Bu sene 7.’nci kez düzenlenecek olan Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı 3-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Her yıl büyük bir şenlikle kutlanan festivale Türkiye ve çeşitli ülkelerden on binlerce kişi akın ediyor. Adana’ya Mart veya Nisan aylarında gidildiğinde sokaklardan buram buram portakal çiçeği kokuları gelir. Çok sayıda kültürel ve sanatsal etkinlikle daha da renklenecek olan festivalin fikir öncüsü Toyota firmasının CEO’su iş adamı Ali Haydar Bozkurt, bambaşka deneyimler yaşamak isteyenleri her yıl olduğu gibi bu yıl da beklediklerini söylüyor.

⇒ FESTİVAL DÖNEMİ KONAKLAYABİLECEĞİNİZ OTELLERİ İNCELE

FESTİVALDE SİZLERİ NELER BEKLİYOR?

3-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalin simgesi sayılan kostümlü kortej geçişi, 6 Nisan günü yapılacak. Geçtiğimiz yıllarda 1 milyondan fazla kişinin Karnaval coşkusunu yaşadığı muhteşem organizasyonlar düzenlendi. Büyük ilgi gören festival adından sıkılıkla söz ettirmeyi başarmıştır.

On binlerce kişinin samimi ve eğlenceli ortamda buluştuğu festivalde portakal ağaçlarının çiçek açtığı ve etkileyici kokularının tüm kenti sardığı büyüleyici ortamı tekrar tekrar yaşamak isteyeceksiniz. Birçok ünlü katılımcıların, bloggerlar, vloggerlar ve gazetecilerin akın edeceği festival adından uluslararası olarak bahsettirmeyi başarmıştır. Dans, müzik, yarışmalar, konserler ve gösterilerle eğlenceye doyamayacaksınız. Birbirinden farklı stantlardan alışverişler yapabilir, farklı lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Birbirinden farklı medeniyetleri bünyesinde barındıracak festivalde dostluk ve samimi bir ortamın sıcaklığı ile dolup taşacak.

Doğası, halkı, misafirperverliği, yemek kültürü ve sıcakkanlı insanlarıyla Türkiye’nin en gözde şehirlerinden birisi olan Adana, adını Uluslararası Portakal Çiçeği Festivali ile taçlandırıyor. 6 Nisan Cumartesi sabahı gerçekleşecek olan Kortej yürüyüşünde misafirler birbirinden ilginç kostümlerle katılacak ve adeta bir dostluk mesajı verilecek.

Birbirinden farklı etkinliklerin gerçekleşeceği karnavalda ünlü sanatçıların yer aldığı, açılış ve kapanış konserleri, kostümlü gösteri grupları korteji, su korteji, sokak konserleri, yurt içi ve yurt dışından çeşitli sergiler, Açıkhava dans ve spor gösterileri, söyleşiler ve tiyatro aktiviteleri, Adana kültürünü anlatan performanslar ve sanatsal gösteriler, Portakal  Çiçeği Halk koşusu, kostümlü koşu ve Anne-Baba-Çocuk Koşusu, Moda Tasarım Yarışması, Santranç Turnuvası, Çocuk Tiyatrosu ve Çocuk Sanat Aktiviteleri, 0-5 yaş çocuklar için 101 farklı oyun içeren aktivite alanı, TJK Portakal Çiçeği Karnavalı Özel Koşusu ve TJK Pony Club gibi etkinlikler düzenlenirken, portakallı lezzetler ve kortej kostüm tasarımı gibi ödüllü yarışmalar da yer alıyor.

EN BÜYÜK SOKAK KARNAVALI

İçimizde kelebekler uçuşmasına neden olan o bahar ayı adım adım yaklaşıyor. Adana Portakal Çiçeği Festivali’ne sayılı günler kaldı. Kenti kaplayan portakal kokusu ile karnaval coşkusu pekişiyor. Türkiye’nin de en büyük sokak karnavalı. Dünyanın dört bir yanından gelecek olan misafirler ile doyasıya eğlenmenin keyfini çıkarmalısınız. Tüm hızıyla hazırlıklarının sürdüğü festivale her sene gitmek isteyeceksiniz.

ADANA’DA KOŞ!

Nisan’da Adana’da Koş düşüncesi, sadece koşulara davet değildir. Koşu etkinlikleri, bir çok farklı disiplini içinde barındıran hareketli ve sosyal ortamlardır. Sporcu-sporcu grupları ve koşulara yeni başlayanlar, koşu etkinliklerine geldiklerinde o yerin kültürü ve yaşam biçimleriyle de karşılaşırlar.

