Çocuklarınızla yakınlaşmak ve unutulmaz anılar biriktirmenin en eğlenceli yolu beraber tatile çıkmaktır. Bu tatile çıkarken nelere dikkat etmeniz gerekiyor? Peki yüksek sorumluluk isteyen bu tatilleri nasıl hem eğlenceli hem de unutulmaz anılar haline getirebilirsiniz ?

1. Kendi anılarını kaydetmelerini sağlayın

Fotoğraf makinesini çocuklarınıza teslim edin, fotoğraf çeksinler video çeksinler, bol bol selfie çeksinler.
Tatilleri boyunca gördükleri her şeyi kaydetmelerini sağlayın, farklı bakış açılarıyla muhteşem kareler yakalayacaklardır.

2. En sevdikleri oyuncakları yanınıza alın

Tatildir oyuncak taşımakla uğraşılmaz demeyin, sevdiği oyuncakları yanınıza alın, otelde, plajda heryerde özgürce oynayabilsinler. Beraber oynamak için Puzzle güzel bir seçenek olacaktır.

3. Kültür turlarına katılın

Özellikle kulaklıkla hikayelerin anlatıldığı turları tercih edin, çocuğunuz kulaklığı takıp bu muhteşem hikayeleri dinledikçe büyülenecektir ve bu farklı deneyimden çok hoşlanacaktır.

4. Haritayı onlara verin

Çılgınca gelebilir ama bırakın gideceğiniz yerlere çocuklar karar versin, yol bulmanıza yardımcı olsunlar yanlış olduğunuzu bilseniz de gösterdikleri sapaktan sapın, yarım saat gecikebilirsiniz ama çocuğunuzun özgüvenine yapacağınız katkı paha biçilmez.

5. Hediyelik eşya almalarına izin verin

Arkadaşlarına ve değerli gördüklerine hediyelik eşya almalarını sağlayın. Parayı onlara verin ve alışveriş yapmalarını izleyin.

6. Onlara bol bol zaman verin

Eğlendikleri bir şeyi yaptıklarında yüzmek, kumdan kale yapmak gibi odaya çıkmak için acele etmeyin. Siz onları takip edin, eğlendikleri bu zamanı doya doya yaşamaları için fırsat tanıyın, hatta siz de onlara katılın. Yemek bekleyebilir.

7. Her durum için tedarikli olun
Acıktılar mı ? Yanınızda en sevdikleri atıştırmalıklardan bulundurun.
Sıkıldılar mı ? Yanınızda en sevdiklerini oyunlardan bulundurun.
Yoruldular mı ? Durun ve ne yapıyorsanız yavaşlatın.

Ve en önemlisi, çocuklarınızı çok sıcak havadan uzak tutun. Günün doğru zamanında bu aktiviteleri planlayın. Sıcaksa serin bir yere yakın olun.

Çocuklarınızın sağlığı her şeyden önemli.

Yıllar sonra tüm bu anılar hepinizin yüzünde bir tebessüm olarak kalacaktır.

Tatiller unutulmaz.