Antalya’nın Serin Köşesi: Manavgat İlçesi

Yüzölçümü olarak Antalya’nın en büyük ilçesi olan Manavgat, 64 km. uzunluğundaki sahil şeridiyle turistlerin gözdesi olmuş durumda. Akdeniz ikliminin hakim olduğu bölgede yaz ayları oldukça sıcak ve kurak geçmekle birlikte, sıcaklığın zaman zaman 45 dereceyi geçtiğine şahit olabilirsiniz. Ancak bu özellikler, Nisan ayından Kasım ayına kadar uzun dönemli bir aktif turizm dönemi sunmaktadır. 71,679 nüfusa sahip ilçe bu turizm döneminde nüfusunu üçe katlayabilmektedir.

Manavgat İlçesinin kuzeyini Toros Dağları oluşturmaktadır. Sahil şeridinden Toros Dağlarına kadar olan bölüm zıraata açık olmasına rağmen, düz ovaların yanında engebeli toprak yapısı görülür. Toros Dağlarına çıktıkça sizi maki ve orman alanları karşılar. Ayrıca ilçe kuzeyinde dünyaca ünlü olan Manavgat Şelalesini de barındırmaktadır.

Selge ve Side antik kentleri yerleşim bölgesinin M.Ö. 6. yüzyıla kadar olduğu düşünülen geçmişine ışık tutmaktadır. 1220 yılında Selçuklu yönetimi altına giren bölge, kendilerine “Manav” adı verdikleri bir grup tarafından sahiplenilmiştir. 1472 yılında Osmanlı kontrolüne geçen bölge 1914 yılında ilçe olmuştur.

Uzun soluklu tarihiyle kendini olgunlaştırıp zenginleştirmiş olan bölge, çeşitli turistik otellere de sahiptir.

Side Star Beach Hotel

Tarihi Side yarımadasının hemen yanına kurulmuş olan Side Star Beach Hotel, müşterilerine tarih kokan topraklar üzerinde keyifli tatiller sunuyor. 12 ay hizmet veren 5 yıldızlı otel, güler yüzlü ve anlayışlı çalışanlarıyla “Her Şey Dahil” konaklama hizmeti sunmaktadır.

Konum

Side Star Beach Hotel, Manavgat’ın hemen batısında yer alan Side yarımadasındadır. Side’nin Selimiye Mahallesine kurulmuştur. Otel Antalya hava limanına 65 km, şehir merkezine 70 km ve geçmişte Roma tiyatrosu olan Aspendos’a 30 km uzaklıktadır.

Konaklama

Toplam 266 odaya sahip olan otel, oda tasarımlarında misafir refahını ön planda tutmayı amaçlamıştır. Bu odaların 236 tanesi standart iki kişilik odadan oluşurken 28 tanesi aile odasıdır. Bunların yanında engelli misafirlere özel 2 oda da dizayn edilmiştir. Sigara içmeyen misafirlerin rahatı için Ana Bina’daki 1. ve 2. kat, Yeni Bina’da ise 3,4 ve 5. kattaki odalar korunmuştur.

Plaj

Side Star Beach Hotel’in önündeki plaj sığdır ve oldukça ince kum yapısına sahiptir. Bu yapısıyla uluslararası ödül kazanmıştır.

Yeme-İçme

Otel yiyecek ve içecek konusunda oldukça çeşitli sunumlar yapabilmektedir. Yemekler uluslararası hijyen kurallarına uygun ortamlarda hazırlanıp farklı kültürlerin damak tatlarına yer verilmektedir. Ayrıca saat 10:00 ile 24:00 arasında bazı bölümlerdeki barlarda içecekler ücretsizdir. Bunların yanında otel içerisinde deniz mahsullerinin keyfini çıkarmanız da mümkün.

Aktiviteler

Otelde ücretli ve ücretsiz olan aktiviteler/servislerin yanında Spa&Wellness hizmetlerinden de yaralanabilirsiniz. Ayrıca otelde spor alanlarının yanında bisiklet kulübü ve çocuklar için mini club mevcuttur.

Side Star Park Hotel

Side yarımadasına kurulan Side Star ailesinin ikinci oteli olan Side Star Park Hotel, tarihi yarımadada misafirlerini bekliyor. 2005 yılında hizmete başlayan otel, beş yıldız kalitesiyle hizmet vermektedir.

Konum

Side’nin Selimiye Mahallesine kurulmuştur ve denizden 150 metre uzaklıktadır. Side yarımadasına 10 dakikalık yürüyüşle ulaşabileceğiniz otel şehir merkezinden 70 km, Antalya Havalimanından 65 km ve Aspendos’tan 30 km uzaklıktadır.

Konaklama

Side Star Park Hotel 212 odanın içerisinde 473 yatak kapasitesine sahiptir. Bu odaların 184’ü standart oda, 26’sı aile odası ve 2’si engelli odası olarak bölünmüştür.

Plaj

Side Star Park Hotel’in önündeki plaj uluslararası alanda ödüllendirilmiştir. İnce kumlu ve sığ olan plaj, keyifli bir deniz tecrübesi yaşatmaktadır.