Adana’da Koş düşüncesi, özellikle Adana ve çevresinde koşu etkinlikleri düzenlerken doğanın ve kültürün farkına varmayı, çocukların, gençlerin ve kadınların içinde olduğu hareketli, katılımcı ortamlar oluşturmayı kendisine amaç edinmiştir. Yarışmaya katılım bedeli 35 TL ‘dir. Her bir kayıt tutarının 5 TL’lik miktarı ‘’Adana’da Koş’un’’ sosyal sorumluluğu olarak TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) Adana Süleyman Özgentürk Birimine bağışlanacaktır. 6 Nisan 2019 Cumartesi günü yapılacak olan geç kayıt tutarı 40 TL olup bu tutarın 10 TL’si TEGV Adana’ya aktarılacaktır.

Portakal Çiçeği Koşusu

Tarih : 7 Nisan 2019 Pazar

Saat : 09:00

Yer : Büyük Saat Kulesi

Mesafe : 10 Km

FESTİVALDE YEME-İÇME

Karnaval süresince Adana’nın dört bir yanına yayılacak olan stantlarda gerek yöresel gerek deneysel pek çok lezzetle buluşacaksınız. Kalabalığın verdiği coşkuyla Adana yemekleri sizlere daha bir lezzetli gelecek. Adana’yı Adana yapan asıl lezzet hiç şüphesiz yemekleridir. Adana’ya gelipte kebap yemeden dönmek olmaz. Adana Kebabı, Adana Lahmacunu, İçli köfte, çiğköfte, humus, şırdan, çorbacılar, bici bici, şalgam, muzlu süt, sakatatçılar gibi lezzetlerin tadına bakmadan dönmemenizi öneririz. Peki bu muhteşem lezzetlerin tadına nerelerde bakabilirsiniz birde bunlara değinelim.

Onbaşılar Kebap, Ciğerci Bedo, Kaburgacı Yaşar Usta, Tarihi Kazancılar Kebapçısı, Yüzevler Kebap, Kebabçı Mesut, Şırdancı Bedo, Birbiçer, Kazım Büfe, Eco’nun yeri

Portakal Çiçeği Festivali Etkinlikleri - Konserleri – Kortej Yürüyüşü

  • Nisan ayının ilk günlerinde başlayacak olan festival için her güne dolu dolu programlar hazırlanmaktadır. Festivale katıldığınızda sizi bekleyen etkinlikler aşağıdaki gibi olacaktır. Keyifli Festivaller dileriz!
  • İlk gün festivale merhaba diyeceksiniz. Kortej yürüyüşü ile Portakal kokulu sokaklardan onbinlerce kişi ile geçerek etkinlik alanına doğru ilerleyeceksiniz.
  • Her sene Portakal Çiçeği Festivali konserleri anlaşma yapılan ses sanatçılarının katılımı ile daha da ilgi görür hale geliyor. Akşam saatlerinde yapılacak konserler katılımcılara müzik ziyafeti imkanı sunacak.
  • Konserler dışında Portakal Çiçeği Koşusu, yarışmalar, sergiler, çeşitli derneklerle daha rahat iletişim içinde olabileceğiniz danışma stantları ve birbirinden lezzetli yemek stantları yer alıyor.
  • Festivale gelmişken güneşin batmadığı şehri daha yakından tanıyabilmeniz için Adana’da gezilecek yerleri mutlaka gezmenizi tavsiye ederiz.

FESTİVALDE KONAKLAMA

Adana’nın tarihi, yemekleri, festivali derken bu muhteşem şehirde konaklayabileceğiniz birbirinden güzel oteller derledik. Muhteşem bir festivalde portakal kokuları eşliğinde kendinizi eğlenceye bırakırken muhteşem bir konaklama fırsatını da sizlere sunuyoruz. Adana’ya gelmişken, Adana civarında gezilecek yerleri ziyaret etmeden gitmemenizi öneririz. Taş Köprü, Ulu Camii, Ramazanoğlu Medresesi, Tarihi Saat Kulesi, Tarihi Kazancılar Çarşısı, Adana Etnografya Müzesi, Bebekli Kilisesi gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz.

