Balıkesir şehri hem Marmara Denizi’ne hem de Ege Denizi’ne kıyısı olduğundan turizm açısından oldukça canlıdır. Birçok tatil programı için uygun bir tatil şehri özelliğini gerek koyları, gerek tarihi ve gerekse de kültürü ile içerisinde barındırmaktadır. Denizlere kıyısı olan ilçelerinin başında Edremit, Bandırma ve Ayvalık vardır. Ayrıca adaları ile de tatil zamanı değerlendirilebilecek en güzel şehirlerdendir.

                Balıkesir’de Konaklama

Tatilinizi Balıkesir’de geçirecekseniz konaklama açısından pek sorun yaşamazsınız. Oldukça lüks oteller yanından butik otelleri, pansiyonları ve tatil evleri ile sizlere gerekli konaklama talebinizi karşılayacak kapasitededir. Ayvalık içerisinde yer alan ve tatil zamanı konusunda sizleri en güzel şekilde ağırlayacak olan Olivera Resort Hotel özel belgeli, denize sıfır mesafede denizi ve doğası ile sizlere huzurlu bir tatil programı yaşatacaktır. Otelin günlük konaklama bedeli ise 294 TL dir. Tatil şehri Balıkesir de diğer bir alternatif ilçe olan Edremit ilçesinde Ramada Resort Kazdağları Thermal&Spa ise deniz manzaralı, açık havuzu ve doğası ile sizlere tatilin keyfini yaşatacak diğer alternatiflerden biridir. Otelin günlük konaklama bedeli 263 TL. Ayvalık Cunda Adası merkezine 7 dakikalık yürüme mesafesindeki Cunda Panorama Otel ise özel plajı ve yörenin en özgün mutfağını sizlere sunan harika menüleri ile tatil keyfinize keyif katmaktadır. Konaklama bedeli ise 266 TL dir. Kaplıca turizmi açısından da zengin olan şehrin birçok ilçesinde kaplıcalar bulunmaktadır. Tarih yapılar açısından cami, kilise ve harabe gibi yapılar da mevcuttur. Kazdağı’nı sınırlarından barındıran kentin doğa turizmi ve temiz hava açısından da avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Dağ sporları da bu sebeple tatilciler için alternatif oluşturmaktadır. Kumlu plajları ve temiz deniz suyu ile zeytinlikleri ve adaları ile misafirlerine bambaşka tatil keyifleri sunmaktadır. Tatilciler için Ayvalık ilçesindeki Sarımsaklı Plajları, Şahinkaya Plajı, Altınova ve Alibey Adası Plajı temiz denizi ayaklar altına taşımaktadır. Bandırma, Edremit, Erdek gibi birçok ilçesinde de plajları ve balık lokantaları ile tatilcileri mutlu etmektedir.

Tatil zamanı gidilecek en güzel yerlerden biri olan Balıkesir şehri, kıyılarında bulunan koyları ve plajları ile tatil programı yaparken mutlaka alternatiflerinizde olmalı. Tatil şehri olan Balıkesir’de mavi bayraklı plajlarından denize girmeli, Ayvalık Şeytan Sofrasında gün batımını izlemeli, Cunda Adasında deniz mahsullerinin tadına bakılmalı. Ayrıca Kara İsa Bey türbesini, Şadırvanı ve Saat kulesini ziyaret etmeli. Tatilinizde Höşmerim tatlısı yemek ve Susurluk ayranının tadına bakmak için de Balıkesir sizleri beklemektedir.