Yeme-İçme

Otel, içerisinde çeşitli restoranlar ve barlar barındırmaktadır. Uluslararası hijyen standartlarında uygun olan bu mekanlar farklı kültürlerden damak tatları ve içeceklerle açlığınızı giderip sizi serinletmeye hazırdır.

Aktiviteler

Ücretli ve ücretsiz servis/aktivitelerin yanında otel bisiklet kulübüne ve animasyon sahnesine sahiptir. Spor yapabileceğiniz alan ve tesislerin yanında çocuklarınız için mini club mevcuttur.

Seamelia Beach Resort Hotel & Spa

12.000 m² alan üzerine kurulan Seamelia Beach Resort Hotel 300 odalık kapasitesi ve özel plajıyla ilgi görüyor. Farklı yapılardaki havuzları ve denize sıfır olması itibarıyla herkesi rahat ettirmeye hazır durumda.

Konum

Manavgat ilçesinin batısında bulunan Seamelia Beach Resort Hotel denize sıfır konumlandırılmıştır. Otel Antalya il merkezine 55 km, Antalya havalimanına 45 km, Manavgat ilçe merkezine 10 km ve Side’nin merkezine 7 km uzaklığa sahiptir.

Konaklama

300 odalık yapı 245 standart oda, 45 ranzalı oda ve 10 aile odası ile doldurulmuştur. Standart odalar en fazla 3 kişiden oluşan grupları, ranzalı odalar ve aile odaları en fazla 4 kişiden oluşan grupları ağırlamak için tasarılmıştır. Aile odalarıyla ranzalı odalar arasındaki fark, ranzalı odaların daha küçük tasarılmasından öne gelmektedir.

Plaj

Otelin denize sıfır kurulup kendine ait plajının olması ve bu plajın sadece otel misafirlerine açık olması misafirleri rahatlatmaktadır. Temiz ve olumlu yorumlar alan plajın yanında otel dört faklı havuza sahiptir.

Yeme-İçme

Seamelia Beach Resort Hotel kendi içerisinde 4 restoran 1 pastane ve 6 adet bara sahiptir. Ana restoran misafirlere farklı saatlerde farklı menüler sunmakla birlikte diğer 3 restoran farklı kültürlerden lezzetleri pişirmektedir.

Hizmetler

İçerisinde toplantı salonu ve wellness & spa hizmeti bulunduran otel farklı havuzlara ve özel plaja sahip. Ayrıca Seamelia Beach Resort Hotel bir adet animasyon sahnesine de sahip.

Vonresort Golden Beach

Side’nin kuzeybatısında yer alan Vonresort Golden Beach, markanın sahip olduğu üç otelden biri. Renkli tasarımıyla öne çıkan otel, doğal ortamıyla günümüz insanının betonlar arasında sıkışmış hayatına nefes aldırmak konusunda oldukça istikrarlı.

 

Konum

Vonresort Golden Beach Side’nin kuzeybatısında denizin hemen yanına kurulmuştur. İl merkezine 66 km, havalimanına 57 km, Side’ye 12 km ve Manavgat’a 16 km uzaklıktadır.

Konaklama

Vonresort Golden Beach size 3 farklı oda çeşidi sunmakta. Standart oda 30 m² büyüklükte ve en fazla 3 kişilik olan grupları ağırlayabilecek kapasitededir. Aile odasında alan 40m² olup maksimum kişi sayısı 4’e yükselmektedir. Suit aile odaları ise 62 m² genişliğe sahiptir ve en fazla 6 kişiyi ağırlayabilir.

Plaj-Havuzlar

Otel sahile yakın olmakla beraber içerisinde aquapark ve farklı havuzlar barındırmaktadır. Açık yüzme havuzlarının yanında çocuk havuzlarının olduğu dizayn içerisinde havuz kenarında atıştırabileceğiniz noktalar mevcuttur. Aquapark ise 9’u yetişkin 4’ü çocuklar için olmak üzere 13 kaydırağa sahiptir. Ayrıca fast food noktalarıyla serinletici içecekler aquaparkın çevresinde de bulunuyor.

Yeme-İçme

Otel içerisinde 8 farklı restoranda farklı kültürlerden lezzetleri sunmaktadır. Bunlarla birlikte ufak bir gözleme yapısı da mevcuttur. 5 adet bar farklı yerlerde misafirlere serinletici içecekler sunmaktadır.

Eğlence-Aktiviteler-Dinlenme

Spa merkezinde kendinize masaj veya cilt bakımı yaptırabilir; Türk hamamı, sauna veya jakuzide rahatlatıcı saatler geçirebilirsiniz. Uzman hocalarla fitness uygulamalarına katılabilir, su sporları dahil olmak üzere farklı alanlarda spor yapabilirsiniz. Bunların yanında çocuklarınız için çocuk kulübü de mevcut.

Side Ally Hotel

Titreyengöl’de Akdeniz esintisini misafirlerine hissettirmek için çalışan Side Ally Hotel, Manavgat’ın güneyinde yer almaktadır.