⇒ FESTİVAL DÖNEMİ KONAKLAYABİLECEĞİNİZ OTELLERİ İNCELE

ŞİRİN PARK OTEL

Adana şehir merkezinde modern çizgilerle tasarlanmış güleryüzlü ve deneyimli personeli ile kaliteli hizmet anlayışını ilke edinmiştir. Toplam 79 oda sayısı ile hizmet vermekte olan otel, 71 adet standart, 7 adet Deluxe, 1 adet engelli oda ve non smoking odaları hizmet vermektedir. Sokaklarında portakal çiçeği kokuları gezinize eşlik ederken, birbirinden konforlu odaları sizlere huzuru sunacak. İş merkezinin kalbinin attığı yerde bulunan Şirin Park Otel, eğlence ve alışveriş merkezlerine yakınlığının yanısıra Şakirpaşa Uluslararası Havalimanından yalnızca 3 km uzaklıkta konumlanıyor. Yeşil alanlara ve tarihi mekanlara yürüme mesafesi ile de Adana’nın tarihine yolculuk yapmanıza da yardımcı oluyor.

Tesisin özellikleri :

  • Ücretsiz Wi-Fi ve özel park yeri mevcuttur
  • Kütüphane, teras, tv odası, asansör, konferans salonu, toplantı odası, özel sigara içilen alan, dinlenme salonu
  • Faks/Fotokopi, Scanner, Business center
  • Ütü hizmeti
  • Havaalanı servisi, transfer servisi (ücretli)
  • Aile odaları, ses geçirmeyen odalar, düğün suiti, vip odalar, sigara içilmeyen odalar
  • Engelli kullanımına uygun tuvalet, engelli rampası, engelli odası
  • Cafe bar, cafe türk, bar, kafeterya, lobby bar, teras bar, restoran, restoran(alakart), restoran (açık büfe), odaya yemek servisi, açık restoran
  • Isıtma, jeneratör, klima
  • Bebek karyolası, restoranda bebek sandalyesi, mama için su ısııcı
  • 24 saat açık resepsiyon, emanet kasası, bagaj muhafazası, gazeteler, hızlı check-in/check-out, vale park hizmeti, bilet hizmeti

⇒ FİYATLARI İNCELE

RAMADA HOTEL & SUİTES ADANA

Teknolojik özellikler ile ön plana çıkan otelin modern ve şık dekorasyonu kendini size hayran bırakacak. Toplam 113 odası ile standart Deluxe, Superior, Executive ve Family suite oda seçenekleri ile tatil ve iş seyahatlerinizin değişilmez adresi olacak. Misafir memnuniyetini kendine ilke edinen her daim güleryüzlü ve kaliteli hizmet anlayışı ile çalışan Ramada Hotel Adana tekrar geldiğinizde uğrayacağınız ilk duraklardan biri olacaktır. Tüm odalarında ses izolasyonlu ve yerler parkedir. 2 adet engelli odası mevcuttur. Tüm ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek şekilde tasarlanan otelin hizmetlerinden fazlası ile memnun kalacaksınız. Adana lezzetlerini, yöresel kahvaltılarını, özel öğle ve akşam yemeklerini konaklama boyunca misafirlerinin beğenisine sunuluyor.

Tesisin özellikleri :

  • Ücretsiz Wi-Fi ve özel park yeri
  • Spa ve sağlık merkezi
  • Kuaför/Güzellik salonu
  • Faks/Fotokopi
  • Mescit, teras, tv odası, asansör, toplantı odası, özel sigara içilen alan, dinlenme salonu
  • Günlük temizlik hizmeti, çamaşırhane, ütü hizmeti
  • Aile odaları, ses geçirmeyen odalar, sigara içilmeyen odalar
  • Cafe bar, kafeterya, teras bar, restoran (alakart)
  • 24 saat açık resepsiyon, emanet kasası, bagaj muhafazası, gazeteler, döviz alım/satım, hızlı check-in/check-out, bilet hizmeti

⇒ FİYATLARI İNCELE

KAYA PREMİUM HOTEL

Misafirlerine kusursuz bir hizmet anlayışı sunan, turizm ve otelcilik sektörünün gelişmesini ilke edinmiş olan Kaya Premium, geleneksel Türk misafirperverliği anlayışı ile misafirlerine hizmet vermektedir. Toplamda 49 odası ile hizmet vermekte olan Kaya Premium  merkezi bir konuma sahip olup, Adana Arkeoloji Müzesi’ne sadece 200 metre, Seyhan Nehri’ne ise 500 metre mesafede yer almaktadır. Odaları ve dizaynı ile şık mobilyaların hakim olduğu otel sizlere konforlu bir konaklama sunacaktır. Alakart restoranda uluslararası ve geleneksel yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

Tesisin özellikleri :

