Nevşehir tarihi ve doğanın bir arada olduğu turizm şehirlerindendir. Geçmiş uygarlıkların bıraktığı kültür mirasları yanında kaya kiliseleri, doğal ortamları, yer altı şehirleri ile adeta bir açık hava müzesidir. Ünlü Türk düşünürü Hacı Bektaş-ı Veli’nin yaşadığı yer olan Nevşehir ili İç Anadolu bölgesinin turizm açısından en canlı şehirlerindendir. Tatil açısından çok alternatifli bir yer olan şehirde ayrıca sportif faaliyetlerin yanında birçok filmi çekim noktası olması özelliğini de taşımaktadır. Tatil şehri Nevşehir de turizm açısından değerli ve önemli birçok tatil konaklama imkanı da mevcuttur.

Nevşehir’de Gezilecek Yerler

Nevşehir denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri hiç şüphesiz Ürgüp ve Avanos’tur. Tatil açısından son derece elverişli olan bu yerlerde olduğu gibi şehrin tüm bölgelerinde tatil konaklama imkanları oldukça elverişlidir. Tatil şehri Nevşehir’de en önemli tarihi ve doğal güzellik için ise, Göreme Açık Hava Müzesi, Ürgüp Vadisi, Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri, Temenni Tepesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Ihlara Vadisi, Paşabağ Rahipler Vadisi, Zelve Ören Yeri gibi birçok mekanı söyleyebiliriz. Ayrıca şehirde birçok kilise, vadi ve yeraltı yapıları da mevcuttur. Konaklama açısından genelde yöreye has butik oteller revaçtadır. Perimasalı Cave Hotel bunlardan biridir. Yedi odalı Ürgüp vadisindeki otelde kişi başı 221 TL ile oldukça rahat, huzurlu bir tatil keyfi çıkarabilirsiniz. Tarihi yerleri gezerken huzurlu bir konaklama için bir diğer alternatif ise, Tourist Hotels&resort Cappadocia. Göreme açık hava müzesinin üzerinde olan bu otelde, rahat bir konaklama yapma imkanınızın yanında, organik kahvaltı yapma şansını da yakalıyorsunuz. Otelin günlük oda fiyatı ise 154 TL. Kapadokya içerisinde yer alan Saklı Konak Cappadocia ise oldukça huzurlu, yöresel lezzetlerin ve doğallığın doyasıya yaşandığı butik oteldir. Otelin günlük kişi başı fiyatı ise, 91 TL’dir. Nevşehir yöresinde yapacağınız tatilde akla ilk gelen aktivite hiç şüphesiz hava balonları turudur. Yaklaşık 15 dakika süren bu tur ile Kapadokya’yı kuş bakışı izleyebilir, baştan başa doğal güzelliklerini görebilirsiniz. Ayrıca Nevşehir kaplıcaları ile de sizlere kaplıca turu yapma imkanı sunmaktadır. Bunların yanında yamaç paraşütü yapabileceğiniz vadileri ve jeepler ile gezebileceğiniz safari turları da mevcuttur.

Nevşehir’e yapacağınız bir turizm gezisinde kaya kiliselerini ve Bizans dönemine ait duvar fresk sanatını mutlaka görmelisiniz. Tatil için dingin ve sakin bir ortam olacak olan şehirde tatil konaklama imkanları da oldukça fazla. Tatil şehri olan kentte Hacı Bektaş müzesiniz gezebilir, Acıgöl’deki Hitit kaya hitabesini, çanak-çömlek ve deri eşyalardan yapılmış hediyelik eşyalardan almayı da unutmayın. Ayrıca yöreye özgü şarapları da dilerseniz tadabilirsiniz.