 

 

 

Konum

Otel Titreyengöl’e oldukça yakın inşa edilmiştir. Manavgat’a 4,5 km, Side’ye 7,8 km, Antalya havaalanına 70 km ve Antalya il merkezine 79 km uzaklıktadır.

Konaklama

Otelde toplam 202 oda; standart oda, büyük standart oda ve aile odası olarak çeşitlendirilmiştir.

Plaj

Side Ally Otel denize 850 metre uzaklıktadır. Ancak içeride kapalı ve açık havuzları mevcuttur.

Yeme-İçme

Teraslı bir restorana sahip olan otelin içinde 3 adet bar vardır. Restoran ekibi farklı saatlerde farklı menüleri sunmakla birlikte farklı kültürlerden lezzetleri misafirlerine sunmaktadır.

Aktiviteler

Otelde yetişkinler için sahne gösterilerine önem verilmiştir. Gün boyunca animasyonların yanında akşamları hazırlanmış olan şovlar sergilenmektedir. İki haftada bir olmak üzere Türk gecesi yapılmaktadır. Bunların yanında yetişkinlerin spor yapması için ayrılan alanlarla birlikte çocuklarınızı özel bakıcılarla zaman geçirmesi için bırakabilirsiniz. Bunların yanında bebeğinizin ihtiyaçlarını kolaylıkla giderebilmeniz mümkün.

Luna Blanca Resort & Spa

2014 yılında inşa edilen Luna Blanca Resort & Spa, 12.000 m² alan üzerine kurulmuştur. 7 katlı ana bina 316 odada 5 yıldız kalitesinde hizmet vermektedir.

 

Konum

Ilıca Mahallesine kurulan otel Side’nin kuzeybatısında yer almaktadır. Side’nin merkezine 6,5 km, Manavgat ilçesine 9,7 km, Antalya havaalanına 60 km ve Antalya’nın merkezine 69 km uzaklıktadır.

Konaklama

316 odanın 243’ü kara ve deniz tarafı karışık olmak üzere standart odadır. En fazla 3 kişilik grupları ağırlayabilir. Bu odalar 27 m² büyüklüktedir. Aile odaları sadece kara tarafında bulunmaktadır ve en fazla 4 kişilik grupları ağırlayabilir. Toplam 55 adettirler ve tanesi 35 m² büyüklüğündedir. Denize bakan 12, karaya bakan 6 adet olmak üzere 18 adet Delux Suite oda mevcuttur. En fazla 4 kişiyi ağırlayabilen bu çeşit odalar 50 m² büyüklüktedir. Bunların yanında 35 m² büyüklüğünde 3 adet engelli odası da mevcuttur.

Plaj

Luna Blanca Resort & Spa plajdan 270 metre uzaklıktadır. Buna rağmen kendini deniz etkinliklerinde gösterebilmektedir. Otel misafirlerine deniz kenarında veya üzerinde katılabilecekleri farklı aktiviteler sunmaktadır. Otel içerisinde ise iki farklı açık havuz, bir kapalı havuz, bir çocuk havuzu ve bir kaydırak havuzu sunmaktadır.

Yeme-İçme

Otel içerisinde dört farklı restoran farklı kültürleri ve deniz mamüllerini tattırmaktadır. Bunlara 1 adet pastane ve 3 adet bar eşlik etmektedir.

Eğlence-Aktiviteler

Luna Blanca Resort & Spa animasyon ekiplerine sahnesinde yer vermektedir. Plajda, denizde veya otelde farklı aktivite imkanları yaratmaktadır. Kendi bünyesinde çocuk kulübü ve eğlence merkezi barındırmakla birlikte bebek servisi de sağlamaktadır.

Palm World Resort & Spa

Side’nin kuzeybatısına kurulu Palm World Resort & Spa, toplam 198 odayla hizmet vermektedir.

 

 

Konum

Palm World Resort & Spa, Side’nin kuzeybatısındadır ve Side’ye 6,9 km, Manavgat’a 10 km, Antalya havaalanına 59 km, Antalya’nın merkezine 68 km uzaklıktadır.

Konaklama

Oteli 158 standart oda, 26 dublex oda ve 8 aile odası oluşturmaktadır. Dublex odalarla aile odaları en fazla dört kişilik gruplara uygundur ve aralarındaki fark kendini oda hacmi olarak göstermektedir.

Plaj

Otel plajdan yaklaşık olarak 500 metre uzaklıktadır. Kendi sınırlarında ise açık havuz, kaydırak havuzu, çocuk havuzu, kapalı havuz ve kapalı çocuk havuzuna sahiptir. Kapalı havuzlar kışın ısıtmalı olarak hizmet vermeye devam etmektedir.

Yeme-İçme

Palm World Resort & Spa’nın restoranları saat 07:00’den 00:30’a kadar dünyadan farklı lezzetlerle misafir ağırlamaktadır. 3 farklı restoran, 2 farklı bar ve bir disko bulunmaktadır.

Eğlence-Aktiviteler

Otel içerisinde Spa ve masaj imkanları sunup animasyon gösterileri sergilemektedir. Ücretli/ücretsiz aktiviteler, çocuk kulübü ve oyun salonu mevcuttur.