesini çarşı içinde birçok fırından alabilirsiniz. Mısır ekmeği, laz böreği, pekmezli kabak tatlısı, mıhlama, enişte lokumu ve pepeçurayı da atlamayalım. Çayın en hasını da Rize’de içeceğinizi herhalde ayrıca not düşmemize gerek yoktur.

Rize otelleri genel anlamda yöresel lezzetleri bünyesinde barındırıyor. Dilerseniz de Dayının Balık Evi, Konak 1870, Evvel Zaman, Sini Yöresel Kahvaltı Evi, Yakamoz Restoran ve Lale Lokantası gibi şehrin önemli mekanlarına uğrayabilirsiniz.

☎️ FİYATLARI İNCELE

Konaklama

Otel seçiminizi, gezi motivasyonunuza göre yapmanız çok daha doğru olacaktır. Örneğin Rize’de bulunduğunuz her an doğayla iç içe olmak adına, meşhur yayla evlerinde konaklayabilirsiniz. Ayder Yaylası otelleri sayfasından bu şekilde hizmet veren çok sayıda pansiyon bulabilirsiniz. Buraya gelme motivasyonunuz ağırlıklı olarak doğa sporları ve adrenalin ise o zaman size Çamlıhemşin’de bulunan otelleri öneriyoruz. Şehir merkezinde yer alan Rize otelleri ise genel anlamda Karadeniz’e bakacak şekilde konumlanmış. Şehirde her kesim için uygun oteller bulmak mümkün. 5 yıldızlı otellerden butik otellere kadar geniş bir skala söz konusu. Rize’deki otel alternatifleri için de 250 TL’den başlamak kaydıyla, 1400 TL’ye dek yükselen fiyatlarla karşılaşabilirsiniz.

Kapalı havuzlarının yanında SPA ve hamam gibi ayrıcalıklı hizmetler sunan, önemli organizasyon ya da toplantılar için uygun bir altyapıya sahip olan 5 yıldızlı oteller, ağırlıklı olarak şehir merkezinde yer alıyor. Ridos Thermal ve Babillon, Ramada Plaza şehrin ön plana çıkan 5 yıldız otelleri.

Kablosuz internet, klima, TV gibi hizmetler sunan, mutfağına Karadeniz’in yöresel lezzetlerini dahil eden Rize merkez otelleri arasında ise Ramada Plaza Rize, Napolyon Otel, Keleş Otel, Grand Çavuşoğlu Hotel ve Green Otel’i sayabiliriz.

Ardeşen ya da Ayder gibi bölgelerde ekonomik açıdan sizi zorlamayacak butik oteller bulunuyor. Üstelik buradaki butik otellerin bazıları yanınızda getirdiğiniz hayvan dostlara karşı da oldukça hoşgörülü. Yaylaların içinde ya da yakınlarında yer alan bu mütevazı butik oteller, dışarıdan gelen konukların ilgi odağı oluyor. Seyr-i Cennet Dağ Evleri, Sis Otel, Kaçkar Resort Otel, Ayderoom Otel, Ayder Resort Hotel ve Ayder Meleklerin Evi Apart önerebileceğimiz konaklama tesislerinden sadece birkaçı.

☎️ FİYATLARI İNCELE

Alışveriş

Rize’ye kadar gelip de alışveriş yapmadan dönmek olmaz tabii… Rize’de ağırlıklı olarak hangi mekanlarda alışveriş yapılıyor, çarşıların en popüler hediyelik eşyaları nelerdir, hepsini bu bölümde bulabilirsiniz.

Rize’ye geldiğinizde dostlarınız sizden ısrarla çay bekleyecektir kuşkusuz. Çayın birçok çeşidinin olduğunu ancak Rize’ye gelince fark edeceksiniz. Rize, ülkemizin çay üretimini önemli ölçüde üstlenen bir yer. Hem uygun fiyata hem de kaliteli çaya ulaşmak için Rize’den daha ideal bir yer bulmak epey zor.

Elbette Anzer balına da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Anzer Yaylası’na özgü olan bu lezzetli balın sırrı ise endemik türdeki bitkilerde. Ayder karakovan balını çarşı içinde birçok dükkanda bulabilirsiniz. Hazır çarşıya gelmişken Rize fındığı, mısır unu ya da yayla peynirini de Rize’den alınacaklar listenize eklemeyi unutmayın. Kendir ipliğinden yapılan ünlü Rize bezi de sevdiklerinizi mutlu edebilecek bir hediyelik eşya olabilir. Rize beziyle burada çok sayıda eşarp ya da masa örtüsü üretiliyor. Hemşin puşisi ve kemençe de alabileceğiniz ilginç hediyelik eşyalar arasında.

Rize’de Nevapark Alışveriş Merkezi ve Hapeloğlu AVM şehir merkezinde yer alan en popüler alışveriş yerlerinden birkaçı. Ayrıca Tarihi Rize Çarşısı da otantik atmosferiyle, alışveriş yaparken size ayrı bir keyif verecektir.

