Fethiye Bölgesi

Eski adı Rumca uzak diyar anlamına gelen Makri kelimesinden türetilmiş Meğri olan Fethiye, Muğla’nın on üç ilçesinden biri. Nüfus açısından Bodrum’dan sonra ikinci  büyük ilçe. Muğla şehir merkezine yaklaşık 130 kilometre uzaklıkta olan Fethiye, dünyada eşi benzeri bulunmayan Ölüdeniz plajına sahip olmasıyla ünlenmiştir. Turizm açısından bir hayli önemli yerde bulunan Fethiye’de gezilecek yerler, konaklanacak oteller ve bölgedeki ücretsiz plajlar hakkında öneriler sunacağımız bu yazıdan sonra Fethiye’nin güzelliklerini görmek isteyeceksiniz.

Fethiye Bölgesinde Gezilecek Yerler: Fethiye bölgesine gittiğiniz zaman gezebileceğiniz o kadar çok yer var ki… İşte Fethiye bölgesinde gezilecek yerlerden önerdiklerimiz:

  • Saklıkent Milli Parkı: Mükemmellik sertifikası bulunan park, eşsiz doğasıyla tatil severlerin vazgeçemediği yerlerden.
  • Tlos Antik Kenti: Tarihe ışık tutan Tlos Antik Kenti’nde gezerken zamanda yolculuk yapacaksınız.
  • Kayaköy: Saklı bir efsane olarak nitelendirilen Kayaköy de Fethiye bölgesinde görülmesi gereken tarihi güzelliklerden.
  • Fethiye Kral Mezarları: Günümüzde bir benzerini görmenizin mümkün olmadığı eşsiz yapıların arasında Fethiye Kral Mezarları da bulunmakta.
  • Likya Yolu: Doğa ve macera tutkunlarının bayılacağı bir durak Likya Yolu. Bu yolda aynı zamanda Persler döneminden kalma kalıntılar da bulunmakta.
  • Pınara Antik Kenti: Burası da yine tarih severlerin bayılacağı bir eski kent. Bozulmamış doğası sizi kendine hayran bırakacak.

Fethiye Bölgesinde Konaklanacak Oteller: İşte Fethiye bölgesinde tatil yapacaklar için tavsiye edeceğimiz Fethiye otelleri:

  1. Nevada Hotel& Spa: Çalış mevkiinde konuşlanan otelin denize mesafesi 300 metre. Yarım pansiyon olan otelde konaklamak oldukça ekonomik.
  2. Infinity Exclusive City Hotel: Fethiye şehir merkezinde, tarihi turistik Paspatur çarşısının ortasında bulunan otelin limana uzaklığı yalnızca 30 metre. Konaklama ücreti de oda kahvaltı olan hizmetine değiyor.
  3. Star Hotel: Fethiye’nin en gözde plajı Ölüdeniz’de yer alan otel merkeze 7 km plaja ise 4 km uzaklıkta. Sadece oda hizmeti veren otelde konaklamak diğer otellere nazaran biraz pahalı. Ancak konumu itibarıyla bunu hak ediyor.

Fethiye Bölgesinde Yer Alan Ücretsiz Halk Plajları: Fethiye otellerinin yanında plajlarıyla da ünlü bir ilçe. İşte Fethiye’nin en gözde ücretsiz halk plajları:

  • Ölüdeniz
  • Çalış Plajı
  • Gemile Koyu