Ülkemiz yaz aylarında sayıları milyonu bulan turistler tarafından akına uğrayan bir turizm cenneti. Bu kalabalığa yerli turist sayısı da eklenince tatil yörelerinde deyim yerindeyse adım atacak yer bulunmuyor. Birçok kimse bu kalabalıktan bunaldığı için yaz aylarında herhangi bir tatil planı yapmıyor. Siz de onlardansanız bize kulak verin çünkü muhteşem bir öneriyle, hatta sizi ikna edecek nedenlerle geldik. Huzurun, dinginliğin ve sakinliğin ayı Eylül’ün tatil için size sunduğu fırsatları derledik. Keyifli okumalar.

1. Otel Fiyatlarının Düşmesi

 

Bahar aylarından itibaren zirve yapan otel fiyatları eylül ayının gelmesiyle sert bir düşüşe geçiyor. Çeşme, Bodrum ve Antalya gibi tatil yörelerinde fahiş fiyatlara ulaşan konaklama ücretlerinde hatırı sayılır bir düşüş gözleniyor. Bu sebepten eylül ayında yapılan tatil planları bütçesini düşünenler için oldukça cazip geliyor. Erken rezervasyon otelleri de sonbaharda oldukça uygun fiyatlara konaklamanızı sağlıyor.

Mart ve nisan aylarında rezervasyonu yaz için değil de eylül için yaparsanız normal fiyatların 10’da birine bile konaklama yapmanız mümkün. Beş yıldızlı otel keyfini pansiyon fiyatına yaşamak isterseniz eylül ayını bekleyebilirsiniz. Bu ayda ünlü tatil beldelerindeki oteller deyim yerindeyse bomboş oluyor. Bu boşluğun zararını telafi edebilmek için de otelle çok cazip kampanyalar sunuyor. Bu kampanyaları takip etmek de uygun fiyatlara tatil yapmak için önemli bir nokta. Vaktiniz varsa bu sene eylül ayını tatil ayınız seçerek normalde harcayacağınızdan çok çok az bir ücrete nefis bir tatil geçirebilirsiniz.

2. Hava Sıcaklıklarının Tatil İçin Daha Uygun Olması

İçinde bulunduğumuz eylül ayı sonbaharın başlangıcı olarak kabul ediliyor. Temmuz ve ağustos aylarının insanı kendinden geçiren sıcaklarının yerini serin bir meltem, eskisi kadar yakıcı olmayan bir güneş ve ara sıra hafifçe çiseleyen yağmur alıyor. İşte bu yüzden eylül ayı tatil yapmak için belki de en ideal aylardan. Kumsala uzandığınızda tepenizde kızgın bir güneş yerine şefkatli ve sevecen bir güneşle karşılaşıyorsunuz. Yaz tatili her ne kadar tabulaşmış bir eylem olsa da yaz aylarında yapılan tatiller hava sıcaklığından ötürü adeta işkence halini alıyor. Fakat eylül ayında yapılan tatillerde bu olumsuz etken ortadan kalkıyor.

Hava sıcaklığından dem vurmuşken eklemeden geçmeyelim: Hava yaz aylarındaki gibi sıcak değil belki fakat deniz suyu sıcaklığı bu ayda oldukça ideal bir seviyede oluyor. Bu eylül ayında sonbahar rotaları belirleyip her açıdan serinleyebileceğiniz bir tatil sizleri bekliyor. Ağva otelleri ya da Abant otelleri sayfalarına göz gezdirerek rüya gibi bir tatilin kapılarını aralayabilirsiniz.

3. Yoğunluğun Azalmasından Dolayı Hizmet Kalitesinin Artması

Kim ne derse desin ülkemiz adeta bir turizm cenneti. Mayıs ayından itibaren Antalya, Çeşme ve Bodrum kıyıları yabancı turistlerin adeta akınına uğruyor. Bu yoğunluk öyle seviyelere ulaşıyor ki küçük ilçelerin dahi nüfusu binleri buluyor. Hatta geçtiğimiz ay Çeşme Belediyesi nüfusunun 2 milyonu geçtiği ve artık daha fazla turisti kaldıramayacağına dair bir açıklama yaptı. Bu yoğunlukta maalesef beklediğiniz hizmet kalitesini yakalamak da bir hayli güç. Plajlarda adım atacak yer bulamamak pek de uzak bir durum değil. Oysa eylül tatili öyle mi? Plajda şezlonglar boş; erken kalkıp şezlong tutma derdi yok. Artık bir vızıltı haline dönüşmüş kalabalığın o kendine has sesi yok. Otelde yahut dışarda bir mekânda yemek yemek için sıra bekleme derdi yok. Tatilde dahi olsam kalitemden ödün veremem diyenlerdenseniz bu sene bir sonbahar tatili tecrübe edebilirsiniz.

4. Toplu Ulaşımın Daha Ucuz Olması

Eylül ayında tatil yapmanın ne kadar ekonomik olduğundan bahsettik. Bu ayda hem hava hem de karayolları ile seyahat etmek bir hayli uygun. Fakat dikkat etmeniz gereken bir nokta var, o da eylül ayında tatile giderken ulaşımda da uygun fiyatlar istiyorsanız tıpkı konaklamada olduğu gibi erken rezervasyon hayati önem taşıyor. Biletlerinizi birkaç ay evvel alırsanız hem bilet bulamamak gibi bir kaygı yaşamaz hem de çok uygun fiyatlara biletlerinizi satın alabilirsiniz. Eylül ayı aynı zamanda okulların açıldığı ay olduğundan hava ve kara yolu firmaları oldukça yoğun oluyor. Online otel rezervasyonu yaparken online bilet rezervasyonu da yapmak her açıdan kârlı çıkabileceğiniz bir eylem. Bu sebepten eylül ayında çıkacağınız tatillere özel aracınız ile gitmek yerine toplu ulaşımı kullanarak gitmenizi tavsiye ediyoruz.

5. Sakinlik ve Huzur

Geldik eylül ayında yapılan sonbahar tatillerinin en güzel özelliğine... Bu ayda çıkacağınız tatil size enfes bir sakinlik ve huzur vadediyor. Okullar açık olduğundan etrafta çocuk seslerinin olmadığı, yabancı turistlerin evine döndüğü, gece kulüplerinin çılgın coşkusunun yavaş yavaş söndüğü bu ayda geriye sadece huzur kalıyor. Çantanızda götürdüğünüz kitabı plajda hafif hafif esen bir meltemin yoldaşlığında okuyabilirsiniz. Her bir taraftan yükselen, birbirine karışan ve ne dediği anlaşılmayan müziklerin yerine kulaklığınızda kendi şarkılarınızla harika bir yürüyüş gerçekleştirebilirsiniz. Emekliyseniz ya da belli bir yaşın üzerindeyseniz eylül tatili sizi fazlasıyla memnun edecek. Plajlar, yeni tatlar keşfedebileceğiniz mekanla, masmavi deniz size kaldı. Aradığınız dinginliği bu ayda bir deniz kenarında bulabilir ya da eşinizle ikinci bir bahar yaşayabilirsiniz. Ucuz oteller de eylül tatilinizi ekonomik olarak fazlasıyla rahatlatacak.

☎️ FİYATLARI İNCELE