Seyahat etmek pahalı olabilir hele ki, Dünya'nın en pahalı şehirlerinden biri olan İstanbul'a seyahat etmek çok daha pahalı olabilir. Peki Türk kültürünü en yakından görebileceğiniz, Osmanlı'nın başkenti İstanbul'da ücretsiz yapabileceğiniz aktiviteler olduğunu söylesek ne dersiniz?

İşte "İstanbul'da Ücretsiz Yapabileceğiniz 5 Aktivite"

Ücretsiz Tura Katılın.

 

Acentaların düzenlemiş olduğu turlar çok pahalıya çıkabilir; Berlin, Sofya, Varna, Belgrad gibi şehirleri ziyaret eden kişileri ücretsiz gezdiren tur firmalarının bir benzeri de İstanbul'da mevcut, İstanbul Free Tour. Her gün Sultanahmet Meydan'ından 10:45'de başlayan tur 2,5 saat sürmekte ve herhangi bir ücret istememekte. Tabi içinizden koparsa bu arkadaş canlısı rehberlere bahşiş verebilirsiniz.

Müzeleri Ücretsiz Gezin.

 

Topkapı, Yerebatan Sarnıcı ya da Dolmabahçe olmasa da İstanbul Modern Sanatlar Müzesi, Pera Müzesi ve Sabancı Müzesi gibi müzelerin haftanın bir günü ücretsiz olduğunu biliyor muydunuz? İstanbul Modern Sanat Müzesi’ni her Perşembe, Pera Müzesi’ni her Cuma, Sabancı Müzesi’ni ise her Çarşamba ücretsiz gezebilirsin.

Prens Adalarında Turlayın.

 

Eğer İstanbul'un boğucu şehir karmaşasından kaçmak isterseniz yerel halkın "Adalar" olarak isimlendirdiği "Prens Adalar"ında bir günlük gezintiye kaçabilirsiniz.

Her biri birbirinden güzel olan adaların bizce en güzeli ve özeli olanı Heybeliada'dır. Bu küçük adada denize girebileceğiniz muhteşem güzellikte sahiller, doğa yürüyüşü meraklıları için araziler ve boğazına düşkünler için leziz deniz ürünleri restoranları vardır.

Bu turdaki bazı aktiviteler tabii ki tamamen ücretsiz değil fakat el yakmayacak bir ücrete bu adaları gezmiş oluyorsunuz.

Tarihi Sokakları Keşfedin.

İstanbul'un Balat, Çukurcuma, Kuzguncuk, Çengelköy ve Arnavutköy gibi tarihi semtlerinin sokaklarını arşınlayarak arşiviniz için mükemmel kalitede fotoğraflar çekebilirsiniz. Tüm bu yerlerde mahalle yerlisinin semtini terk etmediği, komşuluğun olduğu, tarihi dokunu kaybetmemiş ve dokusunu gözü biri koruduğu yerlerden.

Sokak Sanatçılarını dinleyin

Avrupa'da görmeye alıştığımız sokak sanatçıları artık ülkemizde de sanatın parçası oldular. Özellikle Beyoğlu, Beşiktaş, Nişantaşı gibi nüfusun yoğun olduğu alanlarda hünerlerini sergileyen sokak sanatçıları kulaklarımızın pasını silmekte. Yakaladığınız yerde bu gösterileri muhakkak izleyin.