  • Ücretsiz Wi-Fi ve özel park yeri
  • Engelli odaları, sigara içilmeyen odalar
  • Faks/Fotokopi, Scanner
  • Kuru temizleme, ütü hizmeti
  • Çocuk karyolası
  • Araba kiralama, havaalanı servisi (ücretsiz)
  • 24 saat açık resepsiyon, bagaj muhafazası, gazeteler, hızlı check-in/check-out, vale park hizmeti
  • Restoran, odaya yemek servisi
  • Engelli banyosu, engelli kullanımına uygun tuvalet, engelli odası, tekerlekli sandalye rampaları
  • Isıtma, jeneratör, klima

⇒ FİYATLARI İNCELE

CENTRUM BUSİNESS HOTEL

Adana’nın en seçkin ve hareketli semtlerinden biri olan Reşatbey’de hizmete giren Centrum Business Hotel, modern şehrin kalbinde konumlanmış iş dünyasının merkezinde yer alan şıklığın, konforun ve iş dünyasının buluştuğu bir şehir otel olarak şehre yeni bir soluk kazandırıyor. Standart ve suit oda konseptleri ile toplamda 54 odaya sahiptir. Müşterilerine eşit bir şekilde hizmet verebilen, kalitesini her gün arttırmayı hedefleyen, müşteri memnuniyetini her zaman ön planda tutabilmeyi amaçlayan bir oteldir. Misafirlerinin güleryüzlü ayrılabilmesi adına ellerinden geleni sağlayabilen istek ve ihtiyaçlarını karşılayan şıklığı, konforu bünyesinde barındıran otel şehre yeni bir soluk kazandırıyor.

Tesisin özellikleri :

  • Ücretsiz Wi-Fi, özel park yeri
  • 24 saat açık resepsiyon, emanet kasası, bagaj muhafazası, hızlı check-in/check-out
  • Faks/Fotokopi, scanner, Business center, printer
  • Günlük temizlik hizmeti
  • Havaalanı servisi(ücretsiz)
  • Engelli banyosu, engelli rampası
  • Fitness merkezi, sauna, türk hamamı, buhar odası
  • Kapalı yüzme havuzu (yıl boyu), çocuk havuzu
  • Vitamin bar
  • Mescit, asansör, toplantı odası, özel sigara içilen alan
  • Bebek karyolası, genel tuvaletlerde bebek bakım alanı, bebek arabası

⇒ FİYATLARI İNCELE

ADANA PLAZA HOTEL

Adana bölgesinin incisi, merkezi konumu ile şehir merkeziyle bütünleşmiş bölgenin en seçkin ve kaliteli otelleri arasındadır. Olağanüstü konforu ve şık tasarımıyla dikkat çeken otel, Şakirpaşa Havaalanı’na arabayla yalnızca 10 dakika uzaklıktadır. Seyhan Nehri’ne ise 15 dakikalık yürüme mesafesindedir. Uzman personel güleryüzlü ve kaliteli anlayışı ön planda tutarak hizmet vermekten onur ve mutluluk duyarlar. Toplamda 80 odası ile hizmet vermektelerdir. Adana’nın en kaliteli, gözde, konforlu ve şık oteli ile anılan Adana Plaza hotel sizlere kapılaranı açmak için sabırsızlanıyor.

Tesisin özellikleri :

  • Ücretsiz Wi-Fi ve özel park yeri
  • Tv odası, asansör, konferans salonu, toplantı odası, özel sigara içilen alan, dinlenme salonu
  • Ayakkabı boyama, kuru temizleme, çamaşırhane, ütü hizmeti
  • Araba kiralamala, transfer servisi (ücretli)
  • Aile odaları, düğün suiti, vip odalar, sigara içilmeyen odalar
  • Bar, kafeterya, restoran(alakart), restoran (açık büfe), odaya yemek servisi
  • 24 saat açık resepsiyon, emanet kasası, bagaj muhafazası, gazeteler, döviz alım/satım, hızlı check-in/chec-out, tur masası, vale park hizmeti, bilet hizmeti
  • Fitness merkezi, sauna, türk hamamı
  • Kuaför/güzellik salonu, internet cafe
  • Isıtma, jeneratör, klima
  • Faks/Fotokopi, scanner
  • Engelliye uygun ana kapı giriş düz ayaktır, engelli asansörü, banyosu, tuvalet, engelliye uygun rampa, servis, oda, otopark, refakatçi yatağı, tekerlekli sandalye rampaları

⇒ FİYATLARI İNCELE