☎️ FİYATLARI İNCELE

Eğlence ve Gece Hayatı

Rize’de eğlence denildiği zaman akla büyük ölçüde şenlikler ve festivaller geliyor. Rize halkı genel anlamda eğlenmeyi bilen, coşkulu bir halk. Burada, halkı bir araya getirmeyi başaran şenlikleri, 7’den 77’ye herkes iple çekiyor. Kolektif biçimde halkın kaynaşmasının en güzel araçları olan şenlikler genelde yaylalarda gerçekleşiyor. Bu dönemlerde Rize’ye gelen yerli ve yabancı turistlerde de gözle görülür bir artış yaşanıyor.  Rize’de her yıl temmuz ayının sonunda Rize Çay ve Turizm Festivali düzenleniyor. Yaz Spor Şenliği ve Uluslararası Dağcılık Şenliği de yine bu ay içinde gerçekleşiyor. Fırtına Rafting Şenliği, Formulaz Tahta Araba Şenlikleri, Çamlıhemşin Kültür Sanat Festivali, Çayeli Festivali, Dağ Horozu Şenlikleri, Demirkapı Yayla Şenliği ve daha nicesi yaz boyunca dahil olabileceğiniz şenlik ya da festivaller arasında bulunuyor.

Bir sahil kenti olmasına rağmen Rize’nin çok da hareketli bir gece hayatına sahip olduğunu söylemek pek mümkün değil. Tophane Mahallesi bar ve gece kulüplerinin daha yoğun olduğu bir bölge. Burada yer alan Salto Bar ve Taka Bar’da dilediğinizce vakit geçirebilirsiniz. Küçük bir uyarı; Rize’nin her neresinde olursanız olun; iç kıpırdatan Karadeniz şarkısı duyar duymaz horon ekibine dahil olun. Kokteylleri ile ün yapmış olan Kaptan More ise daha çok genç kitlenin ilgi gösterdiği bir mekan. Own Cafe Bar, Beyaz Köşk Kafe, Çise Restoran ve Ada Bar geç saatlere dek vakit geçirebileceğiniz diğer mekanlar olarak sıralanabilir.

☎️ FİYATLARI İNCELE

Ulaşım

Doğu Karadeniz’in en çok ziyaretçi çeken şehirlerinden biri olan Rize’ye kara yolu ve deniz yolu ile ulaşmak oldukça kolay. Trabzon, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt gibi şehirlere yakınlığıyla dikkat çeken Rize ile İstanbul arasında 1145 km sürüş mesafesi bulunuyor. Şahsi aracınızla İstanbul’dan yola çıktığınız zaman Rize’ye yaklaşık olarak 14 saat sonra varmanız muhtemel. Ankara ve Rize arasında ise 830 km’lik bir mesafe söz konusu. Bu yolculuğun da ortalama 10 saat süreceğiniz söyleyebiliriz.  Komşu il olan Trabzon’dan Rize’ye sık sık otobüs ve dolmuş seferleri düzenleniyor. İki şehir arasında sadece 1 saatlik bir sürüş mesafesi bulunuyor. Türkiye’nin hemen hemen her noktasından Rize’ye direkt ulaştıran otobüs bulabilirsiniz. Şehir merkezinde yer alan Rize Otogarı, oldukça yoğun bir yolcu sirkülasyonuna ev sahipliği yapıyor. Doğu Karadeniz Seyahat, Lüks Karadeniz, Rize Ses Seyahat, Artvin Ses, Sinop Birlik ve Yeşil Artvin Ekspres, bölgeye en fazla yolcu taşıyan firmalar arasında. Rize Otogarı’ndan sizi şehir merkezine ulaştıracak dolmuş ve belediye otobüslerine rastlayabilirsiniz.

Özellikle yaz aylarında aktif olan İstanbul, Samsun ve Rize hattından oluşan feribotla buradaki limana ulaşabilirsiniz. Buna ek olarak Rize’de şu an itibariyle bir havalimanı bulunmadığını da belirtmekte fayda var. Şu anda yapımı devam eden Artvin-Rize ortak havalimanının kısa bir süre sonra biteceği müjdesini de vermeden geçmeyelim.

Rize şehir merkezine 70 km uzaklıkta bulunan Trabzon Havalimanı, şehre en yakın havalimanı olma özelliğine sahip. 16 TL gibi bir ücret ödeyerek Trabzon Havalimanı’ndan Rize’ye sizi ulaştıracak olan HAVAŞ otobüslerine binebilirsiniz. Trabzon Havalimanı ile Rize şehir merkezi arasında yaklaşık olarak 1 saat 20 dakikalık bir mesafe bulunuyor. Dilerseniz araç kiralayarak da Rize’nin her yerini karış karış gezme fırsatı bulabilirsiniz.

☎️ FİYATLARI İNCELE